A magyarok közös nagy drámája, hogy bár a rendszerváltás elhozta a szabadságot és a függetlenséget, az elmúlt huszonöt évben ez a siker nem járt együtt a jólét érzésével – mondta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerdán Békéscsabán, lakossági fórumon.

Gyurcsány Ferenc kijelentette: amit a kormányzó pártok a földdel csinálnak, "az egészen elképesztő", és az "ország ezt mégis csendben tűri". A családi gazdaságok szavai szerint mindössze három-öt embernek adnak munkát. Mezőgazdasági nagyvállalatok nélkül nem lesz fejlesztés, export, adóbevétel – tette hozzá.

Kifejtette: a magyar falu az 1990-es évekig életképes volt, a fiatalok visszatértek oda, sokszor jobban éltek a városokban lakóknál, ám a téeszek megszűnésével ez a folyamat megszakadt. Modern mezőgazdasági nagyüzem, erre épülő élelmiszer- és feldolgozóipar nélkül nem lesz erős a magyar falu – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc. Szerinte a kormánypártok saját barátaik és rokonaik kezére játszották át a földárveréseken a magyar földet. "Eddig a lopás szégyen volt, ezek meg büszkék rá" – jelentette ki.

A Csabagyöngye Kulturális Központban, néhány száz emberből, főként idősebbekből álló hallgatóságához szólva a pártelnök közölte: a Fideszt mértéktelenség jellemzi, miközben százmilliókat költenek el például kisvasutakra, a nyugdíjasoknak jövőre csak az inflációval megegyező mértékű, 0,9 százalékos nyugdíjemelést adnak. Megjegyezte: Orbán Viktor mindent elhisz Matolcsy György jegybankelnöknek, mégsem hiszi el a jegybank 2,4 százalékos, jövő évre vonatkozó inflációs prognózisát.

Gyurcsány Ferenc emlékeztetett, a DK februárban kidolgozta a Sokak Magyarországa elnevezésű programot, ebben a közoktatásra vonatkozó javaslatok "lényegében megegyeznek a pedagógusok mostani követeléseivel".

Az egészségüggyel az a baj, hogy – szemben az oktatással – nem nyúltak hozzá, részben a 2008-as, háromigenes népszavazás miatt – mondta. Naponta három orvos és két nővér hagyja el Magyarországot, 2025-re a háziorvosi praxisok fele betöltetlen lesz. Kilencvenmilliárdot ígértek most a sportra, ebből az összegből az orvosok és nővérek fizetését csaknem hatvan százalékkal lehetne megemelni – tette hozzá. A kormány menekültkvótáról szóló népszavazási tervéről a DK elnöke azt mondta: csupán arra jó, hogy ébren tartsa az emberekben a félelmet, inkább arról kellene konzultálni, hány menekültet tud az ország befogadni. "Azt én sem mondanám, hogy százezerszám fogadjunk be menekülteket. Nem is bírnánk velük" – fogalmazott, hozzátéve ugyanakkor, hogy néhány család befogadásától nem kerülne veszélybe a magyar kultúra.

A menekültkvótáról szóló népszavazással kapcsolatban Gyurcsány Ferenc elmondta: a Fidesz emelte fel a népszavazás érvényességi küszöbét 4 millió voksra, amit szerinte nem lehet ezzel a témával elérni, ezért azt valószínűsítette, hogy nem fogják megtartani a népszavazást.

A DK elnöke beszéde végén szólt arról, hogy "nem drámai a különbség" a Fidesz és a baloldali ellenzéki pártok együttes támogatottsága között. Felidézte, hogy az időközi választásokat a kormánypártok elvesztették, és hogy az internetadó, a vasárnapi boltzár és a Klik ügyében is visszavonulót fújt a kormány. Szerinte a feltételezettnél nagyobb a "leváltó hangulat", és a baloldalra utalva megjegyezte: "súlyos meglepetés érheti a kormánypártot, ha mi együttműködve járunk el".

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Én nem kérek a kerítésből, az idegengyűlöletből, sem az uszításból, én föderális demokratikus Európát akarok!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Én nem kérek a kerítésből, az idegengyűlöletből, sem az uszításból, én föderális demokratikus Európát akarok!
simmering73
Csendben tűrte a manyup lenyúlását is.
Toby
Mindössze csak azt a szintet kell elérni, hogy az emberek örüljenek, ha van munkahelyük ! Orbánc ezt elért ! Ezért van nagy csend, bármilyen mocskosságot tesznek !
Aki tud, lépjen le innét !
wagabund
..."amit a kormányzó pártok a földdel csinálnak, "az egészen elképesztő", és az "ország ezt mégis csendben tűri"...

hogy miért? azért tisztelet Elnök úr, mert a föld (el)birtoklása nagyon kevés embernek fáj, vagy okoz gondot...de..ugyan mesélje el, mit tudna tenni a nép egy jó vezető nélkül? ...

