Németországban a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádió Magyarország és az Európai Unió kapcsolatáról, a Spiegel Online című hírportál pedig a szegedi járásbíróságról közölt riportot.

A Deutschlandfunk Európa arcai című műsorában Jelenetek egy érdekházasságból – Magyarország nézetei az Európai Unióról címmel közölte Jan Uwe Stahr riportját, aki kiemelte, hogy Brüsszelben

"bajkeverőként és állandó kritikusként"

tartják számon Orbán Viktor miniszterelnököt, aki hazájában olyan politikusként mutatja be magát, aki

"megvédi nemzetét" az EU "állítólagos gyámkodásától".

A többi között hozzátette, hogy amikor a menekültekről és a bevándorlásról van szó, a kormányfő nemcsak nemzete, hanem "egész Európa védelmezőjeként" mutatja be magát, és számára "veszélyt, terrorizmust, a kulturális önazonosság és az értékek fenyegetettségét" jelentik a menekültek és a bevándorlás. Meggyőződése szerint a menekülésre kényszerült emberek nem akarnak beilleszkedni, és "Európa szakadék szélére került", Brüsszel azonban "tétlenkedik".

Csak a lopást próbálja leplezni

A "provokációk, sértések sorát hosszan lehet folytatni", és a kormányfő ilyen tevékenységének közepette könnyen kikerülnek a figyelemből más ügyek, például a "kormánypárt különféle tagjai vagy Orbán Viktor barátai és ismerősei körüli korrupciós ügyek" – vélekedett a Deutschlandfunk riportjának szerzője.

Hozzátette, hogy Orbán Viktor "nem akar a brit útra lépni", nem elhagyni akarja az EU-t, hanem "jobbá tenni", és bírálata mindenekelőtt a bürokráciára és a megítélése szerint "hatalomvágyó brüsszeli intézményekre" irányul, és "zavarja még valami: a liberalizmus".

A Spiegel Online Különbíráskodás menekültek ellen: Magyarország gigantikus kitoloncolási show-ja címmel közölte Keno Verseck riportját, amely szerint a szegedi járásbíróságon határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében zajló eljárások sora

"hatalmas, költséges bírósági show", amely a menekültek elriasztásának részét alkotja a "több száz kilométer hosszú kerítések", és a Röszkénél felállított "új nyomortábor" mellett.

E tevékenység annak megakadályozására irányul, hogy az "elkeseredett emberek nekivágjanak a határnak" – írta Keno Verseck. A többi között hozzáfűzte: a nem végrehajtott ítéletekre is vonatkozik, hogy a megfélemlített menekültek a "bírósági tortúra" után még kevésbé akarnak Magyarországon maradni.

Az elítélteket néhány nap után egy nyitott menekülttáborban helyezik el, ahonnan "vélhetően továbbutaznak Nyugat felé", és a "magyar hatóságok nem akadályozzák őket ebben" – írta a Spiegel Online szerzője. Megjegyezte, hogy az érintettek egy része így nem is lép be az országba, másik részük pedig "gyorsan továbbutazik", és a kormány mindkét esetben eléri célját, azt, hogy "ne legyenek menekültek az országban".

