Az Országos Roma Önkormányzat korábbi elnöke most miniszterelnöki biztosként szervezi a kormány romapolitikáját, és bruttó 997 220 forintot keres havonta.

A Népszabadság megpróbált utánajárni, hogy ez a munkakör mit takar, és egyáltalán van-e Farkasnak diplomája, vagy legalább érettségije.

Senki nem tudta, merre jár

A Miniszterelnökségen az irodai mellékén nem jelentkezett senki, közvetlen számot pedig nem adtak Farkashoz. A romabiztos Hold utcai irodájába sem engedték be a Népszabadság újságíróját, egy alkalmazott azt mondta, ritkán vannak az épületben.Farkas Flórián egymilliót keres, de lehet, hogy érettségije sincs

Farkas, a Fidesz parlamenti képviselője az összeférhetetlenségi szabályok miatt köszönt le az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöki posztjáról. Kárpótlásul Orbán Viktor kormányfő 2014 decemberében kinevezte miniszterelnöki biztossá.

Farkasnak többek között figyelemmel kell kísérnie a „roma társadalmi integráció fejlesztését szolgáló hazai és európai uniós támogatási programokat" és „azok felhasználását" is.

Ami az uniós pénzek elköltését illeti: tucatnyi adóhatósági és kormányzati eljárás folyik, méghozzá arra az időszakra kiterjedően, amikor Farkas volt az ORÖ vezetője.

Egyáltalán mi a végzettsége?

Homály fedi azt is, hogy Farkas Flórián hol érettségizett. Hiába kérték tőle, nem mutatta be bizonyítványát. 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nem reagált a megkeresésre, de a Miniszterelnökség sem túlságosan izgatta magát Farkas érettségije miatt. Elvégre a törvény „a miniszterelnöki biz­tosi megbízást nem köti sem képesí­tési feltételekhez, sem az ­alkalmazotti jogviszonyokban előírt személyi nyilvántartási kötelezettségekhez”.

Azt sem tudni, hogy Farkas tulajdonképpen mit csinál miniszterelnöki biztosként. A kinevezés szerint a miniszterelnöki biztos tevékenységét a miniszterelnök irányítja, munkáját pedig elméletileg ötfős titkárság segíti. 

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
"Kedves" Cigány!

Levelem azért íródik, mert a köztünk lévő ellentét már-már mérhetetlenné válik. Nem azért írok, hogy ezt tovább fokozzam. Azért írok, hogy értsük egymást végre. A nyílt beszéd szükségszerűen fog olyan mondatokat tartalmazni, melyekre ráfoghatjuk, hogy rasszista. De ne feledjük, te is rasszista vagy (ilyen alapon), ha magyarnak nevezel engem.

Most az egyszer lássuk be, hogy komoly ...különbségek vannak közöttünk.
Most az egyszer tartsuk ezt evidenciában, és ne a szavakon lovagoljunk.

Nem szeretlek téged.

Miért? Talán mert mások vagyunk? Részben igen. Én törekszem a másságunkat a magam oldaláról kezelni. Segítelek. Milliárdokban mérhető az az összeg, amit havonta a számládra utalok. Te ebből annyit érzékelsz, hogy "rajta vammá a családi a kártyán". Ezért a pénzért nekem keményen meg kell dolgoznom. Hogy ne menjen ez így a végtelenségig, gyermekeidet csekély műveltsége és szellemi képességei ellenére beerőltetem iskolákba, hogy tanulhasson, szakmája legyen, és képessé váljon az önellátásra. Tanárt verni nem épp a hála megfelelő formája.

Óriási különbségek vannak köztünk. Neked az ideálod a mérhetetlen gazdagság. Persze az ehhez vezető tisztességes út megtételére képtelen vagy. Engem pedig ezért irritál, amikor a gazdagság külső jegyeit magadon hordod. Meg vagy rakva arannyal, szép autód, krokodilbőr csizmád van. Palotában élsz. Te ezt úgy hívod, sukár. Én úgy, cifra nyomor.

