Az MSZP szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) feldarabolása 59 kisebb egységre továbbra is koncentrációt és centralizációt jelent az oktatási rendszerben.

Kunhalmi Ágnes MSZP-s politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, amíg a központosított logika nem szűnik meg, addig teljesen mindegy, hogy a Kliket hányfelé darabolják, a rendszer továbbra sem lesz működőképes. A Fidesznek meg kell értenie, hogy addig, amíg nem adják vissza az iskolák autonómiáját, és nem lesz az intézményeknek saját költségvetésük, a rendszer rosszul fog működni – hangsúlyozta a kulturális bizottság MSZP-s alelnöke.

Az ellenzéki politikus jelezte, a jövő évi költségvetésben még nincs benne az 59 Klik létrehozása, és az, hogy jövő év elején már működtetni akarják a kisebb tankerületi központokat, azt mutatja, hogy rohamtempóban, fejetlenül, szakmai koncepció, hatástanulmányok nélkül vágott bele a kormány az átalakításba.

Az MSZP szerint hiba az is, hogy az önkormányzatokat megfosztották az oktatás igazgatásától, a totális államosításból problémák lesznek – hangsúlyozta.

Az ellenzéki párt szerint létezik az az "arany középút", van olyan "okos rendszer", ahol az állam és az önkormányzatok képesek együtt igazgatni az iskolákat.

Kunhalmi Ágnes a tankönyvekről szólva azt mondta, újra kell alkotni a piaci alapú tankönyvfejlesztést, el kellene felejteni a központosított tankönyveket, továbbá a digitális tartalomfejlesztésre kellene áttérni az iskolákban.

A rövidített tanórák kapcsán úgy vélte, hogy a perces órákat az alsó évfolyam első és második osztályában már régóta alkalmazzák a pedagógusok, így a Fidesz "lerágott gumicsontként próbálja ezt a módszert újdonságként eladni" – fogalmazott. Szerinte a lexikai tudás mellett emelni kellene a kreatív órák számát, fele-fele arányban meghatározva a lexikális tudást adó és a kreatív órák arányát.

Kunhalmi Ágnes a brit sajtóban hétfőn megjelenő kormányzati hirdetés kapcsán – kérdésre válaszolva – úgy vélte, az, hogy ma Magyarország és az Európai Unió egésze EU-szkeptikus "klímában" van, nagymértékben a Fidesz és az Orbán-kormány politikájának köszönhető.

"Az a gáncsoskodás, az a szkepticizmus, az oroszok felé fordulás, Orbán Viktor menekültpolitikája mind azt sugallta, hogy arra az EU-ra nincs szükség, ahová a magyarok nagy többsége akart csatlakozni" – fogalmazott, hozzátéve, hogy be kell fejezni a kettős beszédet. Nem lehet egyszerre az euroatlanti térség mellett kampányolni és csatlakozni újra Oroszországhoz – tette hozzá.

Mint mondta, az MSZP határozott véleménye az, hogy a briteknek bent kell maradniuk az unióban.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gulyasgyula
@Mirabilis: Kapunk még vagy 5 stadiont , a gyerek meg vigyen krétát az iskolába .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Ő meg folyamatosan rá is vetődik azokra a lerágott gumicsontokra...Én Kunhalmi Ágnest pont olyan ügyeletes szajkózónak látom, mint Rogán Antalt a Fideszben.
gulyasgyula
@Mirabilis: Kapunk még vagy 5 stadiont , a gyerek meg vigyen krétát az iskolába .
kkalman
Kunhalmi Ági mikor fog már valami mást is találni a lerágott gumicsont helyett?
Szókrakész
"Kunhalmi Ágnes a brit sajtóban hétfőn megjelenő kormányzati hirdetés kapcsán – kérdésre válaszolva – úgy vélte, az, hogy ma Magyarország és az Európai Unió egésze EU-szkeptikus "klímában" van, nagymértékben a Fidesz és az Orbán-kormány politikájának köszönhető."