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@Ludas Matyi: Ne szedj többet abból a szarból, akkor se, ha akciósan adja a díler!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@gulyasgyula: Van egy szó a SZOLIDARITÁS, na ezt fejtette el Orbán.
Szétkel választani a háború elöl menekült a,gazdasági menekülttől.
Orbán ezt összekeverte.
Az ért mert a az országban nagyon sok gond van.
Amivel Orbán és strómanjai nem tud mit kezdeni.
Keresni kell egy ellenséget.
Minden évszázadban ezt csinálta a MAGYAR politika.
világlátó
Soha nem késő rendbe tenni az elhamarkodottan rosszul indított probléma megoldást.A magyar kormányzat is meg kell tegye ezt a korrekciót.Élnek itt nálunk kinaiak, vietnamiak, kevesebben törökök, , más arab országokból is, hollandok, finnek, németek. Vannak akik tartósan, mások csak nyáron élnek itt. Hallani, hogy német családok, főleg nyugdíjasok újra hozzánk költöznének, mert otthon félnek az idegenektől. Német ajkú falvainkban sok , arra alkalmas családi ház áll üresen, mert gazdáik Németországba költöztek, ott dolgoznak, élnek, sokan közülük nem szándékoznak haza jönni. Üdülőfalvainkban is találni szépen rendbehozott házakat. Kárpát Ukrajnából is hallom, hozzánk költöztetik a nálunk már állampolgárságot szerzett magyar nyelvű ukrán vállalkozók a szüleiket, családtagjaikat. Vannak jó példák arra, miként lehet ezt a betelepítést jól végezni. A falvaink elnéptelenedése komoly kétségbeesésre ad okot. Pedig okosan, tapintatosan, körültekintően lehetne ezen változtatni.Egy projektfejlesztési tréningen a sikeres projektek éppen arról adtak tervezésre alapot, miképpen lehet a legszebb hazai tájakon lévő falvainkban, gyógyító, regeneráló lakóparkokat építeni hazai és külföldi emberek számára. Dunaszentgyörgy példáját hozhatnám fel mint követésre alkalmas megoldást. Minél több holland családot kellene idecsábítani, munkakultúrájukkal.
Ez lehetőség az építőiparnak, bútoriparnak, a felszerelést, berendezést gyártó KKV.-knak, beszállítóknak, a helyi lakosságnak mert a kiszolgáló személyzetet ők adhatják.Hadd ne soroljam egyéb előnyeit. A közel keletről és észak Afrikából megindult tömeget ilyen megoldások felé terelni felesleges és lehetetlen. A lényeg, országunk, társadalmunk tegye meg azt amit meg kell tenni minden, magára valamit is adó nemzetnek. Kikérem magamnak, hogy emiatt bevándorláspárti baloldalinak nevezzen egy olyan , mint Németh Szilárd. De ha ez a vélemény mégis oda sorol, akkor legyek bevándorláspárti baloldali.Üzenem Orbán Viktornak hogy ő is megértse.
gulyasgyula
@magyarbakancs: A véleményeddel részben egyet értek de a szétválasztással egy kis baj van ..Amikor a bevándorló bemondása alapján Görög országban kiállított A4-es papírral igazolja magát a" "" szegény"" bevándorló , akit saját bevallása szerint 400--600-ezer forintér //annyi pénze nagyon sok magyarnak egész életébe nem volt // hoztak ide az ember csempészek ..Hogy Magyar politikusok vagy a nácik csinálnak évszázadonként balhét erről megint lehetne írogatni ..
kkalman
@huKKK: ma, 01:16 Nem kevernék én semmit sem. Épp csak normális körülmények között szeretnék élni a saját hazámban. Ez sajnos nem lehetséges,amíg abnormitás a vezérelv a lopás és az embertelenség mellett.
huKKK
@kkalman: Nem gondolnám, hogy ma sokkal rosszabb lenne, mint régebben.
Talán csak gyorsabban kiderülnek a stiklik és erőteljesebben kommunikálják azokat.
Régebben is akadtak nagyobb bűncselekmények, csak nem kerültek napvilágra ilyen sebesen, nem jutott tudomásunkra sok rossz hí ilyen dömpingben, ezért azt szebbnek, jobbnak érezhettük a mai kornál.
Ha nekünk nem is megy egyelőre még olyan jól, legalább örüljünk mások sikereinek.
Magyarországon az egyszerű emberekből is lehetnek forintmilliárdosok, ha ügyesek.
Csányi úr személyében meg már végre van egy dollármilliárdosunk is.
Örüljön velem Neki.
Maga is lehet még milliárdos.
Ha ügyes.
Vagy örököl amerikai nagybácsijától.
Lopás meg politika mindig volt, emiatt nem kell, hogy az életérzésünk rossz legyen.
Isten segítségével semmi sem lehetetlen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.