íme egy részlet Váci Mihály örökérvényű verséből:

Nem elég a célt látni;
járható útja kell!
Nem elég útra lelni,
az úton menni kell!
Egyedül is! Elsőnek,
elől indulni el!
Nem elég elindulni,
de mást is hívni kell!
S csak az hívjon magával,
aki vezetni mer!

ez menne valakinek? ugye hogy nem...nos akkor miről teccik beszélni?

...mert inkább fingreszelésnek tűnik, mint gyújtóhangú beszédnek..
bence
Én megmondom Önnek Gyurcsány Úr , hogy miért ! Azért , mert ez egy beszari gyáva nép , akit az orránál fogva lehet vezetni ! Mert a többsége a hazugságot hiszi , és olyan vak , hogy a valóságot látni sem akarja !Ezért a népért nem érdemes kiállnia , Hiszen láthatja , saját magukat engedik meg szívatni !
nyanya001
Ezt vajon miért tűrjük ?
Sajtóértesülések szerint titokban eladták az államosított MKB Bank híres képzőművészeti gyűjteményének több értékes festményét, de a bank határozottan tagadja, hogy a Magyar Nemzeti Bankhoz köthető alapítványokhoz kerültek a képek. A történet több ponton is nagyon furcsa.
Bozóki András politológus szerint a probléma az, hogy Matolcsy György jegybankelnök közpénzből költ, Martos Gábor művészeti szakíró pedig az intézmény Értéktár Programja okozta, műkincspiacra leselkedő veszélyekről számolt be.

Elégedetlenek a szakértők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által két éve életre hívott Értéktár Program miatt, amelynek keretében az intézmény nagyszabású műkincsvásárlásba kezdett. A 2018 végéig mintegy 30 milliárd forintot felemésztő műkincsbegyűjtési kezdeményezés legutóbb azzal került a figyelem középpontjába, hogy a HVG értesülései szerint a 100 százalékos állami tulajdonban lévő MKB Bank teljesen titokban eladta festménygyűjteményének bizonyos részét. A hetilap szerint az értékes alkotások a Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank által létrehozott alapítványokhoz kerültek.
sztarklikk.hu/kozelet/tombol-a-mukincsmutyi/261431
bence
@nyanya001: ! Hát látod ? Teszik mind ezt vigyorogva , büntetlenül ! Gondolom , tudod , hogy mit kívánok nekik ?!
alterego56
"Gyurcsány: Miért tűri csendben az ország a fideszes földmutyit?"
Amikor hatalmon voltatok lehetőségetek lett volna Orbán nyakát törni, mégsem tettétek. Pedig elég disznóságot elkövettek már az első kormányzásuk idején is. Miért nem oldottátok fel az olajos aktákat, miért nem kértétek ki a svéd államügyészségtől a Gripen-aktákat, miért hagytátok elaludni a Kaya Ibrahym ügyet, a Harris közi lakás ügyét? Ami most történik ebben az országban abban vastagon ti is benne vagytok és felelősek vagytok érte. A mulasztásotok következménye az lett hogy Orbán vérszemet kapott és sérthetetlennek kezdte érezni magát. Ma már szinte tényleg az.
Mangu
@Manhattan: Majd ha te leszel az EU parlament ideológiai atyja, akkor talán, de addig a bilin akarj! Hol élsz te? Ez vonatkozik a szövegedet kedvelőkre is.
Hellcat
Miért tűri csendben az ország a fideszt...nem csak egy mutyizását...az összeset...MIÉRT???
világlátó
@wagabund: @nyanya001: @alterego56: Bizony mondom néktek, nagyon igazatok van !
De ott fent a névvel hozzászólók egyike a nagyon okos Adolf Szőcs néven író az kiváló képet mutat a mi derék népünk mentálhigiénés állapotáról. Miután ők sokan vannak, jól élnek Orbán alatt, semmiféle szándékuk nincs azt az életnívót veszélybe hozni.A többség pedig pénz, hatalom, médiák, vízió , no és alkalmas vezető nélkül csak fogatlan kutyaként csak morogni tud .Lenne itt vezető, de a 2002.óta súlykolt karaktergyilkos propaganda még azok előtt is kétségessé tette az alkalmasságát, akik pedig örömmel fogadták és támogatták visszalépéséig. A pártja kicsi, még erőtlen. Ha programot tudna is hirdetni, ha reális és reménykeltő is lenne az, ha elsöprő sikert is arathatna is, vajon tudna-e bármit is kezdeni a bebetonozott hatalmi ágak vezetőivel, a fidesz alaptörvénnyel, a MNB.isten tudja milyen állapotával, a sokezer törvénnyel és kormányrendelettel,a soktízezer alapból ellenséggel, akik lába alól kihúzná a szőnyeget,a soktízezer nyomorúlttal Borsodban, Békésben, Baranyában, Szabolcsban, a kilakoltatottakkal, közmunkások tízezreivel, a frissen felvett hitelekkel, a határokon felhúzott kerítésekkel és a sok rendőrrel, katonával, a 3-as metróval, de még tudnám sorolni azokat az óriási gondokat, amiket összehordott ez a kormány.
Ha csak néhány gond feloldása nem úgy menne, ahogy a mi derék népünk azt elképzelte, máris az utcákon, tereken ordítozna sokezer fradi szurkoló, élükön azzal a csürhével akik eddig is ott voltak Gyurcsány idején. Szóval ne ábrándozzunk. Ezekből kell kikövetelni a normális országvezetést. Ezt meg már nem tudjuk, nem merjük. A kör bezárult. Adjatok tanácsot, hogyan tovább, derék NÉP !
Desischado
Sajnos, a magyar nép birka! Tisztelet a kivételnek! Különben látnák, mi folyik itt. Mindig azt kérdezem, mi kell még, hogy elzavarják végre ezt a mocskos rablóbandát?! Egy normális országban, már régen a börtönben ülnének, vagy lógnának a lámpavason! Itt meg vígan, vigyorogva rabolnak tovább!
micfild
@alterego56: Azért nem tettek semmit, azért hagyták idáig fajulni a dolgokat és azért hagyják egyre jobban elfajulni a dolgokat, mert ők is benne voltak...- mostanság meg már foshatnak is viktátortól...
dr. prédikátor
Gyurcsány Fecó!!!Hogy miért türi a nép a fütyisz és a viktor szopkin ámokfutását???mert birka nemzet vagyunk!!!Mert ennek a népnek mindent el lehet adni, meg lehet vezetni őket!!!Amikor lehetőség lett volna rá a langyos szarban tapsikolók inkább otthon maradtak , NEM mentek el szavazni! Pedig adott volt a lehetőség!!!Aztán: nincs egy valamire való ellenzék aki felrázná az embereket és az utcára vinné!!! Az összefogás helyett egymást basztatják, egymás torkának esnek!!!És addig amíg ez a helyzet nem változik és nem lesz egy ütőképes ellenzék , addig csak langyos szarban fog ez az ország tapiskolni!!!Hát ezért ilyen ez a birka nemzet! Más országban már rég kötélen lógnának!!!
wagabund
@világlátó: 23.08..
pontosan látod a helyzetet. És ezt tudja más is, csakhát...nem mer még csak grágondolni sem..

