A másodfokú ítélet kimondta: nem sértette meg Kocsis Máté jó hírnevét az, hogy Ungár Klára melegnek nevezte – írja a hvg.hu.

Kocsis Máté józsefvárosi polgármester és a Fidesz kommunikációs igazgatója azért perelte be Ungár Klára volt SZDSZ-es politikust, mert Ungár egy Facebook-posztban és egy interjúban is melegnek nevezte őt.

Kocsis így tiltakozott a szerinte sértő jelző ellen:

A bíróság első fokon a fideszes politikusnak adott igazat, Ungár azonban fellebbezett, a Fővárosi Ítélőtábla pedig most Kocsis Máté ellen hozott ítéletet. Mint írták:

Ungár nem bizonyította, hogy Kocsis Máté meleg, ezért ugyan valótlan tényállítást közölt, de ez nem sértette meg Kocsis Máté jó hírnevét akkor sem, ha egyébként nem igaz.

Ungár Klára facebookos oldalán örvendezett:

Kocsis Máté másodfokon elvesztette ellenem a pert. Nem sértő, ha valaki valakire azt mondja, hogy meleg! Éljen, éljen! Az itéletet ki fogom még ma posztolni. Minden támogatást újra köszönök! Éljen a jogállamiságot szem előtt tartó Itélőtábla!

Kocsis Ungár Klárának a perköltségért 150 ezer forintot, a magyar államnak pedig 280 ezer forint kereseti és fellebbezési illetéket köteles kifizetni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Nem vagyok jogász, de ismereteim szerint sem becsületsértő az, ha valakit "lebuziznak" vagy "lemelegeznek" ugyanis ez a nemi/érzelmi identitás nem bűncselekmény és polgári peres eljárást sem indokolhat.
Egyébkélnt miből állapította meg a T. Ítélőtábla, hogy a vonatkozó tényállítás a takonyra nézve valótlan, csak nem abból, hogy nem érték tetten a Keleti pu. wc-jében egy román hímmel?
Győzött az igazság a gagyi majom fölött! És ettől még buzera a takony!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
"...Kocsis Ungár Klárának a perköltségért 150 ezer forintot, a magyar államnak pedig 280 ezer forint kereseti és fellebbezési illetéket köteles kifizetni..."

A magyar adófizetök közös kasszájából, ugye cicuska ???
Toby
@volvós: Hát naná, hogy nem a "megtakarított" csóró kis fizujából tejel ez a rezsó, ahogy az összes karámtag sem!
papa.49
@volvós: Hát persze, hiszen ,,ami kutyánk kölke,, hogy gebedne meg mind))))))))))))))
Törölt felhasználó
Kocsis Mátétól a "nem vagyok buzeráns" viszont már annál sértőbb a melegekre nézve... De hát mit számít egy közeg megítélése, ha az övéről van szó... Nem vagy buzeráns csak egy sötét, szarházi, tahó-gyerek vagy és így képviseled a kerületedet, ahol ahol rengeteg meleg is él. Nem baj egy napon a sitten megtudod milyen érzelmek nélkül azonos nemüekkel szexelni. Na ott nem buzeráns leszel, hanem köcsög.
vadnarancs
Mátéka kisfiam, anyuci mucukája! Ha jogsértő, ha nem, a lényegen nem változtat, te csak egy kis BUZI vagy!
justhpeter
Jogerős az ítélet ? AZ ! Akkor a meleg az meleg. A hule kocsog meg hule kocsog. Mondta Fekete Pákó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.