Nem indulhatott el a Felcsút és Alcsútdoboz között közlekedő kisvasút a hivatalos átadás utáni napon, mert ketten a sínekre települtek. A miniszterelnök szombaton már kipróbálhatta azt a kisvasutat, amely a hivatalos átadót követő első napon mégsem hajthatott ki a felcsúti pályaudvarról, ugyanis indulás előtt néhány perccel DK-s aktivisták a szerelvény elé indultak. Ketten a sínekre feküdtek a vonat előtt, amely a hivatalos menetrend szerint elvileg 10 órakor indult volna az Alcsúti Arborétum felé. Néhányan egy DK-s logóval ellátott molinót tartanak a sínek mellett, amelyen ez a felirat olvasható: „Hobbivasút helyett oktatásra és egészségügyre költsék a pénzünket!” A helyszínen tartózkodó munkatársunk szerint az aktivistáknak eszük ágában sincs elmenni, minden bizonnyal a rendőri intézkedésig maradnak. A tüntetők elsősorban DK-s szimpatizánsok és a párt vidéki politikusai, a síneken Földi Judit székesfehérvári és Kovács Viktória keszthelyi önkormányzati képviselő fekszik. A...

Forrás: magyarnarancs.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@Csizmás Kond: Aki nem látja az erdőtől a fát, azon már csak az segít, ha egy ág az arcába vág.

Gondolom a kordonbontás, a parlamentből kivonulás( ma, a tüntető tanárok bérér levonják) az rendben lévőnek találtad!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Helyes. Ha pedig nem hozzák a napi 2500-7000 utasforgalmat és az EU visszaköveteli a százmilliárdokat akkor a végleges, teljes blokád a megoldás. Nem szabad hagyni, hogy Orbán az kihasználja az országot saját álmainak megvalósítására.
Csizmás Kond
...na és mit oldottak meg azon kívül, hogy néhány szimpatizánsuk belepisikált örömében a hírtől ?
human
@Csizmás Kond: Szerinted mivel lehetne gátat szabni egy miniszterré lett kisfiú közpénzen magvalósított vágyálmainak?
sokanvagyunk
Ezt a megoldást csak ajánlani tudom - sokuknak.
Csizmás Kond
@human: ...mindenre van megoldás, tehát erre is létezik.
nem vagyok képviselő, tehát most pontosan nem tudom megmondani, de azt biztosra veszem hogy nem a sínrefekvés.
Csizmás Kond
@Horizont: azt nem mondtam...viszont amit az ellenzék csinált az csak néhány perces kabaréra elég.
...és több mint valószínű, hogy nem fogok utazni vele...de ki tudja ?
papa.49
@Horizont: Megint a számok, azok a kurva számok, amik annyira megkeserítik a csutifélkegyelmű életét!!! Láttad a ,,vonatot,, két kocsi kb. 60 fő befogadó képességgel, a két kocsi 120 fő, egy egyszerű számítással kiszámítható hányat is kellene fordulnia a nap 24 órájában, hogy kijöjjön az a 6000 fő mint utaslétszám, a 6000 X 120 =50 menetet kellene megtennie, és mennyi van a ,,menetrendben,, (remélem a dávidka kislány már fejből fújja az egészet) ha jól emlékszem talán 10 vonatpár, ami ,,ocseny kevés,, hát ennyit a ,,szaktudásukról,, a béka segge csak távcsővel látható az ő szellemi szintjükről!!!
Na ez az igazán dühítő!!!
human
@Csizmás Kond: Ha se sínre fekvés, se tüntetés, akkor mi marad? Jogi lépések? Azzal nem lehet a bíróságon érvelni, hogy nyilvánvalóan Orbán közpénzen valósítja meg álmait, amik az országnak csak kiadásokat termelnek. Ezt demokratikusabb országokban felelőtlen gazdálkodásnak, sikkasztásnak nevezik. Orbán is tudja, hogy az EU vissza fogja követelni az erre adott százmilliókat, ahogy tudta ezt a pálinkafőzés adójának csökkentése esetén is. És így már az adófizetők fogják kifizetni hóbortjának költségeit. A legtöbb ember azzal sincs tisztában, hogy ezek a betontemetők nem csak megépülnek és ott vannak. Ezeket fűteni kell, karbantartani kell, személyzetet kell fizetni.
Csizmás Kond
@human: ...mongyuk mindent akkor érdemes ha van értelme...:)...még sinre feküdni id...:)
human
@Csizmás Kond: "A tett halála, az okoskodás." írta Madách.
