A hvg.hu elérte Bereczky Csongort, aki Pukli István miatt mondott fel a Teleki Blanka Gimnáziumban. Azt mondja, szakmai ügyből politikai üggyé vált és állóháborúvá merevedett a tanárok és a kormány közötti front, és ezen a diákok veszíthetnek.

Januárban még közösen adott interjút az ATV-nek Pukli István és munkatársa, Bereczky Csongor, de Bereczky március végén távozott a Teleki Blanka Gimnáziumból.

A konfliktus abból fakadt, mondta el, hogy a tanárlázadásnak nevezett tiltakozó akció szakmai ügyből egyre inkább átalakult politikai akcióvá, márpedig a korábban már öt országban oktató angoltanár Bereczky kifejezetten gyakorlatias szakmai változtatások miatt állt a pedagógusok ügye mellé, ezt a politikai fordulatot pedig már nem tudta képviselni.

Ahogyan a tanár meséli, egy értekezleten mondta el Puklinak a kifogásait, mire az igazgató azt válaszolta neki, hogy ebben az esetben hiteltelenné vált, és mondjon le. Ő pedig megtette, Pukli István pedig aláírta. A dolog azonban nincs lefutva, a diákok szülei aláírásokat gyűjtenek a visszatéréséért, és azt mondja, ha Puklival elásnák a csatabárdot, akkor hajlandó is lenne visszatérni az iskolába.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez elkerulhetetlen hogy egy bizonyos ponton tul ne valjon politikaiva a tanarlazadas. Ezen kar volt felkapnia a vizet Bereckinek, aki ezzel a tettevel csak gyengiti a tanarok eselyeit a sikerre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Ez elkerulhetetlen hogy egy bizonyos ponton tul ne valjon politikaiva a tanarlazadas. Ezen kar volt felkapnia a vizet Bereckinek, aki ezzel a tettevel csak gyengiti a tanarok eselyeit a sikerre.
Bercifiu
Az a gond minden ellenzéki megmozdulásnál, hogy nem a témára koncentrálnak, hanem fasz méregetés folyik.
A mérés hevében elfelejtették, hogy a Palcsokvokó, meg a tiszteletes naponta 5 kilós súllyal növelik a mérete, az asszonyságoknak meg nincs.
rapier
Akkor járnának jól a gyerekek, szülők és a tanárok, ha Pukli mondana le! Az uszítás, amit művel egyre átlátszóbb!
Toby
Ne magyarázkodj Bereczky ! Befosattak és te alkalmas vagy rá !
justhpeter
@rapier: Egyetlen esetben gondolom, hogy fel kellene mondani Puklinak, ha az oktatáspolitikai álláspontja pártpolitikai álláspontba menne át. A pártpolitikát irtanám az iskolákban. Minden más esetben a tanárok összefogását támogatom, mert nem mindegy, hogy az unokám milyen oktatást kap.
Pestilence
@rapier: A gyerekek akkor járnának jól, ha nem kellene napi 10-12 órát iskolával és házi feladattal tölteniük.
bencemacska
@rapier: A gyerekeknek az lenne jó, ha nem kontra szelektált lenne a tanárikarok többsége!!!
Desischado
A gyerekek akkor járnának jól, ha értelmes dolgokat tanulhatnának, és nem lennének agyonterhelve! Mit akar ez a fickó? Aknamunkát folytat, vagy mi? A fidesznek dolgozik netán?
Yoda69
@rapier: Ugyan miert? O az egyetlen ebben a kurva orszagban aki ki mer allni a jogaiert. Mindenki mas melyen lapit mint szar a fuben.
Remelem nem adja fel, es elerik a tanarok a celjaikat.
Jozefina
Hulljon a férgese, Bereczky had menjen, talán a KLIK-ben ajánlottak neki állást???!!! Aki nem alkalmas kiállni az oktatás mellett az nem alkalmas pedagógusnak sem!!!
perfekt
Pukli,a zavarosban halászik.Csak ,országunkban tölthet be ilyen fontos vezetői feladatot,egy ilyen,ellentmondásos családban nevelkedett embrió--aki most fényesen bizonyítja,hogy az alma nem esett messze fájától.Isten óvjon- az ilyen pedagógustól-vagy politikustól is! Pumukli tűnj el!Vannak hiteles emberek,akik igazán a diákokért,és a pedagógusokért,harcolnak nincs helyed közöttük.!
coni
Olyan magyaros tempó, hogy aláírást gyűjtenek egy tanár mellett akit nem elküldtek, hanem saját maga mondott fel. Majd a KLIK szószólója lett.
Persze, hogy politika az oktatás politika, de ha észrevette volna ettől a kormánytól követelik a változást (így nem pártpolitika), aminek szükségességét már a MTA elnöke is elismeri. Persze hol van Lovász egy (színváltó) Bereckyhez..
rapier
@Yoda69: Ha Magyarország neked kurva ország, akkor költözz el a demokráciák fellegváraiba, mondjuk Szaudarábiába!
Milyen jogaikat követelnek? Joguk van eldönteni, ki legyen a munkáltatójuk? Na ne már! Joguk van eldönteni, mennyi legyen a munkaidejük? Ezt komolyan gondoltad?
rapier
@Pestilence: Amiből az egy óra testnevelés és a másik óra erkölcsi nevelés szúrja egyesek szemét!
Yoda69
@rapier: Lehet hogy te robotnak szulettel, de reszemrol en a demokraciat es a szabadsagot reszesitem elonyben.
rapier
@Yoda69: Ahelyett, hogy papagáj módjára ismételgeted magad, világosíts már meg bennünket, hogy milyen jogaikért is harcolnak?
Meg akarják határozni, hogy ki legyen a fenntartó és ők mennyit dolgozzanak? Hol iktatták azt törvénybe, hogy ez joga a pedagógusnak?
Hol joga meghatározni a tananyag mennyiségét a pedagógusnak?

