Bitay Márton, a Fidesz földárverésekért felelős államtitkára négy éven át lakott egy 101 négyzetméteres inárcsi önkormányzati lakásban, melyet a Hír TV szerint azonnal megkapott az önkormányzattól.

Sok rászoruló nem ilyen szerencsés, nekik éveket kell várniuk, ameddig kiadnak nekik egy alacsony bérleti díjú, általában a piaci ár feléért kínált bérleti ingatlant.

A Hír TV riportere az érdekes bérleti szerződésről faggatta volna az államtitkárt, de Bitay csak mindössze ennyit felelt:

"Csak jelezd a szerkesztőségben, hogy neked nem adok interjút többet!"

Bitay 2009-ben a Fidesz-frakció titkára volt, majd egy éven belül a Belügyminisztérium politikai főtanácsadója lett. Ezen tisztségek alatt bérelte az önkormányzati lakást. A Hír Tv kérdésére azt mondta: „Külön szerettünk volna költözni, és egy ilyen településen sajnos nincsenek lakások, egy családi házat megvásárolni akkor nem tudtam volna, építeni nem tudtam volna, ezért igénnyel fordultam az önkormányzathoz, és ha emlékeim nem csalnak, akkor négy éven keresztül egy rendes bérleti szerződés keretében, havi bérleti díjért béreltem a lakást, amit egyébként fel is újítottam.”

A riportból kiderül, hogy Bitay már politikai szereplőként szerette volna elérni az önkormányzatnál, hogy a légkondicionáló beszerelés költségeit levonják a bérleti díjból, ám ezt a képviselő-testület végül elutasította. A különköltözés 2014-ben sikerült is, egy, a fenyvesek által körülölelt házba költözött a fideszes politikus.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ez így rendben is van! Ha Fideszes vagy, akkor a bérleti díjad az önkormányzatnak is magánügy, ha nem akkor a piacon bérelt lakásé sem! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
Ha majd eljön Végítélet Napja, akkor ezek ellen lesz bőven miből meríteni, lesz mi alapján ítélkezni.
Halmazatiban nem is kell számolni, mert akkor a következő Big Bang után is guggolnának.
Levendula
Ez is álomtitkár? Ebben az országban mindenki az?
kakaósbögre
mostmárugye csak az a kérdés hogy mégis kijafasz ez a gyökér,és mijafasznak képzeli magát?
Desischado
fideszes gőg! Hogy rohadna meg az összes ingyenélő tolvaj! Remélem, megérem még, hogy ezt a patkányt is látom a vádlottak padján!
vonotok
@human: Te jó isten! Merre tart ez a szerencsétlen ország???, Mi lesz az unokáinknak, milyen életet tudunk nekik megteremteni???
Tádé
@vonotok: bitay félékkel tragédia.
bitayt vissza kell zavarni szülőföldjére.
Ott jó kezekbe kerül.
Szerintem a secu. tudna neki lakást biztosítani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.