A Publicus kutatása szerint nem is nőtt akkorát a Fidesz tábora, mint amekkorát a Medián mért. Aztán a fene tudja mi az igazság.

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, június 10 és 15 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát. A Fidesz szavazóinak száma a múlt havi mélypont után egy százalékpontot növekedve, 23 százalékon áll. Az MSZP negyedik hónapja 12 százalékon áll, míg a Jobbik támogatottsága egy százalékpontot csökkenve újra a korábban is mért mélypontjára csúszott, és 11 százalékon áll. Ezzel a két párt közötti, a második helyért folyó versenyben újra az MSZP került leheletnyi előnybe.

Újabb közvéleménykutatás: a fideszesek ennek az eredménynek nem fognak örülni

A Fidesz szavazóinak száma a múlt hónapban mért mélypontról elmozdulva után, egy százalékpontot növekedett, és így a párt támogatottsága 23 százalék. A párt támogatói az utóbbi hónapban aktívabbak is lettek, mint korábban voltak.

Az MSZP meg tudta tartani a négy hónapja szerzett szavazóit, és támogatottsága továbbra is 12 százalék. A pártnak szavazóinak aktivitása viszont most csökkent, és idén most először nem ők a legaktívabbak. Az MSZP továbbra is hibahatáron belüle maradve, de megelőzi a Jobbikkot.

A Jobbik támogatóinak száma egy százalékpontot csökkenve visszacsúszott a korábban mért mélypontjára, és így 11 százalék. A párt tisztújítása körüli események tehát érdemben nem voltak hatással a támogatottságára.

Újabb közvéleménykutatás: a fideszesek ennek az eredménynek nem fognak örülni

A többi párt megítélése érdemben nem változott. Az LMP a múlt hónapokhoz hasonlóan 3 százalékon áll, a párt vezetőjének bejeletett távozása nem bizonytalanította el a híveket. A DK támogatóinak száma nem változott és szintén 3 százalék. Az Együtt támogatóinak az aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot, csakúgy, ahogy PM, és a MLP sem.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Sajnos ennyien vélik úgy, hogy csak akkor érik meg a holnap, ha a Fidesz kormányoz. Kit zavar a társaság - miniszteri fizetésből is nehezen megvalósítható - életvitele. Számoltassák már el azokat a családi és baráti támogatókat, akik ezeknek adják a pénzüket. "Csak úgy." Barátilag, rokonilag. Miből???
Fradigege
A közvélemény kutatás szerintem egy megélhetési bűnözés. Nincs mögötte semmi. Konkrétumokra van szükség. Megkérdezik Gizi nénit, aki ha bal lábbal kell fel akkor zsidesz, de ha átmegy látogatóba Marika akkor maszop. Hagyjuk már ezt!
human
Az biztos, hogy a 2010-es 2/3 azonnal olvadásnak indult, amit kiderült, hogy Orbán a "demokrácia helyett egy másik államformát" kíván megvalósítani. Ez a folyamat hol erősebb, hol lassabb, de most is zajlik. Egy hitles (akár jobb oldali) ellenzéki demokratikus(!) tömörülés felgyorsíthatja.
justhpeter
@advocat: Merjünk ekkorát álmodni ? OK. Merjünk. Már ha lenne adóhivatal. De nincs. Mert ha mégis lenne, akkor a kormányüléseket már régen Sopronkőhidán tartanák szoros őrizet alatt, talpig vasban.
jolibaba
A MEDIÁN mindig annyit mér. amennyit a fidesz megrendel.Csodák nincsenek.
kkalman
Közvélemény kutatás? Nem éri meg a billentyűkoptatást.
verőce21
Ez alapján a bizonytalanok alakíthatnának kormányt!
Annál már jobb a Fidesz is. :)
Desischado
Majd meglátjuk, mennyire hülye a magyar! 2018-ban!
Jozefina
Lehet, hogy nem kellene 2018-ig várni!!!
világlátó
Számomra a foci EB. bizonyított valamit.Hosszú évek óta lelki terror , mentálhigiénés nyomorban élünk itt szeretett hazánkban.Vannak a hatalom megmondói, akik meghatározzák mit, mikor , miért, megmondják ki a jó, ki a rossz, meghatározzák mire hány milliárdot költenek, hagyják a százmilliárdos Áfa csalásokat, tűrik, sőt engedik a Questor tipusú befektetési cégek százmilliárdos lopását, szabadlábon védekezhet a bűnös, évekig tartó és a feledés jótékony leple alatt elenyésző vád ellen, népszavaztatnak minket olyan célokért, amelyek csak és kizárólag a hatalom megtartása érdekében fontosak, kiköveteli a kormány az EU.-s milliárdokat, ugyanakkor kifelé fordítja a szekerünk rúdját Európából, folyamatos félrevezető propagandával lebutítja a társadalom egyre tanulatlanabb néprétegeit, elhiteti, tévedésben tartja a különböző társadalmi csoportokat hamis és nagy kockázattal járó kampányokkal, mint a CSOK., kiüríti a vidéket, a falvakat, megfosztva százezreket a családi kisgazdaságok korábban kiválóan működő gazdálkodás lehetőségétől, Talán elég ennyi a nyomasztó kormánypolitikából.Az ország népe szeretne végre fellélegezni, megkönnyebbülni ebből a szorításból. Lám mit tett a foci EB. Felszakította a fidesz által ránk borított takarót.
Az eufórikus öröm, a végre valamiben jók vagyunk, győztünk, gólt rúgott a dédelgetett csatár,
csoportelsők vagyunk... Az nem lehet, hogy ne legyen a társadalomnak olyan érdekcsoportja,amely képes hasonló teljesítményre itthon, a gazdasági és társadalmi élet megváltoztatására alkalmas programmal, amely mögé fel tud sorakozni a lakosság fele, vagy kétharmada.Az sem lehet, hogy kőbe legyen vésve a négy évenkénti változtatás kikezdhetetlensége.Az sem lehet, hogy a szemünk láttára olyan választási törvényt erőltetnek a társadalomra, mint a legutóbbi.A visszaszámlálás megkezdődött. 2018 itt van a spájzban.
Pellaky
@verőce21: A fidesz?Jobb?Igaz,a fidesznél csak jobbik rosszabb.Bár csak árnyalati külömbségek vannak.Bizonytalanok nem tudnak kormányt alapítani,mert egy arc nélküli massza erre nem képes.Esetleg vakon rombolni.Orbán a maga módján egy negatív zseni,meg tudja szólítani a zembereket.
advocat
Sajnos csak erre futja. Ennyi van a népben. 90 %-nyi droiddal nem lehet mit kezdeni. Szóval Viktor fog uralkodni, még 2060-ban is! És ez nem öröm.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.