Németországban a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádió Magyarország és az Európai Unió kapcsolatáról, a Spiegel Online című hírportál pedig a szegedi járásbíróságról közölt riportot.

A Deutschlandfunk Európa arcai című műsorában Jelenetek egy érdekházasságból – Magyarország nézetei az Európai Unióról címmel közölte Jan Uwe Stahr riportját, aki kiemelte, hogy Brüsszelben

"bajkeverőként és állandó kritikusként"

tartják számon Orbán Viktor miniszterelnököt, aki hazájában olyan politikusként mutatja be magát, aki

"megvédi nemzetét" az EU "állítólagos gyámkodásától".

A többi között hozzátette, hogy amikor a menekültekről és a bevándorlásról van szó, a kormányfő nemcsak nemzete, hanem "egész Európa védelmezőjeként" mutatja be magát, és számára "veszélyt, terrorizmust, a kulturális önazonosság és az értékek fenyegetettségét" jelentik a menekültek és a bevándorlás. Meggyőződése szerint a menekülésre kényszerült emberek nem akarnak beilleszkedni, és "Európa szakadék szélére került", Brüsszel azonban "tétlenkedik".

Csak a lopást próbálja leplezni

A "provokációk, sértések sorát hosszan lehet folytatni", és a kormányfő ilyen tevékenységének közepette könnyen kikerülnek a figyelemből más ügyek, például a "kormánypárt különféle tagjai vagy Orbán Viktor barátai és ismerősei körüli korrupciós ügyek" – vélekedett a Deutschlandfunk riportjának szerzője.

Hozzátette, hogy Orbán Viktor "nem akar a brit útra lépni", nem elhagyni akarja az EU-t, hanem "jobbá tenni", és bírálata mindenekelőtt a bürokráciára és a megítélése szerint "hatalomvágyó brüsszeli intézményekre" irányul, és "zavarja még valami: a liberalizmus".

A Spiegel Online Különbíráskodás menekültek ellen: Magyarország gigantikus kitoloncolási show-ja címmel közölte Keno Verseck riportját, amely szerint a szegedi járásbíróságon határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében zajló eljárások sora

"hatalmas, költséges bírósági show", amely a menekültek elriasztásának részét alkotja a "több száz kilométer hosszú kerítések", és a Röszkénél felállított "új nyomortábor" mellett.

E tevékenység annak megakadályozására irányul, hogy az "elkeseredett emberek nekivágjanak a határnak" – írta Keno Verseck. A többi között hozzáfűzte: a nem végrehajtott ítéletekre is vonatkozik, hogy a megfélemlített menekültek a "bírósági tortúra" után még kevésbé akarnak Magyarországon maradni.

Az elítélteket néhány nap után egy nyitott menekülttáborban helyezik el, ahonnan "vélhetően továbbutaznak Nyugat felé", és a "magyar hatóságok nem akadályozzák őket ebben" – írta a Spiegel Online szerzője. Megjegyezte, hogy az érintettek egy része így nem is lép be az országba, másik részük pedig "gyorsan továbbutazik", és a kormány mindkét esetben eléri célját, azt, hogy "ne legyenek menekültek az országban".

