A minap Hong Kongban bukkant fel Habony Árpád neve egy helikopteres városnézés lefoglalása kapcsán. 

A Habony nevére szóló foglaláshoz megadott telefonszám és e-mail cím ahhoz a Jonathan Chan nevű hongkongi bankárhoz vezetett, akit Rogán Antal, a kötvénybiznisz egyik fő kormányzati támogatója a Kajmán-szigetekre bejegyzett vállalkozás egyik tulajdonosaként nevezett meg.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Klubrádióban beszélt Habony Árpád és a magyar letelepedési kötvények egyik forgalmazójának kapcsolatáról:

„Az lehet, hogy az érintett üzletember és Habony Árpád között van személyes kapcsolat, az azonban biztos, hogy a letelepedési kötvényekről szóló döntés és Habony Árpád között nincs kapcsolat”

- szögezte le Lázár.

Bánki Erik, az országgyűlési gazdasági bizottságának elnöke az RTL Híradójának azt mondta:

Habony Árpádnak soha nem volt befolyása arra, hogy kik kapnak lehtőséget a kötvényértékesítésre, így nem fontos, hogy a tanácsadó milyen kapcsolatban áll a hongkongi bankárral.

A letelepedési kötvények árusítása óriási, több százmilliárdos üzlet. Lényege, hogy külföldiek magyarországi letelepedési engedélyhez juthatnak, ha összesen 350 ezer euró (110 millió forint) körüli összegért jegyeznek a kötvényből.

A kötvényeket forgalmazó, jellemzően offshore hátterű cégeket nyílt pályáztatás nélkül választotta ki az Országgyűlési gazdasági bizottsága még Rogán Antal vezetése alatt 2012-ben.

A cégek tulajdonosait a kiválasztáskor ugyan nyilvánosságra hozták (innen lehet ismerni a Habony nevére helikoptert foglaló Jonathan Chant), de az offshore háttér miatt azóta nem lehet követni, hogy alakulnak a tulajdoni viszonyok.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
egyébként én megérdeklődtem volna tőle, ha már ilyen jól tudja elvtársai érintetlenségét, hogy miért is nem mutatja be Toncsi az éttermi számla fizetési bizonylatát + a kaliforniai utazásét?
Szókrakész
Lesz itt még "talpuk alatt fütyül a szél".
nyanya001
Még egy ilyen megélhetési tróger nincs ebbe a kisi országba
de megteheti, hiszen a csuti beteg jó barátja, tanácsadója !
Remélem együttesen kapnak 500 év börtönt !
remenykedo
Nema Jano, eddig azt hittem, hogy neked tobb eszed van, illeve rafkosabb vagy a tobbieknel, de most mintha az eszed is kirandult volna a nagy fos..ban, ugyan mitol fos.l hogy igy lebenultal? Habonyra meg visszaterve, hidd el nekem, fog o enekelni is, nem fogja helyettetek egyedul elvinni a balhet, mara mar neki van tobb esze, osszemazsolazott rolatok par erdekes dolgot. el mint hal a vizben, idejeben le fog lepni, de elobb levag egy ariat a viselt dolgaitokrol. Erdekes notas fellepes lesz, csak te meg ezt nem akarod elhinni, pedig janoka lekorozott ez a csufsag teged is eszbelileg es enekelni fog, ahogy a helyzete megkivanja. Ahogy az alomba tartjatok ezt felkapaszkodott senkihazit mindenaron, csak azt bizonyitja, hogy van vaj a fejeteken tisztesseges mennyisegben.
bakegya
A DÖNTÉST nyilván nem a "habrongyos palimadár" hozta meg,hanem az orbán és a zártosztálytársak!-jusson is maradjon is az új szavazatok on felül összegrundolt pénzből a fontos embereknek és adhassatok rendesen a luxusnak.
Bánki mondta ki-habrongyos árpika mégis csakkk tanács osztogató!-INGYÉ-ki hiheti azt a luxszus-zülléseit követve???
Milyen érdekes Rogán KÖZBESZERZÉSI KIÍRÁS NÉKÜL BANKOLHAT AZ EGYÉB MEGBIZATÁSAI MELLETT???-ebből könnyen-bőven telik homárra,meg minden más vállalkozásra a ciki-cicának...
BÜNTETŐ VÉGREHAJTÁST MINDEN ÉRINTETT ELLEN,de a rögtönítélő bíróság még indikoltabb lenne
ÉRDEKES EZ A LÁZÁR MINISZTER MENNYIVEL BŐBESZÉDŰBBB MINT ANNÓ MIKOR FAGGATTÁK MÁR A HABONYÁRPIKA ÉS ROGÁN ÜGYLETEINEK TARTALMI KÉRDÉSEIVEL.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.