Ennek a résznek azért nekifuthatna még egyszer.
Kicsit gyengére sikeredett a vádaskodás.
Szókrakész
@Szókrakész: Azért Orbán tudhat valamit, ha az egész EU-t a feje tetejére tudja állítani.
Igaz, Ágika drága?
Mert mi mondtuk az angoloknak, hogy szavazzanak a Brexitre, ezzel is hazazavartatva a félmillió honpolgárunkat.
Igaz?
Mi mondtuk, hogy még több migráncsot Európának.
Igaz?
.
.
.
.
Bringás
Ágikának, a drága "szakpolitikusnak" meg van már a főiskolai diplomája büfé és ruhatár szakon?
silber13
@Bringás: épzeld megvan sőt a nyelvvizsgája is, amiről a te esetedben erősen kételkedek, bár a nyelvvizsgád - már ami a nyelvcsapások számát illeti - Bizonnyal sikeres lehetett!:-)))
Bringás
@silber13: Ez olyan örömhír, annyira megkönnyebbültem! Végre volt egy szak, amit Ágika is el tudott végezni!
silber13
@Bringás: Miután te semmit nem végeztél csak a seggnyaló kurzust, aszt is ismétléssel, mert annyira rászoktál az ízére, el is hiszem!:-)))
Bringás
@silber13: Aszt a mindenit! :-)))))))))))))))
Yoda69
@Bringás: snittpal csak csalassal tudott ledoktoralni. Akkor mit pattogsz, tokfej?
Bringás
@Yoda69: Ágika meg se próbált doktorálni!
silber13
hoy, @Bringás: Miért kéne Kúnhalminak a doktorátus? Azért, hogy virítson vele, mint a csúti szélhámos?
Bringás
@silber13: Tudod, ha már oktatási "szakpolitikus", legalább értenie kéne valamicskét hozzá!
silber13
@Bringás: Egen??:-)))Na akkor nézd csak végig ezt a listát, és jajveszékelj!
www.nyugat.hu/tartalom/cikk/politikusok_diploma_erettsegi_nelkul
silber13
@Bringás: Ami azt illeti Némethné bizonyára lányos zavarában a meghallgatáson Risztelt bíróságot mondott, a zseniális majdnem diplomás Kósa pedig kamera előtt bizonyította be szellemi sötétségét és műveletlenségét a Füst Milán sztorival. De vannak még szép számmal.
Bringás
@silber13: Nincs ezzel semmi baj! A Fideszesek természetes intelligenciája segít a tájékozódásban, míg a szociknál a tanultság sem elég!
silber13
@Bringás: Húúúú!!! "A fityiszesek természetes intelligenciája!!!" Hihihihi: Ezt a maszlagot meddig verték bele a csökevény agyadba?:_-))))) Némethné, meg Kósa, és az ő sugárzó intelligenciájuk!:-))))EMBEREK!. HALLJÁTOK MR VELOCIPÉD MEGNYILATKOZÁSÁT!:-)))) Olyan szellemi óriásokat méltat, akik a traverzet és a perverzet keverik, meg a bigottot a fagottal És nem említettem még a bálnatenyésztő szakembert! Apám!! Remekül elszórakoztattál!!:-)))))
Bringás
@silber13: Bizony! A természetes intelligencia megvan a Fideszes politikusokban!
silber13
@Bringás: Hehehe! Az van. Az a nagy büdös intelligencia! Akkor bizonyára, mint elvakult és hithű fityiszes, mindez benned is megvan,meg Tompikában is,meg Soványka Lacóban is, meg Mészárosban és Rezsi szilárdban is!Apám!!! :-)))) És ne hagyjuk ki a Mindíg igazmondó,Sosem hazudó félművelt főnöködet, az egy könyvet olvasót!:-))))
silber13
@Bringás: Meswélj mán arról a nagy büdös természetes intelligenciáról, ami a fitymaszban megtalálható! Érdekelne miféle intelligencia lehet Némethné esetében a nyolc osztályával, vagy miféle intelligenciával rendelkezik Lalika, aki 1988 óta képtelen diplomát keríteni, mert annyira hülye, hogy még vásárolni sem tud! De hát az ilyen emberkékre mondta találóan Ervin von Trajtzigfritzig : Rettentő nagy a szellemi sötétség és esély sincsen a megvilágosodásra."
Bringás
@silber13: Én a természetes intelligenciát említettem!
Bringás
@silber13: Mi tartaná más össze az illiberális tábort?
silber13
@Bringás: M tartja össze? Hát a lenyúlások, lopások, a afentebb említett nématalfökdi gondolkodó már hát mindetzt mutyizások.megírta. Könyvtárakban megtalálod a műveit.
Bringás
@silber13: Most nem a megvádoltakra gondolok, hanem a szavazókra. Ők mit lopnak?
silber13
@Bringás: Na hiszen! Azok a szavazók!:-)))
Bringás
@silber13: Nevezd őket egyszerűen többségnek!
silber13
@silber13: Nocsak! Van abban a hordában megvádolt? Hú, a kirejzelumát nekije!! Pedig azok aztán ártatlanok, miként az égi angyalkák.!:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.