Az MSZP számára csak akkor lesz elfogadható a kormány terrorellenes intézkedési csomagja, ha abba a jogállami garanciák is belekerülnek – mondta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

Molnár Zsolt kifejtette: bízik benne, hogy a javaslatcsomaggal szemben az ötpárti egyeztetésen megfogalmazott kritikákat a Belügyminisztérium elfogadja. Ebben az esetben az MSZP támogathatónak tartja az intézkedéscsomagot – tette hozzá.

A szocialista politikus elmondta, többek között kifogásolták, hogy a javaslat büntetné azokat a felhasználókat, akik valamilyen informatikai eszközön titkosított kommunikációt biztosító alkalmazásokat futtatnak. A tömegrendezvények esetleges betiltását is kifogásolta az MSZP, szerintük ez ütközik a gyülekezési jog gyakorlásával. Molnár Zsolt elmondta azt is, hogy pontosabb szabályozásra van szükség a nemzetbiztonsági szervek adatkezelésére, az adatbázisok összekapcsolására, hogy a terrorizmussal kapcsolatos hazai és külföldi információk "oda-vissza" naprakészek legyenek.

Molnár Zsolt bízik benne, hogy az eredeti javaslatcsomagnál jobb változat készül majd. Ha az általuk is javasolt módosítások belekerülnek a dokumentumba, és nem lesz benne "szakmai nonszensz", akkor támogatható a kormány terrorellenes intézkedési csomagja – fogalmazott az ellenzéki politikus.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Slade
Semmilyen formában nem támogatható mert csak a fideSS csürhe érdekeit szolgálja. Aki támogatja az mind a csürhe csicskája. Magyarországon nem indokolt semmilyen korlátozás, mert nincs olyan mértékű terrorveszély. Ha lenne, az sem indokolná azt amit ezek a sunyi férgek akarnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Slade
Semmilyen formában nem támogatható mert csak a fideSS csürhe érdekeit szolgálja. Aki támogatja az mind a csürhe csicskája. Magyarországon nem indokolt semmilyen korlátozás, mert nincs olyan mértékű terrorveszély. Ha lenne, az sem indokolná azt amit ezek a sunyi férgek akarnak.
Clavigo
A Fölsőcsutkai Nemzeti Tébolyda össze garanciája benne lesz.kedves .Mszp.Elmehettek Ti is a p..ch@ba,,ha ehhez asszisztáltok.
Toby
Nem kj, közpénzemésztő( és ellenőrizhetetlen ! ) szervezetek kellenek ide, hanem a meglévőket racionalizálni, az adatáramlást folyamatossá tenni a szervezetek között és a külöfldi szervezetek felé is, ehhez semmi más nem kell, mint éretelmes, érthető és betartható normaegyüttes, nem pedig egy új, a hatalom megtartását biztosító "New KGB " !
human
@Slade: Azért szét kell választani a dolgokat. Az egy dolog, hogy Orbán remélte bővíteni tudja hatalommegtartó eszközeinek tárházát a terrorra hivatkozva. Ezt továbbra sem szabad engedni. A hatékony terror elleni harchoz viszont valóban szükséges lehet törvénymódosításra és hasonlókra. Biztos vannak elavult törvények amihez eddig azért nem nyúltunk hozzá, mert nem merült fel az alkalmazásuk szükségessége.
Slade
@human: nézd, nekem meggyőződésem, hogy számukra egyfajta megközelítés létezik. Az anyagi és politikai haszonszerzés. Az, hogy lesz-e terror cselekmény Magyarországon vagy sem az mellékes mint ahogy az is, hogy hányan döglenek bele. Az is sokadlagos kérdés, hogy a kórházakban hányan halnak meg, mennyien fagynak meg télen és még sorolhatnám. A meglévő hatalmat is el kell venni tőlük nem még kiterjeszteni hiszen nem arra használják amire kellene. Mocsok aljas csőcselék.
human
@Slade: Abban van valami tényleg, hogy nem érdekli őket hányan halnak meg a rossz kórházi ellátás miatt. Közben arra van pénz és pár nap alatt törvényt is hoznak rá, hogy gazdagodhassanak. így tényleg hiteltelen, hogy pont ők aggódnának az emberek biztonságáért.
Az ellenzék viszont nem kockáztathatja meg, hogy egy régi rossz törvény miatt ne lehessen időben lefülelni egy terroristát. Ha felelősen akarnak viselkedni (szemben a kormánnyal aki semmiért nem vállalt eddig felelősséget), akkor olyan kompromisszumot kötnek amivel még Orbánt nem juttatják teljhatalomhoz.
Szókrakész
Búvóhelyekért, védelemért, kiváltságokért szépen beadja a derekát az összes párt.
Csak kamu az "ellenezzük".
Slade
@human: lehetne némi igazság abban amit mondasz. De az úgynevezett ellenzék már megmutathatta volna, hogy felelősen akar viselkedni. Mondjuk azzal, hogy nem simul bele gorbánc aljas rendszerébe. De a felelős viselkedés náluk is csak a saját zsebükig terjed.
human
@Slade: Ó hát vannak ott egy páran, akik elvannak a langyos vízben és igyekeznek ne nem fel kavarni az állóvizet. Én konkrétan az mszp-től szabadulnék meg. A PM-ben és az Együttben több tökösség van mint az mszp-ben együttvéve. De az emberek megszokásból szavaznak.
human
Egyébként a fidesztől jogállami garanciát várni olyan, mintha a kurvától várnánk hűséget.
Kutyuska
@human: Bármilyen jogállami garanciát belefogalmazhatnak a törvénybe, a fidesz nem fogja betartani. Ezért tök felesleges velük együttműködni. Nincs az a garancia, ami megvéd minket attól, hogy megszerezzék a teljhatalmat.
Slade
@human: én az összestől megszabadulnék. Nem látom, hogy lenne köztük olyan amelyik változást hozna számunkra.
simmering73
Kedveseim. 2010 óta nincs jogállam. Akkor miről beszélünk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.