Csizmás Kond
@human: ...ezek meg is ölték...mármint a tettüket.
zöldszem
@Csizmás Kond: Aki nem látja az erdőtől a fát, azon már csak az segít, ha egy ág az arcába vág.

Gondolom a kordonbontás, a parlamentből kivonulás( ma, a tüntető tanárok bérér levonják) az rendben lévőnek találtad!?
human
Egyébként, ha már a tervekben kénytelenek voltak 2500-7000 fős forgalmat behazudni, akkor nézzük mit is jelent ez. Ez napi átlagban jelentsen 4750 utast. Tehát ennek bevételéből fedezik a teljes költséget. Egy magát fenntartani képes kisvasút átlag 800 főt szállít naponta. 4750 fő a 800 főhöz képest mit jelent? Azt jelenti, hogy nem kevesebbet állítanak, mint hogy a 6-szoros bevételre számítanak, mint az ország legforgalmasabb, önmagát fenntartani képes kisvasútján. Azaz valódi üzleti terv helyett inkább nagyot mertek álmodni.
human
@Csizmás Kond: Ők pont hogy cselekedtek. Vagy te más cikket olvastál?
human
@zöldszem: És ha az arcába vág? Attól még nézhet értetlenül körbe, hogy mi, meg hogy, meg honnan, meg miért? És ugyanúgy nem tudja, hogy egy erdőben van. Van ilyen.
Csizmás Kond
@zöldszem: ...a kordonbontás egy köztér felszabadítása volt a regnáló uralom, hatalom elől...a vasút szintén közösségi célt szolgál...
...soroljam tovább ?
Csizmás Kond
@human: ...és mongyuk ha véletlenül az Orient Expressz fogja sérteni a bögyüket elébe is kifekszenek ?
...és ezt lehet fokozni ..:)
Csizmás Kond
@human: ...és a migránsok elébe miért nem fekszenek ki ?
human
@Csizmás Kond: Ez most hogy jön ide?
human
@Csizmás Kond: Na eljutottunk a migránsozásig. Ne tereljél!
Csizmás Kond
@human: ..csak kérdeztem...de látom hiába...:(
human
@Csizmás Kond: Ha már terelés. Nem látok fideszesket tüntetni az ügyészség előtt, hogy május 31-én Tarsoly Csabát ne engedjék szabadon.
Csizmás Kond
@papa.49: ..ha megkérhetlek ne beszélj a nevembe...
Csizmás Kond
@human: ...miért kellene minden szarba belehemperegniük ?...az a déká szokása...mert nincs egyéb amit csináljon... közpénzen.
Borsodi
1 Síneket felszedni 2. a stadiont felszántani 3 a minisztert elzavarni ,ez a megoldás! Ha a harmadikkal kezdjük az 1. 2. pontot nem kell figyelembe venni.
human
@Csizmás Kond: Te egyszerűen csak szarnak nevezed az elmúlt 25 év legnagyobb brókerbotrányát, amiben jól látható módon az ügyészség igyekszik nem túl hatékony fellépni? Furcsa, hogy titeket valahogy pont ez hidegen hagy. Vagy talán nem fogja át a tudatotok, hogy mi történt?
Csizmás Kond
@Horizont: a képviselők utcai cirkusza tulajdonképpen a parlamenti munkakerülést jelenti.
azért vannak oda ültetve és milliós fizetéssel bérezve hogy ne a kisvasúton napozzanak hanem törvényes keretek között alkossanak valamit...de ki mihez ért...sajnos
Csizmás Kond
@human: nem hagy hidegen de nem is lázasodok be minden csalásra...ha azt tettem volna már rég sülmacska lennék.
...van akinek az a dilije, hogy mindenért parázzon...:)
..van törvény és ott kell kifeküdni a bírók előtt nem a kisvasúton.
zöldszem
@Csizmás Kond: Mindjárt gondoltam, hogy amit a Fidesz tesz, tett az rendben van! Szánalmas!Te csak élj a mának...kisvasutazz, csónakázz és nézegesd otthon Tiziano-dat amit nyugodtan hazavihetsz a szépművészetiből!
Csizmás Kond
@Horizont: ...vigyek jeget ?...vagy elég ha odadobom ?
Sziszifusz
@Csizmás Kond: 11:34
"...miért kellene minden szarba belehemperegniük ?"
Azért mert a mai magyarországi ellenzék a kormány intézkedéseit bírálva csak ezt teheti. Minden irányban csak szaros ügyek vannak.
