Vagy mi váltjuk le a kormányt, vagy senki – jelentette ki a Jobbik elnöke pénteken Gyöngyösön, sajtótájékoztatón.

Vona Gábor azt mondta: a Jobbik ajánlatot tesz a magyar társadalom többségének. Hidakat kell építeni, a sokszorosan megosztott társadalmat egyesíteni kell – fogalmazott.

Arról is beszélt, hogy ennek az évnek a legfontosabb feladata az egészségügy és az oktatás témáját, valamint a korrupció területét felölelő "valódi nemzeti konzultáció". A párt politikai munkájában az említetteken túl ugyanakkor a munkaügyi és a szociális kérdések is megjelennek – tette hozzá.

A konzultáció eddigi tapasztalatai szerint a legfontosabb feladat Magyarországon a remény visszaadása. A fejlődés legnagyobb ellenfele ugyanis a társadalomban az elmúlt huszonhat év alatt kialakult reménytelenség – mondta a pártelnök.

Vona Gábor a nyár elején esedékes tisztújító kongresszusról szólva közölte: a jelenlegi alelnökök közül hárommal, Sneider Tamással, Volner Jánossal és Z. Kárpát Dániellel akar továbbra is együtt dolgozni az elnökségben. Rajtuk kívül Janiczak Dávid ózdi, Fülöp Erik tiszavasvári és Toroczkai László ásotthalmi polgármestert szeretné alelnökének. Hozzátette: mindhárman igent mondtak a felkérésre.

Azt is mondta, hogy ha a tagság nem támogatja az elképzelését, le fogja vonni a konzekvenciát. "Így tudom vállalni a feladatot. Ahhoz, hogy 2018-ban választási győzelemre vezessem a pártot, nekem is vannak feltételeim" – jelentette ki.

Az ellenzéki párt vezetője arról is beszélt, hogy hosszas mérlegelés után hozta meg a döntését, de az elnökségnek együtt kell dolgoznia. A most következő kritikus két évben nem tehetik meg, hogy ne egy irányba húzzon a csapat – tette hozzá.

Vona Gábor felidézte: 2014-ben azt tűzték ki célul, hogy a ciklus közepére a Jobbik legyen a második legerősebb párt és a legerősebb ellenzéki párt Magyarországon. A Jobbik ma már a Fidesz kihívója, a cél pedig már a választás megnyerése és a sikeres kormányzás. Ehhez a nagy és nehéz feladathoz szükséges bizonyos pontokon változtatni – mondta.

Valódi néppárt a Jobbik, a néppártosodás útját pedig a párt polgármesterei mutatták meg – fogalmazott az ellenzéki párt elnöke.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Kondás nem kellesz te annyira a népnek, mint hiszed...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
@picike1: 10:59
Ön szerint a sztrájkolók a munka iránti undor miatt tiltakoznak, az őket ért hátrányokért, sérelmekért ?
verőce21
@koszpeko: (10:30) Fletó a Ferenciek tere - Kossuth L. utcában is a tömeg közé lövetett.
human
Akkor megvan az ellenzéki összefogás új neve. A Senki párt. Így Vonáéknak is igazuk lesz. Ráadásul így az a rengeteg pártnélküli szavazó is tudna valakire, pontosabban Senkire szavazni.
eugen4402
@human: Remélem, az 1-es sz. tagkönyv boldog tulajdonosa Senki Alfonz lesz...
Nil
@Borsodi: nem mindegy - rosszabb nem kell és vonáék azok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.