Nem vagyok irigy. Csak tudom, hogy az ehhez szükséges összegre hogyan tettél szert. Bűncselekményekkel (elveszed, amiért más megdolgozott), és a törvény által számodra nyitva hagyott kiskapukon (elveszed a közös asztalról anélkül, hogy bármit is tennél oda). Nem csak téged hibáztatlak ezért. Ezt neked valakik megengedik. Az én rovásomra. Törvényesen, vagy törvénytelenül, de elveszed azt, ami az enyém. Cserébe utálatot, fenyegetést, bántalmazást, erőszakot, halált kapok érte.

Félnem kell tőled.

Miért? Munka... igen, ez gyakori magyarázat a szádból... Hogy a...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kerekkocka
Az ilyeneket normális országban, felrántják a lámpavasra, a tetű gazdi mellé szorosan
wagabund
akinek "isten" a barátja, annak könnyű az üdvözülés...

...élni tudni kell.
Bercifiu
A szomszédom a pöcsét nevezi flórinak.
sokanvagyunk
Okosabbat egyetlen főnök sem visel el, beosztottja elég, ha egy fokkal... - az megvan.
világlátó
Ahogy én látom innen a vidékiség távolából, a hazai cigányság életét, benne a megélhetésük, munkához, jövedelemhez jutásuk, oktatásuk, nevelésük, kultúrájuk, hagyományaik ápolása , a vezetőik kiválasztódása, és a társadalomba való beilleszkedésük javítása stb. kérdésekben , eddig egyik kormányunk sem vállalta fel. Odalöktek néhány milliárdot, amit aztán vissza is loptak tőlük, vagy a cigány vezetőkkel közösen elköltöttek, leginkább gyanús tanulmányokra, még gyanúsabb ingatlanokra, még attól is gyanúsabb rendezvényekre.Nem cigány lakosságunkat így sikerült végképpen elidegeníteni tőlük, sőt egyesek odáig jutottak az előző években hogy lepuskázták őket otthonaikban vagy éppen munkába menet. A lepusztult cigány közösségek gyerekei felnőttek, gyűlölt idegenként tekintenek rájuk és félnek tőlük. Félhetünk tőlük mert elvadított, iskolából kiutált, munkahelyektől távol tartott népréteggé váltak, akik sajátos erkölcsi normák szerint élnek, gondolkodnak. Nem győzöm kihangsúlyozni, TISZTELET A KIVÉTELNEK ! De nagyon sokan vannak a többiek. Ugyanakkor itt ez a cigány ember, aki nem cigányvezető, hanem egy magasra emelt , de ott alkalmatlan és érdemtelen.Ha ez sértő, kérem sorolják fel a cigányság előtt is elismert érdemeit.Ha van ilyen, én megkövetem. De ha nincs, takarítsák el onnan és helyezzék őt vissza egy számára alkalmas munkahelyre, mert bizonyára ragadt rá valami képesség ahhoz, hogy abból megéljen. Ezt kívánja a tisztesség, a méltányosság és a többi ember iránt megkövetelhető korrektség.
Tudom, ezek a minősítések ma már arrafelé elavúltak., de itt vidéken még tartjuk magunkat ezekhez.Nem akarjuk a cigányságot még jobban elvadítani. Mi itt vidéken élők nem.Szeretnénk ha helyük lenne ebben az országban. Belátjuk, ők sok tekintetben sajátos életvitelt gondolnak maguknak. Rendben van. Adjuk meg nekik. Legyenek cigány foglalkoztató szövetkezetek.
Adjunk nekik valódi lehetőséget ne csak szóban, de valóságban is. Ne legyenek a pártpolitika haszontalan prédáivá.
papa.49
Egészen biztos hogy semmit mert nem is ért semmihez, a munkát meg kerüli, mert úgy tudja az betegség, bezzeg az 1 millás fizut azt bizony felveszi, minden hónapban!!! A végelszámolásnál a MEGBÍZÓJÁNAK KELL ÁLLNI A JOGTALANUL KIUTALT, FELVETT PÉNZEK VISSZAFIZETÉSÉT!!!
dr. prédikátor
Már hogy lenne neki érettségije??? a nyolc osztálya is úgy lehet meg neki hogy a negyediket kétszer járta!!!
