Az Országos Roma Önkormányzat korábbi elnöke most miniszterelnöki biztosként szervezi a kormány romapolitikáját, és bruttó 997 220 forintot keres havonta.

A Népszabadság megpróbált utánajárni, hogy ez a munkakör mit takar, és egyáltalán van-e Farkasnak diplomája, vagy legalább érettségije.

Senki nem tudta, merre jár

A Miniszterelnökségen az irodai mellékén nem jelentkezett senki, közvetlen számot pedig nem adtak Farkashoz. A romabiztos Hold utcai irodájába sem engedték be a Népszabadság újságíróját, egy alkalmazott azt mondta, ritkán vannak az épületben.Farkas Flórián egymilliót keres, de lehet, hogy érettségije sincs

Farkas, a Fidesz parlamenti képviselője az összeférhetetlenségi szabályok miatt köszönt le az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöki posztjáról. Kárpótlásul Orbán Viktor kormányfő 2014 decemberében kinevezte miniszterelnöki biztossá.

Farkasnak többek között figyelemmel kell kísérnie a „roma társadalmi integráció fejlesztését szolgáló hazai és európai uniós támogatási programokat" és „azok felhasználását" is.

Ami az uniós pénzek elköltését illeti: tucatnyi adóhatósági és kormányzati eljárás folyik, méghozzá arra az időszakra kiterjedően, amikor Farkas volt az ORÖ vezetője.

Egyáltalán mi a végzettsége?

Homály fedi azt is, hogy Farkas Flórián hol érettségizett. Hiába kérték tőle, nem mutatta be bizonyítványát. 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nem reagált a megkeresésre, de a Miniszterelnökség sem túlságosan izgatta magát Farkas érettségije miatt. Elvégre a törvény „a miniszterelnöki biz­tosi megbízást nem köti sem képesí­tési feltételekhez, sem az ­alkalmazotti jogviszonyokban előírt személyi nyilvántartási kötelezettségekhez”.

Azt sem tudni, hogy Farkas tulajdonképpen mit csinál miniszterelnöki biztosként. A kinevezés szerint a miniszterelnöki biztos tevékenységét a miniszterelnök irányítja, munkáját pedig elméletileg ötfős titkárság segíti. 

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
"Kedves" Cigány!

Levelem azért íródik, mert a köztünk lévő ellentét már-már mérhetetlenné válik. Nem azért írok, hogy ezt tovább fokozzam. Azért írok, hogy értsük egymást végre. A nyílt beszéd szükségszerűen fog olyan mondatokat tartalmazni, melyekre ráfoghatjuk, hogy rasszista. De ne feledjük, te is rasszista vagy (ilyen alapon), ha magyarnak nevezel engem.

Most az egyszer lássuk be, hogy komoly ...különbségek vannak közöttünk.
Most az egyszer tartsuk ezt evidenciában, és ne a szavakon lovagoljunk.

Nem szeretlek téged.

Miért? Talán mert mások vagyunk? Részben igen. Én törekszem a másságunkat a magam oldaláról kezelni. Segítelek. Milliárdokban mérhető az az összeg, amit havonta a számládra utalok. Te ebből annyit érzékelsz, hogy "rajta vammá a családi a kártyán". Ezért a pénzért nekem keményen meg kell dolgoznom. Hogy ne menjen ez így a végtelenségig, gyermekeidet csekély műveltsége és szellemi képességei ellenére beerőltetem iskolákba, hogy tanulhasson, szakmája legyen, és képessé váljon az önellátásra. Tanárt verni nem épp a hála megfelelő formája.

Óriási különbségek vannak köztünk. Neked az ideálod a mérhetetlen gazdagság. Persze az ehhez vezető tisztességes út megtételére képtelen vagy. Engem pedig ezért irritál, amikor a gazdagság külső jegyeit magadon hordod. Meg vagy rakva arannyal, szép autód, krokodilbőr csizmád van. Palotában élsz. Te ezt úgy hívod, sukár. Én úgy, cifra nyomor.

Nem vagyok irigy. Csak tudom, hogy az ehhez szükséges összegre hogyan tettél szert. Bűncselekményekkel (elveszed, amiért más megdolgozott), és a törvény által számodra nyitva hagyott kiskapukon (elveszed a közös asztalról anélkül, hogy bármit is tennél oda). Nem csak téged hibáztatlak ezért. Ezt neked valakik megengedik. Az én rovásomra. Törvényesen, vagy törvénytelenül, de elveszed azt, ami az enyém. Cserébe utálatot, fenyegetést, bántalmazást, erőszakot, halált kapok érte.

Félnem kell tőled.

Miért? Munka... igen, ez gyakori magyarázat a szádból... Hogy a...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Egy lépést tett mindenki előre"mondta Orbán úr a év értékelő beszédében".
Én is egy lépést szeretnék lépni a kivégző osztag élén te kisebbségi ro****k.
TASzSz
@zöldszem: Oda dörgölőzik ahol van lóvé'
zöldszem
@TASzSz: Ha jól tudom, így van!?

"Minden koszos malacnak megvan a maga dörzsölő fája"
TASzSz
@zöldszem: Megalapozták EU-s támogatásokból a GREEN PASS-t!
Mangu
Kedves hozzászólók, nem kívülről kell ócsárolni, hanem belülről bomlasztani, az sokkal hatásosabb. Meg kell pályázni a helyét, el kell nyerni és meglepetésre jól csinálni. Na, ez lenne az igazi. Vállalja valaki, mert én nem, már kiöregedtem.:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.