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@Ludas Matyi: Ne szedj többet abból a szarból, akkor se, ha akciósan adja a díler!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ők ennyit látnak belőle, de mi élvezhetjük további jótulajdonságait is! =))
bakegya
"Orbán egy bajkeverő" büdös bunkó!!!
Ludas Matyi
Szarjal az EU velemenyere. Mindenki meg van veve az USA-tol es USraeltöl. Hogy is hangzik a farkasok törvenye?: "egy Farkas nagy ivben szarik arra mit gondolnak rola a birkak!" Ezt ertem az ellenzekre is!
papa.49
Milyen érdekes jól látják a németek, mikor indítjátok újra a SZER.t már szükség lenne rá!!!
zöldszem
@Ludas Matyi: Ne szedj többet abból a szarból, akkor se, ha akciósan adja a díler!
aremy
@zöldszem: az ő dílere lehet hogy az ovi?
zöldszem
@aremy: Vagy Deutsch a nemzet portolója!-:)))
varirmag
Na jó,jó ,de a Német Deutschlandfunk közszolgálati rádió , a Spiegel Online című hírportál foglalkozik OV-vel ???
Basszus ezek a tömeges erőszakról hallgattak,a naponta előforduló rablásokról,atrocitásokról is kussolnak !!
Bennünket ÖV-vel ver a sors őket meg Merkellel.
Ezek is jobban tennék ha a saját házuk táján söprögetnének. !
Toby
@Ludas Matyi: Pöcsös! Térj vissza a Technocol Rapidra, szemeteszsákot húzz a fejedre, abba több fér!
gulyasgyula
Majd ha bejön egyes nagyhatalmak terve és tele lesz EURÓPA MIGRÁNSAL lehet hogy örülnénk egy Putyini világnak ..Ne legyen igazam de kizárni se lehet ..
idppp
@varirmag: Ha minket is "Merkellel verne a sors" Magyarországon Kánaán lenne!
karma1
@nusika: Besirtam a rohogestol, KOSZIIIII !
karma1
@zöldszem: Na, a nadifarkas Ludas Matyi neven visszatert! Nem tanul ez, de majd csak behatral a 3 kismalac zsakjaba!...:o))
Ludas Matyi
@karma1: Olyan sötetek vagytok, mint egy arab szaros segge. Butak, nagykepüek, nyafogos nemzet. Ha nem lenne Orban Viktor es vegig baßnak anyatokat, felesegeiteket, lanyaitokat akkor bezzeg sirva, terdepelve könyörögnetek, hogy legyen aki megvedje hataraitokat. ßarszajuak!
Ludas Matyi
@zöldszem: ekkora bunkot nem hordott meg a föld: ha mar qrva vagany akarsz lenni akkor legalabb helyesen irnnad, hogy " Dieler." Ennyi müveletlen barmot!
zöldszem
@Ludas Matyi: Kösz a nyelvtanpercet, de a díler magyarul helyes! Ellenben Dieler( mivel német) helytelen, nem beszélve így, ahogy nagybetűvel kimásoltad. "Dieler" nem tulajdon név!
Jozefina
Ha az, akkor miért nem ül már az EU bíróság előtt, az EU törvények végrehajtásának akadályoztatása, az EU elleni lázítás, stb. címen??!!
Yoda69
@Ludas Matyi: Na itt egy ujabb melymagyar megmondo ember.
Ha ilyen nagy hos vagy, miert nem vagy a hataron es vedet a hazat?
magyarbakancs
"Orbán egy bajkeverő" – rossz hírünk Európában".
Orbán lénye,eszme világa olyan fertőző amit csak radikálisan lehet kezelni.
gulyasgyula
@magyarbakancs: ..
Ha Orbán olyan rossz az Osztrákok miért nem tolnak ki vele és engedik be ők a bevándorlókat, vagy ha Merkel -nek kellenek a bevándorlók miért nem viszi őket egyenesen Német országba ..Miért osztogatja- osztogatná szerte az Unióban ???
libellle
@gulyasgyula: putinnak lehet 95 % kösszöni azt ami történik.
karma1
@Ludas Matyi: 7.55-re: Eloszor is sz@rszaju az TE vagy itt, mert itt altalaban mindenki megtiszteli a masikat, - meg a masik taborbol is.
Te csak azert nem kapd meg tolem a tiszteletet, mert akkora bunko vagy, hogy a fal adja a masikat, valamint ugy tortel be erre az oldalra, mint elefant a porcelanboltba.
Kulonben no vagyok, es a felesegemet nem fogjak megeroszakolni, de a lanyomat sem, pedig maorival, sri lanka-ival, fidji indiannal es samoan menekulttel dolgozik egyutt.

