A "szuperkórházzal" kapcsolatos beruházásra félretett egy összeget a kormány a jövő évi költségvetésben – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a tervezett új budapesti létesítmény finanszírozására vonatkozó kérdésre az InfoRádió Aréna című műsorában csütörtök este.

A miniszter ugyanakkor hangsúlyozta, a kormány még nem döntött, új kórház épül-e, és ha igen, milyen lesz az új intézmény.

Azt mondta: opció lehet egy új intézmény is Budán. Hozzátette: vannak előterjesztések, az egészségügyért felelős államtitkárság kidolgozott egy koncepciót, amely három regionális központba szervezné az egészségügyi ellátást Budapesten.

Varga Mihály kiemelte, hogy alapvető fontosságúnak tartja a meglévő kórházak megújítását a budai oldalon is, álláspontja szerint ezért forrásokat kell szánni a Szent Margit és a Szent János kórház felújítására, és különösen utóbbi esetében látja úgy, hogy "régóta elmaradt felújítások hiányoznak".

A miniszter szerint "akár így, akár úgy, lesz szuperkórház", mindenképpen jó, ha abban lesz része a János kórháznak, ha nem lesz része, akkor külön keretből kell megoldani a felújítását.

Minél előbb kezdik el a felújítást, annál jobb – fűzte hozzá.

Jelezte: a meglévő kórházak felújításával kapcsolatos álláspontjuk egybevág az egészségügyi államtitkárság gondolkodásával.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján arról is beszélt: meglátása szerint Budapesten elengedhetetlenül szükség van egy szuperkórházra, a többi intézményt pedig fejleszteni kell.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár egy szerdai szakmai fórumon az új budapesti kórházról azt mondta, a fővárosi intézmények vezetőivel áttekintették, hogy a következő 5-10 évben mire lesz szükségük az agglomerációban élőknek.

"Nem akarunk presztízsberuházást" – jelentette ki, hozzátéve, a lakossági igényeket szeretnék kielégíteni, és "erre legalább kétféle verzió van", ezek kerülnek a kormány elé, és "bármelyik valósul meg, szuperkórház lesz".

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Én még azt mondom, hogy nem lesz "szuperkórház", akármit is mond a kormány.
Borsodi
Vargán néha lehet látni valósággal szégyenli amit mond.Ő nem tehet semmit,csak amit előírnak neki.Kár ezért az emberért nem való a fideszbe.
egyvandor
Kíváncsi vagyok, kik lesznek jogosultak ott kivizsgáltatni, vagy kezeltetni magukat.
Yoda69
@verőce21: Kezdessz megvilagosulni? :)
Ossze vissza beszelnek. Egyik nap ezt mondjak a msik nap total az ellenkezojet. Nagy a zurzavar a fejekben.
kamazuka
Egy ilyen létesítmény élére olyan vezető dukál,kit szupravezetőnek nevez a szakma!

Van az úgy,hogy elmennek otthonról de nem tudnak róla.

Megértjük.A gyógyszerek szedésének felfüggesztése mellékhatással is párosúlhat.

A hogyan meneküljünk előre úgy hogy még lássuk ahogy elindulunk,miután visszaértünk és helyet foglaltunk.
Ezt még nem kezelik.De gyógyszert már gyártottak hozzá.
eugen4402
Jaj drága miniszter úr, nem vagyunk mi olyan flancolósak. Valahogy majd csak beletörődünk, ha mégse lesz "szuperkórház", elég az is ha MŰKÖDŐ kórházra futja... Tudja, olyan intézményre, amelyben elegendő orvos és szakápoló van, akik nincsenek halálra hajszolva az alkalmazottak éjjel-nappali túlórázással. Az se baj, ha vannak modern diagnosztikai gépek, persze nem a piaci ár két-háromszorosáért, melyeket rendelési időn kívül magánpraxisban széthasználnak. Akkor azért javító, karbantartó személyzetre is szükség lenne, hogy rendészekről, portásokról, takarítókról már ne is beszéljünk... Színházterem, konditerem és pálmaház se árt ha van, de gyógyítani azok nélkül is lehet(ne).
verőce21
@Yoda69: (03:35) Nem éppen erre gondoltam, hanem úgyis meg kell szüntetni 50-60 kórházat az országban. Minek költenénk még cementre meg betonra?

Így is az a baj, hogy túl sok a kórház az országban, ezért alakulnak ki a várólisták. A sok épületfenntartás miatt nem jut pénz a gyógyításra.
Yoda69
@verőce21: Logikus gondolkodas, amolyan fideSSes. Ha nincs korhaz, nincs varolista se.
Inkabb szuntessuk meg az egeszsegugyet es az oktatast ezzel megszuntetjuk az osszes problemat. Igy gondolod?
vukkocska
@Borsodi: Varga legalább olyan hazug, mint a többi. Elég fa arca van ahhoz, hogy ezt megtegye. Ha lenne benne becsület, akkor már rég otthagyta volna a miniszterséget. Ez mutatja, hogy nincs.
vukkocska
Több milliárdos EU-s támogatással a Soroksári út elején épül egy óriási egészségügyi intézmény, ill. kórház. Akkor ez most kié lesz, ki építteti? Csak nem magánkórház lesz?
verőce21
@Yoda69: (09:26) Magas ez neked látom, mint majomnak a köszörűkő!
Yoda69
@verőce21: ezt irtad te szerencsetlen:
Így is az a baj, hogy túl sok a kórház az országban, ezért alakulnak ki a várólisták
Szerinted a varolistak oka a tul sok korhaz. Nem az hogy nincs eleg orvos es apolo. Porgesd fel kicsit azt a pontagyad!
verőce21
@Yoda69: (17:49) Jól értetted. A várólisták okozója a túlsok (163) kórház az országban! Ha 50-60 kórházat megszüntetünk, egy csapásra megszűnnek a várólisták is!
Yoda69
@verőce21: Hat ember, ecceru vagy mint a faek. Menj igyal meg egy felest aztan ulj le gondolkodni miert faszsag amit irtal mar masodszor.
verőce21
@Yoda69: (18:20) Ha nem tudsz gondolkodni, ne másban keresd a tudatlanságodat.
(A lehetőség igényt teremt!)
KERKA
Nem hiszem, hogy egy normális, átlag állampolgár igényének a kielégítéséhez kellene a "szuper kórház"! Talán az is elég lenne, ha a már meglévőket gatyába ráznák! Folyamatos felújítással rendbe lehetne tenni az összes híres-neves budapesti kórházat és nem kellene urizálni, csinálni egy újat. Értelmetlen hülyeség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.