világlátó
Jó lenne ha az ő tarthatatlan sorsuk nem ennek a kormánybiztosnak a kezében lenne, aki biztos hogy abban sem biztos hogy tudja biztosan hogy neki mit kell tennie biztosként.
Ha pedig egy öttagú titkárság mondja meg neki akkor az biztos hogy nem tetszik egy kormánybiztosnak, ha biztos benne, hogy az a számára és az általa képviselt cigányságnak megalázó.
Ha meg nem megalázó, akkor talán a többieknek sem lesz megalázó, ha nem ők , a választott képviselőik, hanem a kormány / vagy nem a kormány / által kinevezett gondnokok állnak a cigány testületek mellé, segítve őket a döntéseik kialakításában, azok meghozatalában, majd a feladatok kiosztásában, határidőkkel, felelősséggel. Talán a cigány emberek is elfogadják ezt a helyzetet, főleg ha azt látják, hogy a gondnokok nem basáskodnak felettük, hanem segítik őket, és kapcsolatukra a kölcsönös tisztelet a jellemző. Nincsenek illúzióim. Ahogy az oktatásügyre erőltették a KLIK et, megalázva a tanártársadalmat, igazgatóstól a pedellusig, most ezen okulva kialakíthatnának egy cigány központot is, ha már látni akarják, mire megy el a sok milliárd. Valami kell, mert a kormánybiztos mint funkció és mint személyiség , úgy látszik nem működik.
A kisvárosi cigány önkormányzatoknál ugyanez a helyzet. Vak vezet világtalant és még össze is verekednek. Ezt tovább hagyni nem szabad. Persze hogy be van tojva a kormány a menekültek befogadásától. Ha még a hazai cigányságunkkal sem tudunk mit kezdeni, mi is lenne velünk néhány ezer, vagy tízezer szíriai, iraki családdal. Akkor rákérdezek. Ki is itt a felelős? Kinek a feladata lenne / más sok - sok évtizede / rendezni ezt az egyre nehezebb helyzetet ?Hogy erre nem vagyunk képesek? Ki nem képes? Eljut a kormányfő és miniszterei Szaud Arábiától - Iránig, Azerbajdzsántól - Kínáig. Mindenütt siker, elismerés, kitüntetés és dísszázadok, parola Brüsszelben, Európai formátumú politikussá válás, itthon meg a milliós nyomorult, félrelökött nyolcszázezer cigány ember? De a reformok működnek. Várunk !
human
Százmilliók tűntek el a keze alatt amíg a romák foglalkoztatási programját felügyelte. Büntetésül kapott egy milliós állást. Magyarország valóban nem következmények nélküli ország. A jó megbűnhődik, a rossz elnyeri jutalmát.
Toby
Flóri, Flóri, annak idején úgy vettétek a jogsit és a "nyócosztájos bizonítvántot" mint a kenyeret, nem igaz, hogy nem futotta volna az " Ecseri Főiskolán" egy éreccségire...
Clavigo
Kéne már egy Békemenet a Nemzet Flóóriaaánja érdekében...Hogy "dzsanázná " a Főnök ikertesója...Jáááááj...hát még a Főnök..!!
perfekt
Emberek,ez a fazon be csapva vagyon.Tanult-emberek diplomával---úgy könnyű megfelelni.De így, hülyén-műveletlenül,gátlástalanul--100 millákat elvarázsolni-- az már művész kategória ,azért ,ennyike- lóvécska - baksis.Igaza van-a csúti Göre Gábornak-miszerint nem baj az, ha a miniszter az ember barátja!
eugen4402
Az oknyomozó újságírók nem találnak egykori osztálytársakat? Ha keresik, nem jelentkezik, senki nem tudja hol tartózkodik?
Akkor ez a pasi nem is létezik. Kitalált személy, hevenyészett profillal. Amikor nyilvánosság elé kellett állnia, egy cigány statiszta színész játszotta el a szerepét. Viszont ő szerepel a fizetési listán, nem mint más titokzatos egyének...:-(
TASzSz
"Kedves" Cigány!