Te viszont valoszinuleg barkin keresztulgazolnal, mert neked a vilagon semmit nem jelent sem a kultura, sem a masik elfogadasa, ugy vagy bunko, ahogy vagy.
Marhara nem fogsz hianyozni, ha elhuzol a kurucinfora, vagy a pestisracokra, ott van nagy szukseg az olyan lumenekre, mint te.
Bringás
@karma1: Olyan lelkesen tudod tanácsolni, kinek hová kell mennie! Miért is? Mert a sok migráns sajnáltató marhasághoz nem tapsikol! Igazi liberális demokrata vagy, csak neked lehet igazad!
karma1
@Ludas Matyi: Gyoker vagy, vazze , a Dealer - vagyis kereskedo, elado, eloszto - szo magyarul mar benne van a koztudatban, mint "DILER" (lasd meg a "LAJK"-ot is, amit LIKE-nak irnak angolul)

Az angol nyelvlecke ma ingyen volt, az illemtanra meg be kene iratkoznod, mert kilog a kapanyel a szadbol.
Ludas Matyi
@karma1: nem tudom mi az a kurucinfo vagy pestisracok, de hogy a te IQ lejjebb van mint a tengeralatjarok segge az tuti. Mi köze van a Maorinak, Fidji Indiannak az arab vagy akar a Nigger Amnestias börtönböl szabadda engedett europaba bevandorlo csöcseleknek. Ne a Fidjikkel foglalkozzon a lanyod, hanem menjen le az olasz deli varosokba, Parisba, vagy eppen Duisburgba es foglalkozzon azon csöcselekkel akik szet verik a varosokat, kirabolnak üzleteket megeröszakoljak a nöket. Kepmutato egy nep vagytok!
Ludas Matyi
@zöldszem: Akarmilyen szinü a szemed, a nemet az anyanyelvem es ha hülye vagy akkor inkabb titkoljad es ne terjeszd, mert a Dieler nagy Dö-vel van, nezd meg a Dudenban.
karma1
@Ludas Matyi: Te hulye! En nem otthon elek mar, hanem olyan helyen, ahol szinte mindenki jott valahonnan! A lanyom pedig egy szalloda ettermenek es barjanak a menedzsere, te nagyon vicces!

Egyebkent ha olyan mindennaposak lennenek azok az eroszakos cselekmenyek Europaban, amit te vizionalsz, akkor arrol azert a sajto is tajekoztatna, nem gondolod?
Ludas Matyi
@karma1: ne hirdesd, hogy hülye vagy :-)))) Ja a kapanyelröl jut eszembe. Mar csak a kapanyel jut neked, a faß sem kivancsi rad?
karma1
@Ludas Matyi: Gyogyithatatlan vagy, pont olyan idiota, ahogy az avatarod kinez...

Hanyagoljal, lecci,... Marhara meg tudok lenni nelkuled is...
Ludas Matyi
@karma1: Az, hogy a lanyod Dubaiban pincer az az ö dolga, arrol nem tehet hogy milyen az anyja, nem ö valasztotta. Ha a mazsolat nezed a TV-en akkor nem is jutnak el hozzad a hirek. Tessek olvasni ujsagot is: www.unzensuriert.at/
karma1
@Ludas Matyi: Ki mondta, hogy Dubaiban, te szerencsetlen? Uj-Zelandon, es itt angolul beszelunk, bar nemetul is ertek, viszont nem akarok olvasni nemetul... A fenti "nem cenzurazott " weboldal meg kurvara nem erdekel...