kínos ám beismerni, hogy húbazmeg...ezt elcsesztük...(mármint a szavazófülkében )
panellproli
Azért tűrik, mert a magyar mindig csak más háta mögött tudott csak hangot adni a szavának, és nincs jelenleg olyan aki össze tudná fogni az elégedetlenkedőket. De azért valami kis fénysugár felvillanni látszik azzal ,hogy Botka indul a szocik elnöki székéért, és ha nagy lesz a támogatottsága remélhetőeleg a miniszterelnökségért is. Ő az aki a pozicióját nem arra használta hogy földbirtokokat, kastélyokat, trafikokat vásároljon, és nincs strómanja sem és kellő erélyességgel tud bánni a helyi fidesz-szarházikkal is.
kukac50
Én olyan országot akarok ahol 50 hektár földnél több nem lehet 1 család tulajdonába!
Ahol a Mészáros Lőrinc félék a lámpa vason világítanák meg a helyes utat!
szaboria1
Eszembe jutott a régi egyezmény Fidesz és MSZP között. Amikor az MDF kormányzása megbukott. Akkor volt egyszer mi egyszer ti, ez 2006-ig így is működött. Aztán ugye 2004-től EU tagok lettünk akkor 2006-ban nagy megfigyelés volt így nem tudtak csalni és maradt az MSZP. Ekkor bomlott fel a megállapodás és ütik vágja egymást a két párt.
KisGenyo
Azért Ferikém, mert a Te pofádat még a földmutyinál is visszataszítóbbnak és kártékonyabbnak gondolja. Valljuk be, nem is alaptalanul! ;-)
madlaci
Mert 89-óta eltűrte az mdf mutyit, mszp mutyit, és most a fidesz mutyit is. Hofi mondta anno: magyar ember mindig nyal, nyal és nyal, csak a segg változik.
Bringás
Azért Feri, mert téged még a mutyinál is jobban utálnak!
Bedécs LÁszló
Fletó::ne reklamálj!!A te zabrálásaidat is eltűrte!!!
bence
@Bringás: ! Mondod TE ! orbán seggnyalója !
Bringás
@bence: Mondod TE saját segged nyalója?
Bringás
@Szeparepa2: Tudod miért nem vonulnak az utcára? Mert jó nekik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.