Levelem azért íródik, mert a köztünk lévő ellentét már-már mérhetetlenné válik. Nem azért írok, hogy ezt tovább fokozzam. Azért írok, hogy értsük egymást végre. A nyílt beszéd szükségszerűen fog olyan mondatokat tartalmazni, melyekre ráfoghatjuk, hogy rasszista. De ne feledjük, te is rasszista vagy (ilyen alapon), ha magyarnak nevezel engem.

Most az egyszer lássuk be, hogy komoly ...különbségek vannak közöttünk.
Most az egyszer tartsuk ezt evidenciában, és ne a szavakon lovagoljunk.

Nem szeretlek téged.

Miért? Talán mert mások vagyunk? Részben igen. Én törekszem a másságunkat a magam oldaláról kezelni. Segítelek. Milliárdokban mérhető az az összeg, amit havonta a számládra utalok. Te ebből annyit érzékelsz, hogy "rajta vammá a családi a kártyán". Ezért a pénzért nekem keményen meg kell dolgoznom. Hogy ne menjen ez így a végtelenségig, gyermekeidet csekély műveltsége és szellemi képességei ellenére beerőltetem iskolákba, hogy tanulhasson, szakmája legyen, és képessé váljon az önellátásra. Tanárt verni nem épp a hála megfelelő formája.

Óriási különbségek vannak köztünk. Neked az ideálod a mérhetetlen gazdagság. Persze az ehhez vezető tisztességes út megtételére képtelen vagy. Engem pedig ezért irritál, amikor a gazdagság külső jegyeit magadon hordod. Meg vagy rakva arannyal, szép autód, krokodilbőr csizmád van. Palotában élsz. Te ezt úgy hívod, sukár. Én úgy, cifra nyomor.

Nem vagyok irigy. Csak tudom, hogy az ehhez szükséges összegre hogyan tettél szert. Bűncselekményekkel (elveszed, amiért más megdolgozott), és a törvény által számodra nyitva hagyott kiskapukon (elveszed a közös asztalról anélkül, hogy bármit is tennél oda). Nem csak téged hibáztatlak ezért. Ezt neked valakik megengedik. Az én rovásomra. Törvényesen, vagy törvénytelenül, de elveszed azt, ami az enyém. Cserébe utálatot, fenyegetést, bántalmazást, erőszakot, halált kapok érte.

Félnem kell tőled.

Miért? Munka... igen, ez gyakori magyarázat a szádból... Hogy a...
TASzSz
...cigány nem kap munkát sehol. Igazad van. Nem adok neked munkát.

Miért? Nem azért, mert cigány vagy. Azért nem, mert nem értesz semmihez. Nem tanultál szakmát, vagy ha tanultál is, az elvégzett munkádban nincs köszönet. Gyakori kifejezés egy összecsapott, szakszerűtlen munkára a "cigánymunka".

Szerinted ennek miért pont ez a neve? Ha téged alkalmazlak esetenként, a végeredmény mindig ugyanaz. Bevételkiesés, sokszoros időbeni csúszás, elégtelen kivitelezés, munkaeszközök, alapanyagok eltűnése. Tehát nekem, munkáltatónak jobb, ha csak eltartalak az adómmal. Akkor legalább nem hátráltatsz. Az a szörnyű, hogy nem is törekszel rá, hogy változtass ezen. Acsarkodsz, rasszistázol, hisztizel, hogy milyen rossz neked.

De nem akarsz kilépni a saját árnyékodból, pedig mindkettőnknek jobb lenne.

Mind a ketten tudjuk nagyon jól, mi lenne a vége, ha magadra hagynálak. Nem lenne kit lehúzni szociális alapon, vagy bicskával. Rövid időn belül éhen halnál, vagy a saját mocskodba fulladnál bele. És barátom, nem sok időd van már. Lassan az összes cérnám elszakad. Minden nap elkövetsz valamit ellenem, még ha nincs is benne a híradóban.

Rövidesen eljön az idő, amikor hirtelen megvonok tőled minden kedvezményt. Akkor aztán "romázhatsz", ahogyan jólesik.

Szerintem ne akard ezt elérni. Jobb, ha megvagyunk békességben egymással. Mit várok tőled?