Ha annyira okos vagy inkább arra válaszolj, amit kérdeztem!
pan
Milyen egy áruló?
Mint pl Bereczky Csongor.
Hogy fogalmazzak finoman...
Nem tudok finoman fogalmazni egy árulóról.
Bocsánat!
Megérdemelsz mindent Bereczky Csongor, amit az álmatlan éjszakáidon kapsz.
NULLA TISZTELT neked, Bereczky Csongor - AZ árulónak!!!
Yoda69
@rapier: Teljesen felesleges gyozkodnom teged. Ennyi agymosas utan amit kaptal, neked uj agyra van szukseged.
rapier
@Yoda69: Talán, ha a gondolkodást részesítenéd előnyben a gyűlölködés helyett és tudnál a kérdésekre válaszolni, rájöhetnél, hogy ostobaságokat állítasz!
Nem kell engem győzködni, hanem a tényeket, amelyeket leírtam, cáfolnod kéne, amire képtelen vagy!
Katalina62
@perfekt: Senkit nem kéne elítélni felelőssé tenni a hozzátartozók bűneiért!
Yoda69
@rapier: Nezd, en nem a klik-tol kapom a fizetesem.
Tenyeket meg nem allitottal, csak a sajat velemenyed.
Ha meg nem tudod miert sztrajkolnak a tanarok, akkor olvass utana. En nem fogom itt a fejedet tagitani, mert mint irtam ugyis felesleges. Elvakult fideSSeseket ugysem lehet meggyozni semmirol.
rapier
@Yoda69: Nehéz gondolkodásra bírni azt, aki nem szokott!
Olyan "jogokért" harcolnak a pedagógusok, ami sem most, sem ezt megelőzően nem illette meg őket, mely alól kivétel a tankönyv választás.
A tanárok soha nem határozhatták meg, hogy mennyi időt kell dolgozniuk, ki legyen a fenntartó. Nem húzhatták meg a tananyag mennyiségét, mert akkor addig kellett tanítaniuk, amíg nem végeztek! Most ők ilyen jogokat követelnek maguknak és lázadnak! A Minisztérium, mint munkáltató jogosult a tankönyveket is meghatározni és nem a pedagógusok fogják eldönteni, hogy esetleg szakácskönyvből akarnak tanítani!
Annak aki 40 órát tölt a munkahelyen, nem kérdés, hogy le kell az idejét dolgozni. Az, hogy a pedagógusnak elrendelik, hogy a 40 órából mennyi időt kell a suliba tölteni és ezért lázad, az menjen az anyja keservébe!
Aki képes egy hangyányi gondolkodásra, az belátja, hogy ezek a pontok azok, amelyben a pedagógusok elmérték magukat és a téársadalommal szemben többlet jogokat követelnek maguknak! Támogassa őket az, aki egyet ért egy ilyen érinthetetlen kaszt hőbörgésével!
perfekt
@Katalina62: szia.Megjegyzésem,nevezettnek szól--és nem a családjának.Ahogyan viselkedik,ahogyan szónokol--magyarázza ellenkezésemet ,és nem a személyeskedés! Egyszerűen-nem tudja függetleníteni magát,az örökölt miliőtől ,nem pedagógus ,ha egyáltalán volt valamikor is-hanem politikai turista.
kukac50
Ő a besúgó tanárok közé tartozik! a kormány egymás ellen uszítja a tanárokat, spicliskedést vár el tőlük. A spicliskedő tanároknak jobb is ha ott hagyják az iskolát.

A diákoknak összetartó szeretetben élő közösségben kell nevelkedni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.