tehetek erted valamit? Akarnal vilagot latni? Csak egy szavadba kerul!...:o))
bra048
Nincs igaza a Spiegel Online-nak, Orbán nem bajkeverő, Ő maga a BAJ.
zöldszem
@Ludas Matyi: Hülye az, aki fogta a kezedet az első lépésednél!!!
Ez egy magyar fórum, ahol magyar nyelven írunk. Hol helyesen, hol helyesírási hibával, de aránylag érthetően és nem mellékesen magyarul. Te meg nyugodtan írj németül, ott ahol németül kell.
Ludas Matyi
@karma1: mellevaztal, mert 1980-tol 1986-ig Christchurch-ban eltem, s ha neked New Zealand a vilagot jelenti, legyen.Te a birkak en a farkasok törvenye szerint elek. "Egy farkas nagy ivben ßarik arra, hogy mit gondolnak rola a birkak." :-))))))
dr. prédikátor
@libás matykó ! Hát te mi az apád faszát szedtél hogy ilyen hülye vagy tőle???Ha pedig nem vagy magyar már pedig NEM vagy az akkor ne gágogj bele a mi dolgunkba?Fershtehen???zum Schweigen bringen
világlátó
@karma1: Megkülönböztetett tisztelettel köszöntelek. / ha megengeded hogy az eddigi tegeződő formát használjam /Nem tudtam hogy egy igazi LADY van a vonal végén. Kérlek, ne ragadtasd el magad holmi provokatőrökkel. Szükségünk van okos meglátásaidra onnan a távolból.Az ideig , óráig ott élt Ludas Matyi ki tudja mit csinált, miből élt, milyen közegben mozgott, miért volt ott egyáltalán és most miért tért haza. Látod, nem érzi jól magát, kötözködik, provokál, sérteget, felháborítja a józan komentelőket. Farkasnak gondolja magát, aki betévedt a juhakolba.Remélem egy derék magyar kuvasz kiveri onnan .Ha nem válaszoltok neki, talán magára marad az exrtrém vízióival. Pedig rendesen is bemutatkozhatott volna.
világlátó
Ami az alapcikket illeti, fenntartásaim vannak. Nem azt állítom hogy mindenkit , korlátok nélkül be kell engedni.Azt sem állítom, hogy a valódi menekülteket is távol kell tartani országunktól.De azt állítom, hogy az EU. urai valahol a világ legszebb tájain nyaraltak, amikor az első nagy áradat megérkezett a határokhoz Görögországban, Olaszországban, Macedóniában, majd Szerbiában, Horvátországban és Magyarországon, aztán Szlovéniában, Ausztriában és a célországokban.Minden és mindenki megkésett, csak a bevándorlók nem.
Az embercsempészek jól működő hírközlő eszközökkel és módszerekkel dolgoztak.Jól is kerestek. Az áldozatok a valódi menekültek voltak. A jobb élet reményében útnak indult tízezrek, de főleg felbújtóik pedig a valódi bűnösök. A legfőbb felelősök pedig Európa urai, szervezetei, intézményei.Mert felkészületlenek voltak, mert a jólét elkényelmesítette őket, mert a tíz újonnan felvett ország százmilliós fogyasztói piaca elkápráztatta a látásukat. Nem számoltak ezzel az új jelenséggel, az új népvándorlással.
Bezzeg mi magyarok, no és éleslátású miniszterelnökünk, mi aztán azonnal tudtuk mit kell tenni.Meg is tettük. Röszke, a Keleti pályaudvar, az M1.-esen menetelő tömegek, a plakátpropaganda, a segítő civil szervezetek, a drótkerítés a NATO pengés dróthengerrel, a szélsőségesek migránsvadász hordái, a kormányzati tényezők versenyt futó lózungosai, az iszlám ellen hangolt tömegek, a feleségeinket, lányainkat megerőszakoló terroristákkal ijesztgetés, a kölni történések rémisztő szétterítése Európában, a migrációs hullám napi hírei sulykolása magyar sajátosság. Persze emlékezem a javasolt , pontokba szedett ötletekre. A lényeg az, hogy még ma sincs béke Szíriában, Irakban, Libiában, az USA kontingens kurd felségjelzést visel, kockáztatva a török rácsapást harccsoportjukra.A kurd nemzet számára nincs kijelölt, átengedett térség a háborúban érintett országrészekben.
Pedig most itt lenne az alkalom, az ő sorsukat is rendezni.Törökország nem enged. Ez hiba.
kkalman
Orbán nem lehet bajkeverő! Ő maga a BAJ!
verőce21
Merkel és kormánya tavaly ősz óta "levadássza” azokat a rendőröket, köztisztviselőket vagy újságírókat, akik nyíltan beszélni mernek a bevándorlás problémájáról - jelentette ki Gerog Spöttle. A biztonságpolitikai szakértő szerint nem véletlen, hogy a szolgálatok egyre többet szivárogtatnak, ez egy segélykérés a részüktől a politikusokkal szemben.
karma1
@világlátó: 21.23-ra: Eloszor is: nagyon szepen koszonom a kedves hsz-edet, sokszor mar tudat alatt varom, hogy mikor tunsz fol a mindig egyensulyban levo, megfontolando velemenyeddel...:o)))
Szomoru lennek, ha a velemenyed rossz iranyba valtozna meg rolam, de ludas matyi kihozta belolem a legrosszabbat, amit lehetett: igazad van, nekem kell okosabbnak lennem, bar eleg nehez.
Ha nem elne otthon a csaladom, a legjobb barataim, akkor nem erintene olyan melyen, hogy mi tortenik otthon, de sajnos, az O szavaikon keresztul benne vagyok a mindennapjaikban.
Arrol meg, hogy ludas matyit kivagtak Christchurchbol, nem tehetek. (Aki ebben az orszagban nem talal valami pozitivet, az sehol mashol nem fog talalbni, annak nagyon nehez lehet az elete).