1. Feltétlen tiszteletet, mert én vagyok a kenyérkeresőd.

2. Erőszakmentességet, mert ha egyszer én visszacsapok a tesóimmal, az neked nagyon fájni fog... tudod, még mi vagyunk többen (már bocs, de úgy tudom, ezt a nyelvet beszéled).

3. Törekvést az önellátásra. Tanulást, tanulni akarást, pontos munkavégzést. Ez a sikeredhez szükséges 20%. A maradék 80% legyen az én gondom, meg fogom oldani. Minden segítséget megkapsz.

4. És végre fejezzük be ezt a rasszizmusról szóló ökörködést, hisz mind a ketten tudjuk jól, hogy nem a barna bőröd zavar engem.
Baráti tisztelettel: A MAGYAR.
Clavigo
Nemzetileg, ez a hulladék ,,teljesen rendben van...oszt jó napot..Erre a görényre...is...szavazott a """" 2(3-ad ""...oszt jó napot..
zöldszem
Na ennek az egynek sikerült integrálódni! Pont úgy tud lopni, mint a többi Fideszes!
Clavigo
Jáááj,,more,,,Hát az Ikertesódnak már felrántottunk egy stáádijont...az egyik purdé máááá önállóan áll a lábunkon...Téged ,,Tesóm,,meg itt b@cctatnak cc@ros pár milliárdért ??
human
@zöldszem: Azért elég mélyen utána kellett nyúlnia Orbánnak, hogy kihúzza a szarból. A lényeg, hogy megúszta. Most még bűzlik a trutyitól, de majd Orbán tisztára mossa.
zöldszem
@human: Egy normális demokráciában, ezek már rég a börtön kosztot zabálnák!
Borsodi
Orbán a testvére mellett, ki áll megvédi sőt, minél többet lop valaki annál jobban bukik felfelé.Ti választottátok!
Borsodi
@zöldszem: Nincs igazad ő jobban lop mint a többi fideszes, mert már az anyatejjel magába szívta ezt a tudást, neki nem kell semmilyen iskola, született tehetség.Jogosan miniszterelnöki biztos ,igaz lop tanácsadó is lehetne
Desischado
@Borsodi: Én ugyan nem! De az biztos, hogy a tesó nagyon sukár gyerek, mert ilyen karriert befutni... Hát tezsvér, nekünk ez nem menne, mert a neveltetésünkből kifelejtették jó szüléink, hogy hogyan kell lopni, de orbán basi, a flóri meg a mészáros doktorálhatna belőle!
Borda
Sok a mocsok ebben az országban,de már nem is csodálkozom rajta. Mégis milyen végzettsége lenne ennek a koszos cigánynak? Az általános iskolát alig tudják elvégezni,nemhogy mást! Nagyon gyenge szakképzőkben esetleg tud vmi szakmát tanulni,de ennek tuti nincs. Nem a mai világban nőtt fel.
1magyar
Na ugye, hogy nem kell ahhoz tanulni, hogy milliókat keressen valaki!
zöldszem
@Borsodi: "az élet habos oldala"
Orbánt nem körözi le! Ezek szerint, Orbán jobb, és több anyatejet szívott!
nezelodo
Nagy úr ám az ő szavazata, sokat ér a kegyelmes urunknak. Nem számít, hogy nyakig merült a szarban, azért az egy voksért is tisztára nyalják, mert a hatalom íze majd feledteti a fekáliát.
magyarbakancs
Egy lépést tett mindenki előre"mondta Orbán úr a év értékelő beszédében".
Én is egy lépést szeretnék lépni a kivégző osztag élén te kisebbségi ro****k.
TASzSz
@zöldszem: Oda dörgölőzik ahol van lóvé'
zöldszem
@TASzSz: Ha jól tudom, így van!?

"Minden koszos malacnak megvan a maga dörzsölő fája"
TASzSz
@zöldszem: Megalapozták EU-s támogatásokból a GREEN PASS-t!
Mangu
Kedves hozzászólók, nem kívülről kell ócsárolni, hanem belülről bomlasztani, az sokkal hatásosabb. Meg kell pályázni a helyét, el kell nyerni és meglepetésre jól csinálni. Na, ez lenne az igazi. Vállalja valaki, mert én nem, már kiöregedtem.:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.