Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint konszenzus alakult ki a kormányoldal, valamint a Jobbik és az LMP között abban, hogy alkotmánymódosításra van szükség a terrorveszélyhelyzettel kapcsolatban, a kérdés rendezésében pedig már csak jogdogmatikai nézeteltérések maradtak.

A kormánypárti politikus előremutatónak nevezte a Honvédelmi Minisztériumban, pénteken tartott többpárti egyeztetést, amelyet követően újságíróknak elmondta, a távol maradt MSZP kivételével valamennyi párt egyetértett abban, hogy a párizsihoz és a brüsszelihez hasonló terror veszélyének elhárítása olyan azonnali beavatkozásokat igényel, amelyek alapvető jogok korlátozásával járnak, és erre kizárólag különleges jogrendben van lehetőség.

Kósa szerint muszáj teljhatalmat adni a kormánynak a terror miatt

A tárgyalás részvevőinek arról kell még megállapodniuk, hogy a terrorveszélyhelyzetre vonatkozó különleges jogrend egy új pontként jelenjen meg az alaptörvényben, vagy egy már meglévő alaptörvényi szabályozást terjesszenek ki erre az esetre – fejtette ki Kósa Lajos.

Azt állította: csak olyan megoldást tartanak elfogadhatónak, amely a magyar emberek biztonsága mellett garantálja az alapvető emberi jogok érvényesülését, az alkotmányos rendet, a demokráciát és a szabadságot.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Csak nem fernek a borukbe... Ha egy ilyen mocskos torvenyt atnyomnak mondjuk egy ejszaka alatt, akkor tokmindegy, mit akarnak a pedagogusok, miert sir Sandor Maria es mirol akar Nyako nepszavazast kiirni, egy tollvonassal a csuti orias kihuzza az egeszet a listarol...

Egyebkent eppen ezert nagyon gyanus nekem, hogy ilyen konnyen belementek a Nyako-fele nepszavazasba, hogy nem basztatjak a pedagogusokat, senki nem vedi az igazat az egeszsegugyisekkel szemben, mintha az lenne a kormany allaspontja, hogy mindegy mit akartok, mekkorat hozongetek, ugyis betiltunk minden csoportulast, terrorveszelyre hivatkozva...

Hol van most Juhasz Peter, Hadhazi, Angyan, Magyar Gyorgy, Horvath, a Zold Dosszies, meg ugy altalaban, hol van az ellenzek?

A fenti cikkbol pedig nem hiszem el, hogy az ellenzekbol MINDENKI egyetertett volna a torveny lenyegevel, csak formai kerdesekben lehet meg elteres, mert sehol nem latom a DK-t, es Gyurcsany "beleegyezeset" Vajon mivel vehette meg az LMP-t, Jobbikot?

Hol van SIMICSKA???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
Bizonyára a franciáknál és a belgáknál is azért nem védték meg a lakosságot a terroristáktól, mert a kormány nem kapott teljhatalmat és nem irták bele az alkotmányukba sem! Nálunk ugy tünik ez megtörténik, ugyhogy minden magyar -- még a határon tuliak is -- biztonságban lesznek a terroristáktól... hát Andersen sem tudott volna ilyen szép mesét kitalálni...
Draba
Mi van Lala?
Az asszonyod lelépett egy másik nővel,te meg buzi lettél,vagy hülye?
kata53
Lala! Muszáj titeket leváltani! Nem teljhatalmat adni a kormánynak!
Szókrakész
Gyorsan OEK-t alapítani!

Offshore Elhárítási Központ-t.
Ebben mekkorát bukna a mostani qrmány?
Legyen az gázügylet, ...
Kutyuska
@egyvandor: Igy van, bármire képes és meg is fog tenni mindent, amit akar, még felhatalmazás nélkül is.
Már eddig is több tucat olyan intézkedése volt, amelyre nem kapott felhatalmazást, bár a mögé bújik, hogy a "kétharmad" felhatalmazást adott neki.
Sokszor leírtam már, sokkal komolyabban kellene vennie az uniónak és az itthoni ellenzéknek is, amit Orbán csinál, mert lassan már késő lesz és nem lehet ellene semmit tenni.
wagabund
A hírekből hallottam, hogy a németeknek is egyre nagyobb gond, hogy hat-hétszáz-ezer regisztrálatlan migráns kóborol az unijóban úgy, hogy könnyedén áthaladnak a határokon, nincs ellenőrzés..Azt mondta egy szakértő, hogy ezek akár itt is ügyködhetnek úgy, hogy későn vesszük észre...na ez a baj...meg az, hogy merkel pont leszarja, hogy itt mit csinálnak..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.