Csizmás Kond
@Sziszifusz: nem így van...az ellenzék a szinészi kinyilvánítást választotta mert hála nekik is az általuk is létrehozott mai törvényeket nem lehet mindenféle akarnoki tényezővel kikezdeni.
...mondani ez az a demokrácia amit megalkottak mostanig...és várjuk ki a végét...
és ellenzék...kérlek ez ellenzék ???...van akinek az mert mindenre ellentmondanak amit a kormány tesz de az korán sem jelent ellenzéki magatartást...inkább valami ellenkező szintársulat.
human
@Csizmás Kond: Egy ideális világban valóban nem lenne szükség tüntetésre, demonstrációra, polgári engedetlenségre. De nem ilyenben élünk. Te azt mondod, hogy az ilyen akciók feleslegesek, mert minden el lehet intézni más úton.
OK. Akkor veszek egy szemléletes példát. Tegyük fel, hogy van egy 2/3-os többség, ami olyan törvényt terjeszt be, hogy minden korrupciós ügyben felmentésre kerülnek a politikusok, ha a lebukás után utólag leadózzák illegális jövedelmüket. Természetesen nem lesznek tüntetések, demonstrációk, mert ugye a te idealizált világodban történik ez. Csak annyi történik, hogy a parlamentben megvitatják. Az ellenzék kifogást emel, a kormány támogatja. Természetesen a végén a 2/3 megszavazza.
Érted már, hogy miért van szükség tüntetésre, demonstrációra, sztrájkra, polgári engedetlenségre?
Csizmás Kond
@human: a példa jó csak nem az elején kezdted.A kétharmados többség nem csak úgy lesz, tehát ha meglesz annak van előzménye és lesz következménye. Az hogy most az van az ők sikerük és amikor nem ők lesznek akkor aki lesz öt évig csak törvényeket gyárt és szavaztat ha sikerül neki ha nem akkor marad ami van.
...és a mostani tüntetés lószar...akkor kellett volna elmenni szavazni...nem most sírni.
...na de a jópap is holtáig tanult...:)
human
@Csizmás Kond: A fidesz a 2010-es valódi 2/3-át arra használta fel, hogy olyan választási törvényt alkosson, hogy 2014-ben 47%-al tudjon 2/3-ot szerezni. Ügyes!

Az utcára vitt politikáról pedig had idézzek valakit, akit te gondolom nem fogsz megkérdőjelezni:

"A politikának az utcán is helye van. Aki ezt kétségbe vonja, az nem demokrata."
Orbán Viktor Fidesz-politikus (Orbánviktor.hu, 2007. február 16.)
soljanka
Én azért megnéztem az árakat:
6 km-es szakasz, oda-vissza 1000 Ft.
human
@soljanka: 25 Km/ órával , ha nincs éppen dugó :)
perfekt
Két hölgy lefeküdt a vonat elé.És ha a bakter jön előbb?
Csizmás Kond
@Horizont: A törvény az törvény. A demokráciában pedig illik betartani azt. Az ellenzék dolga hogy felhozza a figyelmet az esetleges kormánykilengésekre...de nem egy kisvasút üzemeltetésében vazzze...
1magyar
@soljanka: Akkor ez se a pór népnek való.
Csizmás Kond
@human: Mondtam...ki lehet vinni de azért mégsem kisvasút formájában...:)
...és már hányszor próbáltak mindent kivinni de mindenki szart rájuk ...szerinted ha a saját ellenzékiei sem pártolják akkor hogy akarnak sínen napozni ?
Csizmás Kond
@Horizont: nemtudom, viszont akárhány inkább arra mint migránsokra.
human
@Csizmás Kond: Igaz, de sokkal többet ér ez a kis megmozdulás, mint a semmittevés. De szerintem ne vitatkozzunk azon tovább, hogy szerinted félig üres az a pohár, szerintem meg félig teli.
Csizmás Kond
@human: Szerintem ha egy parkban vitáznának és közben lehetne sörözni sokkal többet érne. A majális volna az egyik lehetőség, hogy a pártok kötetlenül elbeszélgessenek az emberekkel és ne pódiumról felolvassanak, de inkább marhaságokat csinálnak.
nevemnick
@Csizmás Kond: (12.10) így igaz: a törvény az törvény. (Kérdés: ki alkotta az /alap/ törvényt?) A demokráciában illik betartani, és ez mindenkire vonatkozik, legfőképp arra a kormányzó brancsra és vezérére, ,,udvartartására", akik jelenleg azt gondolják, hogy a törvény nem vonatkozik rájuk...
soljanka
@1magyar: Nem is nekik készült.
