Egyes fideszes vezetők úgy érzik, a migránsválságból kovácsolt politikai tőke már nem lesz elég a 2018-as győzelemhez. 

Az atv.hu a Hetek című lap elemzését szemlézi, rámutatva arra, hogy a kormánypártban kitört a pánik: mi lesz, ha a 2018-as választások előtt Simicska lepaktál Vonával?

Ha ez tényleg megtörténik, a Jobbik hatalmas médiafelülethez juthat, ennek pedig már ismerjük az erejét. Gondoljunk csak a 2010-es és a 2014-es választási kampányokban, a Simicska érdekeltségébe tartozó médiaorgánumok által kirobbantott, és a baloldalra jelentős csapást mért korrupciós botrányokra.

Hirtelen nagy kosárlabda-rajongó lett?

A lap értesülései szerint Orbán Viktor jegyet váltott a hamarosan esedékes Szolnoki Olaj kosárlabdacsapat sportcsarnok-avatójára. Márpedig egy focibolond miniszterelnök hátsó szándék nélkül ilyesmire nem vetemedik.

Az avatón Orbán akár kezet is foghat Nyerges Zsolttal, a Szolnoki Olaj főnökével – aki egyben Simicska legfőbb szövetségese is. Hogy ebből mi sülhet ki? Az elemzés két lehetőséget valószínűsít:

1. „Ha Orbán Viktor részt vesz a szolnoki stadion avatóján, kezet fog Nyerges Zsolttal, akkor ez akár üzenetértékű is lehet az egykori harcostárs, Simicska Lajos számára, hogy rendezni kívánja a kormányfő kettejük viszonyát.”

2. „Orbán Viktor szeretné a Szolnoki Olaj csarnokavatásán való részvételével »leválasztani« Nyerges Zsoltot a nagyvállalkozóról.”

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Összefognak állni mint a krumplis tészta !
Mármint a Jobbik és a Fidesz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
"lenn megtalálsz a klubban
mert nekem bejön ez a szitu
a sok buta sztori rólad
csináljunk most olyat,
amit megbánunk majd holnap
Kicsi srác, ou, szia, helló!
álljunk össze, mint két kicsi lego "
szép új világ
Ha Simicska békül, akkor saját magát köpi szembe, bebizonyítva azt, hogy semmivel sem különb G-nél. Én a "nem békül"-re fogadnék, na persze nem nagy tétben.
justhpeter
Szerintem Orbán már nem tud jót húzni. Ha összeborul megint Simicskával, akkor Mészárosnál marad a vagyon és az összes terhelő adat. Nyergest nem tudja eltéríteni, mert akkor már korábban átállt volna Orbán oldalára. Ha összeborul Vonával elveszti a katolikus egyház támogatását és lehetőséget ad arra, hogy az egyház az iskolák nagy részének visszaadásával gazdaságilag is válság irányába állítsa az országot. Szavazatszerzés szempontjából a dolog úgy áll, hogy normális kormányzásnál kisebb a kdnp által megszerezhető szavazat - főleg az idióta kdnp szereplők miatt -, de valamennyire kiegyenlíti ezt a katolikus egyház nagyobb társadalmi beágyazottsága. Illiberális majom-kormányzásnál kdnp-s szavazat többletre nem számíthat, az egyház társadalmi beágyazottsága márnem segíthet többet.
A Jobbikkal való összefogásnál elvész a kdnp-s szavazat és elvész az egyházi támogatás, ebben az esetben a fideSSnek komoly gondjai lennének.
prime777
@szép új világ: Ugyanolyan a Simicska mint az Orbán.
Mit gondolsz?
Azért mert Orbán lepasszolta csak azért mentek ezek egymásnak.
Nincsen itt semmi különbség a két ember között.
vonotok
Én egy g...vel biztos, hogy nem fognék kezet.
Desischado
Kiváncsi vagyok, mit lép simicska, de szerintem sem fog békülni legalábbis remélem. orbánnak persze mindegy, csak a hatalomban maradhasson, - hogy kivel paktál le. De simicska nem hülye, láthatta, hogy orbán bárkit hátba támad, ha már nincs rá szüksége. Hát meglátjuk. Ami a jobbikot illeti, szerintem is koalicíó lesz, de remélem, buknak, mert ha ezek kerülnek hatalomba, akkor jobb ha rögtön menekül innen mindenki, mert olyan világ lesz, amilyet még nem láttak Magyarországon! Az égiek mentsenek tőle!
bakegya
A lajosnak annál több esze van, mint hogy visszanyelje a nokedli erőszakos hülyeségeit!
KÖZÖS ZÁRKÁRA VISZONT ESÉLYÜK VAN.
RonaGyuri
Nos ha én Őfenesége helyében lennék (ami nagyon sok ok miatt kizárt) a mai mno-s vezércikk után tényleg elgondolkodnék:
http://mno.hu/vezercikk/szerecsenmosdatok-133...
Yoda69
Miert? Osszevesztek? Ha simicskanak lett volna valami a kezeben mar elorukkolt volna vele. Cicaharc volt az egesz. Figyelem eltereles.
kukac50
Simicskában csalódnék ha békülne Orbánnal! Neki van annyi pénze,hogy megél belőle!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ha már eddig legörgetett...