Meg egyszer koszonom a higgadtsagodat, a pozitivitasodat - remelem, meg lesz modunk mast is megvitatni ezen a forumon. es nem szemelyes ugyekbe, serelmekbe melyedni szuksegtelenul. Jo ejt...karma1
huKKK
@kkalman: Savanyú a szőlő.
Keverné maga is szívesen, csak nincsen olyan helyzetben.
huKKK
"E tevékenység annak megakadályozására irányul, hogy az "elkeseredett emberek nekivágjanak a határnak" – írta Keno Verseck."

Az elkeseredett emberek közül sokan megelőlegezett célprémiumért, 3-5 ezer dollárért áll neki "keseregni".
Persze, mondhatja Verseck úr,
irígy vagyok, mert nem én kaptam a zsét.
Nem erről van szó.
Szerintem ezt a szerepet egy magyar színész sokkal kevesebbért, sokkal jobban eljátszaná, mint ez a sok botcsinálta túlfizetett statiszta.
Másrészt meg árnyaljuk kissé a dolgokat azzal a ténnyel is, hogy 3 millió német állampolgár kapja ma a fizetését a "menekültek" ügyének támogatásáért.
evacica
Sajnos igaz, a baj csak az,hogy még mindig tűrjük!
magyarbakancs
@gulyasgyula: Van egy szó a SZOLIDARITÁS, na ezt fejtette el Orbán.
Szétkel választani a háború elöl menekült a,gazdasági menekülttől.
Orbán ezt összekeverte.
Az ért mert a az országban nagyon sok gond van.
Amivel Orbán és strómanjai nem tud mit kezdeni.
Keresni kell egy ellenséget.
Minden évszázadban ezt csinálta a MAGYAR politika.
világlátó
Soha nem késő rendbe tenni az elhamarkodottan rosszul indított probléma megoldást.A magyar kormányzat is meg kell tegye ezt a korrekciót.Élnek itt nálunk kinaiak, vietnamiak, kevesebben törökök, , más arab országokból is, hollandok, finnek, németek. Vannak akik tartósan, mások csak nyáron élnek itt. Hallani, hogy német családok, főleg nyugdíjasok újra hozzánk költöznének, mert otthon félnek az idegenektől. Német ajkú falvainkban sok , arra alkalmas családi ház áll üresen, mert gazdáik Németországba költöztek, ott dolgoznak, élnek, sokan közülük nem szándékoznak haza jönni. Üdülőfalvainkban is találni szépen rendbehozott házakat. Kárpát Ukrajnából is hallom, hozzánk költöztetik a nálunk már állampolgárságot szerzett magyar nyelvű ukrán vállalkozók a szüleiket, családtagjaikat. Vannak jó példák arra, miként lehet ezt a betelepítést jól végezni. A falvaink elnéptelenedése komoly kétségbeesésre ad okot. Pedig okosan, tapintatosan, körültekintően lehetne ezen változtatni.Egy projektfejlesztési tréningen a sikeres projektek éppen arról adtak tervezésre alapot, miképpen lehet a legszebb hazai tájakon lévő falvainkban, gyógyító, regeneráló lakóparkokat építeni hazai és külföldi emberek számára. Dunaszentgyörgy példáját hozhatnám fel mint követésre alkalmas megoldást. Minél több holland családot kellene idecsábítani, munkakultúrájukkal.