A kertvégi stadion, a kisvasút...Gyermekkori álmok megvalósítása.
Mennyivel jobban járt volna mindenki, ha tényleg önmegvalósít ez a zavart elme, és focista, vagy masiniszta lesz.
Csizmás Kond
@nevemnick: ...neked mondták?...mert én nem hallottam.
nevemnick
@Csizmás Kond: ...csak hogy készülj a jövőre... :)
Csizmás Kond
@nevemnick: ...szerintem nekem a jövőben sem fognak ilyent mondani...
human
@Csizmás Kond: Sörözgetéssel semmi nem fog előrébb haladni. Tudom, mert minden hónapban ezt csináljuk ismerőseimmel. Ha pedig valami üljünk le, beszéljük meg dologra gondolsz, akkor el kell ismerned, hogy abban Orbán igencsak alul teljesít. Az egész fidesz-kdnp egy vezérelvű párt. Egy főnök van és az ad utasítást, amit végre kell hajtani. Nincs kilengés jobbra-balra.
nevemnick
@Csizmás Kond: na, most végre beismerted, hogy semmibe sem vesznek.
Inkább menj, és váltsd be a virsli-,sör- és a narancsjegyedet a májusi búcsúban.

:))
Csizmás Kond
@human: A fegyelem mindig hatékonyabb mint a széthúzó egyéni intézkedés.
Ha figyelmesen olvasol észreveheted, hogy Orbánék ha nem is társalognak napirenden mindenkivel azért nagyon is odafigyelnek a véleményekre sőt szerintem külön osztályok vannak akik kielemzik az elhangzott véleményeket és úgy alkotnak egy középarányos határozatot.
Csizmás Kond
@nevemnick: ..felfogás kérdése...és kihez hasonlítottad az én véleményemet..magadhoz ?
...amúgy minden évben megtartom a majálist...
Csizmás Kond
@nevemnick: ...bővebben jobban megértettem volna...
human
@Csizmás Kond: Tehát ha a főnök rossz irányba meg, akkor ne szóljon neki senki, mert fegyelem van. Ilyen például az oktatáspolitikája, ami még fideszesek szerint is rossz irány.

Orbán oda figyel a véleményekre? A külügy írásban jelezte, hogy a baltás gyilkos kiadatása kockázatos, mert hazájában hősként fogják ünnepelni. Megvolt a szakmai tanács, ami elég logikus is volt. És Orbán mit tett? Kiadta a baltást, akit otthonában nem lecsuktak, hanem kitüntettek és ünnepeltek. Ennyit erről. Orbán a saját feje után megy és erőből politizál.
Csizmás Kond
@human: tehát nem...mindenféle akárminek megvan a maga saját intézkedési törvénye, tehát Orbánéknál sincs egyeduralom...
...ott is javasolnak, vitatnak, szavaznak és döntenek..de ez mindenütt így meg.
és baltás...Orbán nem tudta volna kiadni ha azt a törvények nem teszik lehetővé..szóval az ilyen unalmas meséktől elálmosodok...
nevemnick
@Csizmás Kond: Egyszerű, biztos ismered a mondóka első két sorát: ,,Pont, pont vesszőcske...
készen van a fejecskéd"
:)
Csizmás Kond
@nevemnick: ...az kész van de mégsem értem...
human
@Csizmás Kond: Hát ezektől én is beálmosodtam:
1. "Orbánéknál sincs egyeduralom"
2. "ott is javasolnak, vitatnak, szavaznak és döntenek"

A baltás esetén meg ki beszélt törvénytelenségről? Én arra hoztam példának, hogy szerinted Orbán meghallgatja a véleményeket és hallgat rájuk. Pedig nem.
Csizmás Kond
@human: ..már megsült a kolbász...szóval előbb eszek de addig is ha akarsz olvashatsz és ha találsz a kettő között hasonlatot megírhatod...
..mindjárt jövök...:)
nol.hu/kulfold/az-amerikaiak-szerint-nemvolt-haborus-bun-a-korhazbombazas-1613531
Csizmás Kond
@Horizont: ...hivatalosan egyet de még egy el van dugva a virágágyba...:)
..nem annyira tetszenek és nem is védem őket viszont az nem jelenti azt, hogy köpnöm kéne.
és milkyen érveket akarsz ?...és mire ?
a link meg azt igyekszik felhomályosítani, hogy az a törvény amit az aktuális politika kiad.A kérdés az azeri baltás kiadatása volt ami még a nemzetközi megállapodás szerint is törvényes volt de neked akkor is bűntett...ami meg bűntett az nálad csak másodlagos...
