Rendbontás történt a Békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban szombat éjszaka, öt iráni állampolgárt gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók. A központban jelenleg nyugalom van – mondta az MTI-nek a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) sajtóreferense.

Záborszki Helga tájékoztatása szerint jelenleg 145 menedékkérő tartózkodik a békéscsabai állomáson, az éjszakai rendbontásban öten voltak érintettek. Hozzátette: a hivatal nem tervezi a központ őrzésének megerősítését az incidens hatására.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint szombat éjszaka fél 12 körül az egyik körletben öt iráni állampolgár hangoskodott, a szoba berendezését megrongálta, a helyiség üvegablakát kitörte.

A rendbontók az emiatt velük szemben intézkedő biztonsági őrségre támadtak, székeket dobáltak feléjük. Az őrök nem sérültek meg. A befogadó központban még éjfél előtt helyreállították a rendet. A Békéscsabai Rendőrkapitányság garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Az öt iráni állampolgárt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Az őrizetesek az épületből nem jutottak ki, az intézményben nyugalom van – emelte ki a rendőrség, hozzátéve: a rendbontás Békéscsaba közrendjét nem befolyásolta. A menekültügyi őrzött befogadó központban és Békéscsabán a közrendet fenntartja a rendőrség – olvasható a közleményben.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
@varrólány: Ahol emberek vannak, nézeteltérések is vannak. Nem ritkán verekedések is. Mitől lenne más egy menekülttábor? De ez a hír most jól illeszkedik a hangulatkeltéshez.

A nők és gyerekek? Nos, ők feltételezhetően statiszták short filmekben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
@Eriksson: az nem zavar, hogy már az uniós belépéskor nem volt gazdasága-piaca Magyarországnak?
Na mindegy, ne szaporítsuk a szót.
:)
Eriksson
@nevemnick: Nem az zavar. Mert a rendszerváltozásig azért még megélt a magyar többé kevésbé. Az ország kirablása azután kezdődött.
varrólány
@karma1: 14.25 Ha a sajtó hírek igazak (bár mindenre van rögtön cáfolat) a németeknél se nagyon hajtja őket a beilleszkedés a tanulás. De tudom szinte mindenki ismer több tanult okos isten áldotta jó arabot amelyik különb száz magyarnál is. (?) Ha a betorlódtakból tételezzük fel 20 % lesz aki jó munkaerőként helyt áll akkor is marad épp elég akit eltart Európa retye- rutyástól.
A kormány állandó nagy védelmező rendszere napi hangoztatása erős túlzás ,mondhatni idegesítő de tény hogy a bevándorlók rossz híre hamarabb ideért mint ők maguk.Brüsszelben fokozott biztonság volt, nem rettegtek mégis sikerült a merénylet. Nem volt okuk a félelemre , és biztosan jobb vidáman hirtelen meghalni mint félve szétrobbanni. Kár hogy ezt már ők nem tudják elmondani. Addig jó amíg itt csak ilyen csip-csup veszekedések vannak.
karma1
@varrólány: Vedd elo a brusszeli es a parizsi terrormerenyletek hireit...
NEM ezek a friss emigransok, hanem 3. generacios francia allampolgarsagu algeriai menekultek kovettek el a buncselekmenyeket, - egy tobb gyerekkel, feleseggel menekulo szir helyismeret hianyaban egy kilo kenyeret sem tud maganak vasarolni, nemhogy egy fegyvert, vagy bombakat.

A menekultek "rossz hiret" pedig senki mas, kizarolag a magyar kormany harsogta tele az orszagba oriasplakatokon, nem pedig a valos tenyeket kozolve.
Torokorszagban, Gorogorszagban sokkal tobben es sokkal rosszab korulmenyek kozott vannak most a menekultek a tulzsufolt varakozasi pontokon, es meg onnan sem hallasz semmifele terrorcselekmenyt, amit IGAZOLHATOAN EZEK az uj menekultek kovettek volna el.
Te Magyarorszagon elsz, - nem bantaskeppen mondom - de eppen ezert nem lehet tapasztalatod EGYUTT elni, dolgozni, sot, sokszor FUGGENI ex-menekultekkel, akik nehany eve meg ugyanugy kezdtek az eletuket az uj hazajukban, mint ahogy a mostani, Europaba menekulok kezdenek, ha hagynak oket.
En szigoruan csak tenyeket irok le, nem tartom oket sokkal jobbnak, mint a magyarokat (bar sok esetben egy sziriai fogorvos a szamonra sokkal tobbet er, mint egy gyerek- vagy feleseggyilkos MAGYAR ember), mert nem azt nezem, hogy honnan jott, hanem azt, hogy hogyan dolgozik, hogyan el, mennyire szamithat ra a kozosseg es a rabizott ember.(Mar fentebb irtam, hogy pl. nekem sziriai menekult holgy a fogorvosom, a szemeszspecialistam kinai, az egyik korzeti orvosom afrikai feketeboru orvos, es mindegyikuk kivalo a maga szakteruleten.)
A sajtohireket pedig - ha kizarolag magyar forrasokat hasznalnak - akkor azokat nem fogadom el 100 %-ig hitelesnek, mert azert az eszak-koreai szintet remelem, meg nem ertuk el,.
varrólány
@karma1: Na látod ez még rosszabb , a régi migránsok közt is vannak nem kevesen akik nem tudtak vagy nem is akartak európaian élni.
Azért azt nem hinném hogy Görögországban meg ahol csak jönnek direkt azért viselkednének csúnyán hogy rosszakat lehessen írni meg terjeszteni.róluk. Persze lehet meg van beszélve velük hogy direkt legyenek agresszívek hogy lehessen riogatni a magyarokat .Ez az Európa már nem az ami régen volt meg az emberek se olyanok . Azóta van net , látják hol hogyan élnek a nyugatiak , és nem azért követelőztek még eddig hogy munkát akarnak . A külföldi sajtó meg nagyon sok mindent elhallgat , épp azért mert az igazság sokkal rosszabb mint amit gondolnánk.
Ha valaki megunja az életét vagy szenvedni akar akkor csak itt olvasson mert csak ez a "de milyen szar az élet , nézzük meg ki hol lop és mennyit , szenvedjünk legalább együtt "féle témák vannak.
karma1
@nevemnick: Valahogy magyarazd mar el a baratunknak, lecci, hogy Magyarorszag JOGTALANUL akar csinalni egy nepszavazast, mert a nepszavazas targya szembemegy azzal a szerzodessel, amit a belepeskor mi is alairtunk! Semmi nem fog tortenni, legfeljebb orban probalja meg a hatalmat bebetonozni, de ez nem fog menni mar.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.