Ez lehetőség az építőiparnak, bútoriparnak, a felszerelést, berendezést gyártó KKV.-knak, beszállítóknak, a helyi lakosságnak mert a kiszolgáló személyzetet ők adhatják.Hadd ne soroljam egyéb előnyeit. A közel keletről és észak Afrikából megindult tömeget ilyen megoldások felé terelni felesleges és lehetetlen. A lényeg, országunk, társadalmunk tegye meg azt amit meg kell tenni minden, magára valamit is adó nemzetnek. Kikérem magamnak, hogy emiatt bevándorláspárti baloldalinak nevezzen egy olyan , mint Németh Szilárd. De ha ez a vélemény mégis oda sorol, akkor legyek bevándorláspárti baloldali.Üzenem Orbán Viktornak hogy ő is megértse.
gulyasgyula
@magyarbakancs: A véleményeddel részben egyet értek de a szétválasztással egy kis baj van ..Amikor a bevándorló bemondása alapján Görög országban kiállított A4-es papírral igazolja magát a" "" szegény"" bevándorló , akit saját bevallása szerint 400--600-ezer forintér //annyi pénze nagyon sok magyarnak egész életébe nem volt // hoztak ide az ember csempészek ..Hogy Magyar politikusok vagy a nácik csinálnak évszázadonként balhét erről megint lehetne írogatni ..
kkalman
@huKKK: ma, 01:16 Nem kevernék én semmit sem. Épp csak normális körülmények között szeretnék élni a saját hazámban. Ez sajnos nem lehetséges,amíg abnormitás a vezérelv a lopás és az embertelenség mellett.
huKKK
@kkalman: Nem gondolnám, hogy ma sokkal rosszabb lenne, mint régebben.
Talán csak gyorsabban kiderülnek a stiklik és erőteljesebben kommunikálják azokat.
Régebben is akadtak nagyobb bűncselekmények, csak nem kerültek napvilágra ilyen sebesen, nem jutott tudomásunkra sok rossz hí ilyen dömpingben, ezért azt szebbnek, jobbnak érezhettük a mai kornál.
Ha nekünk nem is megy egyelőre még olyan jól, legalább örüljünk mások sikereinek.
Magyarországon az egyszerű emberekből is lehetnek forintmilliárdosok, ha ügyesek.
Csányi úr személyében meg már végre van egy dollármilliárdosunk is.
Örüljön velem Neki.
Maga is lehet még milliárdos.
Ha ügyes.
Vagy örököl amerikai nagybácsijától.
Lopás meg politika mindig volt, emiatt nem kell, hogy az életérzésünk rossz legyen.
Isten segítségével semmi sem lehetetlen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.