..jobb volna inkább igyál...akkor volna legalább mire fogd...:)
Csizmás Kond
@Horizont: na akkor azt írom...Orbán a politikában jó...más oldalát nem ismerem...
ez mennyivel hatott az elvonókurádra ?
és büntett...azért linkeltem a korházbombázást mert biztos voltam ismered az esetet, de csak úgy félvállról vetted most viszont a baltás gyilkolást más nyakába varrnád, holott csak megszabadultak egy fegyenctől
human
@Csizmás Kond: 13:30-ra. Elolvastam. Először is borzalmas ami történt és ezért a felelősöket meg kell büntetni. Természetesen ez definíciója alapján nem háborús bűn, de ekkora hírszerzéssel és haditechnikával figyelmetlenségek sorozatára hivatkozni nagyon kevés. Ez a véleményem.
human
@Csizmás Kond: 15:27. "csak megszabadultak egy fegyenctől" Furcsa értékrended van. Az ír gázolótól is csak megszabadultak annak idején? Az is rendben volt?
www.blikk.hu/eletmod/tippek/udvozlolapot-kuldott-az-ir-gazolo-a-szuloknek/jc2tdjp
Csizmás Kond
@human: az írt a saját hazája védte. Ha ezek nem engedik haza ismét Orbánozna az egész világ...
az azerit szintén a hazája kérte nem ezek ajánlották...
human
@Csizmás Kond: Tudsz rá példát mondani arra, hogy itt elkövet egy külföldi egy gyilkosságot, elítélik és erre felháborodik a világ, hogy mégis hogy képzeljük? Ennyire ne akard már menteni Orbán baklövéseit! (Mert mindkettő az ő kormánya alatt történt)
Az azeri kiadatás, meg mikor volt kötelező? Vagy tudsz valami kényszerítő körülményről? Esetleg nemzetközileg elítélték Magyarországot az ítélet vagy a fogva tartás miatt? Lassan mondom, hogy megértsd. A külügy sem javasolta, hogy kiadja Orbán a baltást, mert tudták, hogy nem fogja leülni a büntetését.
Csizmás Kond
@human: mindkettő sőt a menekültek megfolytása is...
..és külügy...annak mióta szívügye hogy egy gyilkos leöli a büntetését vagy sem ?
human
@Csizmás Kond: Ezt a témát nem viccelném el a helyedben. A külügyesektől pedig Orbánék kértek szakmai véleményt, amit végül Orbán felülbírált (mert ő mindenhez ért).
papa.49
@Csizmás Kond: Ki beszélt a te nevedben???
Én annyit írtam, a humannak ,,sehogy most terel,, ezt te magadra vetted, ez a te inged, gatyád, mert mondjuk például egészen másról is értekezhettünk a fórumtárssal privibe amit te nem tudhatsz!!!
Ne izgulj szerénységed nem a társalgás tárgya))))))))))))))))))
Csizmás Kond
@human: dehogy viccelem el...ha akarnám sem tudnám mert sem hatalmam, sem érdekem, sem semmilyen hatásköröm nincs az ilyen dolgok beleszólásában.
Csak azt írom le amit elképzelek vagyis a saját észrevételemet ami lehet hibás de nem részrehajló ...ez a helyzet és ezt akárhogy szíveden viseled akkor sem változik mert az ilyen része a politikának ami nem erkölcsi alapon működik.
human
@Csizmás Kond: Tehát itt arról van szó, hogy bizonyos esetekben az erkölccsel nem összeegyeztethető módon kell dönteni. Ez a magyarázatod az ügyre?
Csizmás Kond
@papa.49: persze hogy magamra vettem mert rólam szólt úgy, hogy közben fogalmad sem volt hogy én mit akartam mondani csak megszokásból belepofáztál.
Csizmás Kond
@human: valahogy így, ugyanis a politika csak a hasznot nézi semmi egyebet.
papa.49
@Csizmás Kond: Kiskomám pofázni te pofázol a fene nem szólt eredetileg hozzád és szakadjál le rólam te faszkalap, ÉRTED VÉGRE TE SÖTÉT FÜTYISZ SEGGET NYALÓ!!!
Csizmás Kond
@papa.49: nekiabálj kisöreg...csak figyelmeztettelek az illemre...akar a franc veled társalogni.
papa.49
@Csizmás Kond: Akkor minek találtál meg magadnak nekem nem hiányoztál eddig se)))))))))
Az illemet nem tőled fogom tanulni ))))))))))))))
Szakadjál le rólam JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ))))))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.