A fideszes Magyar Időknek adott terjengős interjút Palkovics László oktatási államtitkár.

Elmondta: a Kliket átalakítják, végiggondolták a fenntartói és működtetői feladatokat, bővítik az igazgatók jogkörét, átalakítják a nemzeti alaptantervet.

Ezek mellett Palkovicsot megkérdezte a lap a sztrájkoló tanárnő esetéről is. Szalayné Tahy Zsuzsa, a zuglói Szent István Gimnázium tanára ugyanis pár nappal ezelőtt Facebook-bejegyzésében jelentette ki, hogy március 15-től sztrájkolni fog, mégpedig úgy, hogy nem hajlandó beírni egy jegyet sem.

A tanárnő kiállásának oka, hogy munkaerőhiány miatt nehézségekbe ütközik egyes tárgyak szakszerű megtartása, illetve hogy a tantervet lehetetlen végigtanítani a rendelkezésre álló idő alatt.

Palkovics László államtitkár választhatta volna, hogy nem foglal konkrétan állást az ügyben, hanem rábízza a tanárnő feletteseire a dolgot. Ehelyett azonban megüzente véleményét:

Ebben az esetben az iskolaigazgatónak és a tankerületi igazgatónak kell eljárni, és meg kell szüntetni a jogviszonyát.

Megüzente Palkovics, hogy rúgják ki a sztrájkoló tanárnőt

Palkovics szerint a tanárnő munkaköri leírásában szerepel, hogy értékelnie kell a gyerekeket, és ha nem teszi, fegyelmi vétséget követ el. Az államtitkár azt is megjegyezte, hogy

"látszik, hogy Pukli István után kell még valaki, akit fel lehet építeni, és úgy tűnik, hogy erre a tanárnőre esett a választás".

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Te kis majom,téged kéne elsőnek kirúgni,mert csak ott vagy szakmai tudás nélkül !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mirabilis
Az államtitkár azt is megjegyezte, hogy
"látszik, hogy Pukli István után kell még valaki, akit fel lehet építeni, és úgy tűnik, hogy erre a tanárnőre esett a választás". És ha igen?
Ti meg felépítettétek erdősi lászlónét a herceghalmi polgármester feleségét, kigyúrt férfiak segítségét igénybe vevő asszonyt.
nemjoezigy
Ez a palkovics se különb a csapata többi tagjánál. Miért is lenne különb?
Csak erőből, arrogánsan tudnak 'politizálni', döntést hozni. Se utána járni az igazságnak, se igazságos döntést nem akarnak.
Kb ez a színvonaluk: https://www.youtube.com/watch?v=BzbgGnLLs6Y.....
Mocskos férgek az élet minden területén!
teuton
@Igazi Trebics: Szerintem több oka is lehet, de itt van 3: 1. Ha igy megy egy demokra´tikus orszagban, hogy az elegedetlenkedö, sztra´jkolni akaro dolgozot egy allamtitkar bemondasara ki lehet rugni, az illiberalis diktatura! 2. A 150ezerböl 100ezer talan azert nem irta ala, mert tudja, hogy illeberalis diktatura van, aki fellazad, azt kirugjak. 3. 150ezerböl 30ezer irta ala. Az nekem 50%! Erre azt mondod csak 20%? Akkor magyarazd el nekem azt, hogyan lehet kb. 40%-os valasztasi eredmennyel 2/3-ot szerezni a parlamentben??? Mashol -demokraciakban- ez meg a kormanyalakito többseghez sem eleg...
Pestilence
Torgyán doktor felejthetetlen szavaival élnék: Monnyon le!
Desischado
Teutonnak igaza van. Merd megmondani a véleményed, betörik a fejed?! A jó cur...va édes...nyukat!
karma1
@Kovács Béla: A szamok nem Dr.Felipe szamai, hanem ujsagban megjelent cikk, es hivatalos felmeresi adatok,.

Az informatika tanar holgy nagyon pontosan osszeszedve leirta, hogy mik a tantervi kotelezettsegek, miert nem lehet azokat betartani (neki masokat kell helyettesitenie, amit O meg tud tenni, de az o tantargyat egy szakkepzetlen tanar NEM tudja helyettesiteni, es egyebkent is tul keves a hivatalos tananyagra megadott oktatasi oraszam.
Melyik resze nem volt vilagos elotted?
eszegfu
@Kovács Béla: 17:01 Rendben, tételezzük fel rossz volt a Hiller féle rendszer, mert az "önkormányzatok kezébe adta az iskolakezelést, de a pénzt elsibolták mellőle". A mostani KLIK rendszer miért küzd állandó adóssággal, miért nem fizeti ki a közüzemi számlákat, az óraadó tanárok munkadiját?! Csak egyetlen dolgot mondjál, amiért a KLIK egy jó rendszer?! A hirek szerint Palkovics ugy gondolja az "átalakitást", hogy több kicsi KLIK-et hoznak létre. Ettől jobb lesz az oktatás, vagy a körülményei?!
kukac50
Azokat kellene kirúgni akik így félre vitték az oktatást megszavazták ,és ellopták az uniótól felvett pénzt!
Fradigege
Kiskirályként üzemel ez az ingyenélő. Palkovicskának pedig kötelessége, hogy a Magyar oktatási rendszer olajozottan működjön. Nem kötelező államtitkárnak lenni. Telefingotta a zsírmore a száját a Mongóliába tartó repülő úton és mivel nem ért az oktatáshoz a zsírdisznó, ez pedig nyalja a seggét, így egyértelmű ez a hozzá állás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ha már eddig legörgetett...