Tovább nőtt a megtakarítani tudók aránya 2013 óta az internetező lakosság körében: míg két évvel ezelőtt a megkérdezettek mindössze egyharmada tudott félretenni, mára ez az arány már 55 százalék – állítja a Budapest Alapkezelő legfrissebb összegzésében.

A kutatás szerint a befektetési eszközök használatában még nincs megfelelő gyakorlata a magyar háztartásoknak, a pénzüket még mindig legtöbben lekötés nélkül a folyószámlán, illetve készpénzben tartják. Ennek ellenére a tavalyi 24-ről idén 30 százalékra emelkedett azok aránya, akiknek van befektetési jellegű megtakarítása.

Állítólag egyre többen tudnak megtakarítani

A megtakarítási formáknál a korábbi évekhez hasonlóan az alacsony hozamú, ugyanakkor kiszámítható, lekötés nélküli megoldások a legelterjedtebbek. Így a tavalyi 34 százalékhoz képest csökkent a pénzüket a folyószámlán lekötés nélkül tartók száma (27 százalék), viszont tovább, 18 százalékra emelkedett azok aránya, akik egyszerűen készpénzben tartják félretett pénzüket. Ez a megtakarítás mára a második leggyakoribb megtakarítási formává vált.

A legnépszerűbb befektetési forma továbbra is a bankbetét, illetve a megtakarítási számla (12 százalék). Ezt a folyószámlán történő lekötés követi (10 százalék). A befektetési alapok népszerűsége tavaly óta változatlan, idén is a válaszadók 8 százaléka tartja ebben az eszközben pénzét – tartalmazza az elemzés.

A Budapest Alapkezelő ugyanakkor az idei első negyedévben növelte piaci részesedését; kezelt vagyona 521 milliárdról 526 milliárd forintra nőtt az év eleje óta.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Budapesti Alapkezelő esetleg kisétálhatnál a Rákóczi útra, oda a Rókus kápolnához, és szemrevételezhetnéd a ,,megtakarítok,, tömegét!!!Hogy a szülőanyáddal éljél nemi életet, és csinálj magadnak kistestvért vadbarom, LEGALÁBB NE ÍRJ LE ILYET ÜTŐDÖTT!!!
Yoda69
@simmering73: Szerintem se ingyen kajaert allnak sorba, hanem vagy hogy a CSOKot felvegyek, vagy pedig hogy deviza szamlat nyithassanak ahova betolhatjak a megsprorolt milliokat.
Desischado
Azért van egyre több szegény mi?! Hogy rohadnátok meg! A kép tökéletes!
advocat
Az "ingyen" konyha miatt a holnapi "menü" árát megspórolhatják. Tiszta haszon. Gondolják.
advocat
Julianna Miklós! Csesszd meg, az a Rókus Kórház kápolnája. (Budapest VIII. ker. Rákóczi út!!!) Ja. Románok... Térj már magadhoz!!!
Bringás
Ez így van! Én például tavaly tudtam nyaralót venni! Eddig nem volt rá pénz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.