A jövő évi költségvetésen keresztül kiemelten segítik a gyerekeket, Magyarország 2017-ben a GDP 4,3 százalékát fordítja családtámogatásokra – állította Novák Katalin család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkár szerdán Budapesten.

A Néprajzi Múzeumban tartott sajtótájékoztatón az államtitkár a jövő évi költségvetés családokat érintő adatait ismertetve azt mondta, jövőre 14 százalékkal többet fordítanak családtámogatásokra, összesen 1743 milliárd forintot, ebben benne van a kétgyermekesek adókedvezményének emelése.

Közölte, éppen az otthonteremtési programnak köszönhetően lehet sok fiatalnak majd saját gyerekszobája, mert a családjukkal új, nagyobb otthonba tudnak költözni.

Az Orbán-kormány kiemelten segíti a gyerekeket – az államtitkár szerint

Kitért arra is, hogy 100 milliárd forintot fognak fordítani fejlesztési forrásokból bölcsődei és óvodai bővítésre a következő években.

Jövőre 74 milliárd forintot fordítanak a gyerekek ingyenes étkeztetésére, ez az összeg 2010-ben még 29 milliárd volt. Az új szabályozás szerint kötelező feladat az ingyenes étkeztetés biztosítása a legrászorultabbaknak valamennyi iskolai szünetben – mondta.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a sajtótájékoztatón bejelentette: gyermeknapi programokkal, egyebek mellett interaktív tárlatvezetéssel várják budapesti és vidéki múzeumok a családokat vasárnap. Számos múzeum díjmentes belépést biztosít nemcsak a diákoknak, hanem a kísérő szülőknek is – mondta.

Hoppál Péter közölte, több mint húsz állami fenntartású budapesti és vidéki intézmény az ingyenes belépésen túl különböző foglalkozásokkal is várja a gyermeknapi látogatókat a "családok napján". E kulturális intézmények listája és a programkínálat részletei a csalad.hu és a kormany.hu oldalon lesz érhetők el.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A roma gyerekeket konkrétan úgy segíti, hogy azt az 1,5 milliárdot, amit Farkas Flóri vezetése alatt elloptak újra be akarja hajtani a roma önkormányzaton. Tehát egyszer eltűnt 1,5 milliárd és ehhez jön még a mostani behajtás, összesen 3 milliárdot von el Orbán a romáktól.
Sehol a világon nem tudnak úgy elvenni ahogy Orbán adni tud.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nagy Mária
Hogy lehet az, hogy én egyre több szegény, leszakadt, sokszor éhező gyermeket látok az iskolában. Talán nem egy országban élünk?
nemjoezigy
Hogyan lehet úgy segíteni a gyerekeket, ha a családot nem segítik? A gyerek a család része, vagy ezt se tudják a fideSS/kdnp-sek?
1. Több száz olyan család van, akik még a ~ 10 ezer Ft/hó bérleti díjat sem tudják fizetni, pedig "megmentette" őket az eszközkezelő az utcán lakástól!
2. És mi lesz azokkal, akik a bankok kilakoltatása után az utcára kerülnek és még a bank által kiszámolt adósságot is törleszteniük kell!
Ugye AZ SEM ÉLETSZERŰ, hogy az albérlet fizetése mellett a törlesztést is fizetni tudja!
Ezekben a családokban levő gyerekekkel mi lesz, ők nem számítanak?
Vagy majd az állam elgondozza őket, sokkal több pénzért, mint ha a családban maradnának és a családot támogatnák.
Milyen kiemelt segítés ez?
Toby
Igen, ahogy az úszóedzők a kislányok "felnőtté" válását!
Retkes patkányok!
human
A roma gyerekeket konkrétan úgy segíti, hogy azt az 1,5 milliárdot, amit Farkas Flóri vezetése alatt elloptak újra be akarja hajtani a roma önkormányzaton. Tehát egyszer eltűnt 1,5 milliárd és ehhez jön még a mostani behajtás, összesen 3 milliárdot von el Orbán a romáktól.
Sehol a világon nem tudnak úgy elvenni ahogy Orbán adni tud.
Bringás
Tragikus a gyerekek sorsa, de itt nem Orbán a hibás, hanem a szülők. Amíg cigire, italra, kábszerre és tetoválásra van pénz, addig ne beszéljünk már a kormány felelősségéről. Inkább azonnal dutyiba kéne vágni, aki így nem gondoskodik a gyerekéről!
Borda
Jó lenne,ha arra is odafigyelnének,hogy az agyament törvényeik miként állják meg a helyüket!!! Nem csak az étkezéssel van gond,hanem a szakmát tanulók gyakorlati helyével is. Amiért munkabért is kell most már fizetni a gyerekeknek a tanulókat foglalkoztatóknak,ezért nem vesznek fel inkább tanulót,mert a gyakorlatban nem működik az állami visszatérítés utánuk. Nagyon kétségbeejtő a helyzet!!!
egyvandor
Ez is igaz csak azt nem mondják kiét. Pl azokét akik kiemelt jövedelemért lóbálják a lábukat, vagy hajkurásszák a titkárnőket.No meg vannak olyan olyan gyerekek is akik ingatlan, sőt kastély tulajdonosok lettek Gorbán ner-jében. Akik meg annyit is érnek azokra meg felesleges áldozni.
Desischado
Felfordul a gyomrom, ettől az ordas hazugságtól! Akkor miért nem szavazták meg például a gyerekek nyári étkeztetését, hogy a többiről már ne is szóljak! Mocskos, hazug, álszent férgek!
kkalman
A vastag bőr csak vastagodni tud a pofájukon!
emerencia
@human: "Sehol a világon nem tudnak úgy elvenni ahogy Orbán adni tud."
Ez egy világbajnok mondat, gratulálok. Ma már erről szólnak a mindennapjaink. Akinek csak egy paraszthajszálnyi vélt vagy valós hatalma keletkezik mások felett azonnal azon kezd gondolkodni, hogy kiket lehetne agyagba döngölni, az ebből keletkezett nyereséget pedig lenyúlni saját zsebre és a korrumpálandó haveri kör számára. Pontosan úgy ahogyan azt a politikai és gazdasági "elit" csinálja. A jelenség nagyon fertőző, beszivárog a mindennapokba és egyre nagyobb sebességgel amortizálja le az életünket.
nemjoezigy
@Bringás: Ugye ezt nem gondolod komolyan?
Biztos van ilyen is, de a többség önhibáján kívül, a körülmények (amit nagy részt a kormány okozott) miatt van ilyen helyzetben!
Tájékozódj!
Bringás
@nemjoezigy: Én viszont arra kérlek, hogy gondolkodj! Miért a gyerek éhezik? Mert a szülő először nem a gyerekről gondoskodik, hanem magáról! Hoppáááááááááááá!
advocat
Ha jól fizetett államtitkár lennék, ezért a pémzért én is azt mondanám.
Bringás
Bizony, bizony! Naponta látni mélyszegényéket, ahogy cigiznek, isznak, össze vannak tetoválva, lapos tv-t néznek otthon és százezres telefon lóg a nyakukba! Olyan szörnyű, hogy a gyerekre már se idő, se pénz nem jut, mert a kábszertől hülyén mit törődik ő bármivel!
glorianna
Vajon nem lenne élhetőbb a világ, ha az embereknek rendes munkájuk lenne és normálisan nevelhetnék a gyerekeiket? Senki nem arra vállal gyereket, hogy majd kap ingyenkaját a suliban :(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.