Az EU-s közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint 5 milliárd 155 millió forintot fizetnek ki “A XXXIII. Olimpiai Játékok és a XVII. Paralimpiai Játékok 2024-es budapesti megrendezésére vonatkozó pályázat elkészítéséhez szükséges külső szakmai tanácsadói feladatok ellátása.” címszóval – olvasható az Átlátszó.hu-n.

A nyílt közbeszerzést még tavaly december 28-án írták ki, a tendert három cég vitte:

– Event Knowledge Services SA (Lausenne, Svájc)

– M-Intergrated Solution Ltd. (Egyesült Királyság)

– PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. (PwC), ami eddig már összesen 720 millió forintot kapott a budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmányára

Mi kerül 5 milliárd forintba?

A kiírás szerint:

“Jelen közbeszerzési eljárás célja egy olyan kompetens szakmai támogató szervezet kiválasztása, amelynek feladata lesz többek között a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által közzétett elvárásoknak megfelelő és előkészített pályázati anyagok véglegesítése illetve elkészítése, valamint az egyéb külső tanácsadói szakértelmet igénylő feladatok ellátása.”

Bővebben: projektmenedzsment, stratégiai feladatok, nemzetközi események támogatása, technikai és kommunikációs feladatok kerülnek ennyi pénzbe.

Mivel a szerződés a KKBK üvegzsebében nem található, az Átlátszó közadatigényléssel fordul a Fürjes Balázs kormánybiztos által vezetett állami vállalathoz.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@vukkocska: Olyan lény ad tanácsot Orbánnak, aki minden lelkifurdalás nélkül embereket képes megverni az utcán. Orbán sem különb, csak ő mással végezteti a piszkos munkát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Igen, erre hivatkozva IS szórják kifelé a pénzeket a csókosoknak, na meg a visszafizetőknek!
vukkocska
Öt milliót pedig nem képes adni annak az anyának, aki kómában lévő fiát ápolja, és most akarják a feje felől elárverezni a házát, s 5 millióról 20-ra növekedett a tartozásuk. Emberbalog ilyenkor hogy a 3,14csába van?
Aki Én
Ez a nagy olimpiai fellángolás sem szól másról, mint a látványos lopásról.
human
@vukkocska: Olyan lény ad tanácsot Orbánnak, aki minden lelkifurdalás nélkül embereket képes megverni az utcán. Orbán sem különb, csak ő mással végezteti a piszkos munkát.
human
@vukkocska: A lényeg, hogy Orbántól együttérzést nem lehet elvárni. Az számára a gyengeség jele.
bakegya
KI -ÉS KIK ITT AZ "ÉLŐSKÖDŐK"?Ezek szerint itt a bizonyíték -orbánteknős-komplett idiotizmusa viszi az átlátható nyomor poklába Magyarországot,amit mellesleg titkoltan de már szétlopott-és mi a MIGRÁNSOKTÓL FÉLJÜNK???
nemjoezigy
Még sehol sincs az olimpia, -remélem nem nálunk lesz-, de már több milliárdot kifizetett az állam az adó Ft-jainkból valami csókosoknak!
Érdekelne, hogy mennyi az annyi most, amikor még semmi sincs! = Hány milliárdot kaptak már a kedvencek?
namihami
Ha olcsóbb jelentkező kell, én a töredékéért hajlandó vagyok legalább ilyen szintű tanácsadásra, a soha meg nem valósuló olimpiai játékok lebonyolítása ügyében.
1magyar
Azt a nemzeti curva anyját! Viszik a lóvét külföldre is, nem elég, hogy hatalmas pazarlás az olimpiának még a gondolata is!
human
Ráhelkének nincs valami cége, ami tudná ezt vállalni? Az új fideszes törvény szerint már nem lehet összeférhetetlenség csak azért, mert apuka a miniszterelnök.
Toby
Na wazze, ezek annyira hülyék, hogy az udvari budi elhelyezéséhez is "tanácsadók" kellenek ?
Csak nem Cameron érdekeltségű a brit cég ?
human
@Toby: Orbán szokott Svájc fele járni és Angliában Habonynak és Finkelsteinnek közös cége is van. Nem biztos, de akár közük is lehet hozzá.
www.napi.hu/magyar_vallalatok/londonban_alapitott_ceget_habony_arpad.597728.html
vukkocska
@nyanya001: ez nem is fehérgalléros, hanem fehér-inges bűnöző. Mert aki ilyenbe belemegy, az csaló.
nyanya001
@vukkocska: Ezekből tevődik össze ez a hatalom !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.