A minap Hong Kongban bukkant fel Habony Árpád neve egy helikopteres városnézés lefoglalása kapcsán. 

A Habony nevére szóló foglaláshoz megadott telefonszám és e-mail cím ahhoz a Jonathan Chan nevű hongkongi bankárhoz vezetett, akit Rogán Antal, a kötvénybiznisz egyik fő kormányzati támogatója a Kajmán-szigetekre bejegyzett vállalkozás egyik tulajdonosaként nevezett meg.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Klubrádióban beszélt Habony Árpád és a magyar letelepedési kötvények egyik forgalmazójának kapcsolatáról:

„Az lehet, hogy az érintett üzletember és Habony Árpád között van személyes kapcsolat, az azonban biztos, hogy a letelepedési kötvényekről szóló döntés és Habony Árpád között nincs kapcsolat”

- szögezte le Lázár.

Bánki Erik, az országgyűlési gazdasági bizottságának elnöke az RTL Híradójának azt mondta:

Habony Árpádnak soha nem volt befolyása arra, hogy kik kapnak lehtőséget a kötvényértékesítésre, így nem fontos, hogy a tanácsadó milyen kapcsolatban áll a hongkongi bankárral.

A letelepedési kötvények árusítása óriási, több százmilliárdos üzlet. Lényege, hogy külföldiek magyarországi letelepedési engedélyhez juthatnak, ha összesen 350 ezer euró (110 millió forint) körüli összegért jegyeznek a kötvényből.

A kötvényeket forgalmazó, jellemzően offshore hátterű cégeket nyílt pályáztatás nélkül választotta ki az Országgyűlési gazdasági bizottsága még Rogán Antal vezetése alatt 2012-ben.

A cégek tulajdonosait a kiválasztáskor ugyan nyilvánosságra hozták (innen lehet ismerni a Habony nevére helikoptert foglaló Jonathan Chant), de az offshore háttér miatt azóta nem lehet követni, hogy alakulnak a tulajdoni viszonyok.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Nemár Lézer Jankó nem tudja, hogy a riói olimpián a hazugság nem szerepel a műsoron. Ezzel tényleg SB-t hazudott! =))
Manhattan
Lázárnak lett kiosztva, hogy : minden áron megvédeni Habonyt!
RonaGyuri
egyébként én megérdeklődtem volna tőle, ha már ilyen jól tudja elvtársai érintetlenségét, hogy miért is nem mutatja be Toncsi az éttermi számla fizetési bizonylatát + a kaliforniai utazásét?
Szókrakész
Lesz itt még "talpuk alatt fütyül a szél".
nyanya001
Még egy ilyen megélhetési tróger nincs ebbe a kisi országba
de megteheti, hiszen a csuti beteg jó barátja, tanácsadója !
Remélem együttesen kapnak 500 év börtönt !
remenykedo
Nema Jano, eddig azt hittem, hogy neked tobb eszed van, illeve rafkosabb vagy a tobbieknel, de most mintha az eszed is kirandult volna a nagy fos..ban, ugyan mitol fos.l hogy igy lebenultal? Habonyra meg visszaterve, hidd el nekem, fog o enekelni is, nem fogja helyettetek egyedul elvinni a balhet, mara mar neki van tobb esze, osszemazsolazott rolatok par erdekes dolgot. el mint hal a vizben, idejeben le fog lepni, de elobb levag egy ariat a viselt dolgaitokrol. Erdekes notas fellepes lesz, csak te meg ezt nem akarod elhinni, pedig janoka lekorozott ez a csufsag teged is eszbelileg es enekelni fog, ahogy a helyzete megkivanja. Ahogy az alomba tartjatok ezt felkapaszkodott senkihazit mindenaron, csak azt bizonyitja, hogy van vaj a fejeteken tisztesseges mennyisegben.
bakegya
A DÖNTÉST nyilván nem a "habrongyos palimadár" hozta meg,hanem az orbán és a zártosztálytársak!-jusson is maradjon is az új szavazatok on felül összegrundolt pénzből a fontos embereknek és adhassatok rendesen a luxusnak.
Bánki mondta ki-habrongyos árpika mégis csakkk tanács osztogató!-INGYÉ-ki hiheti azt a luxszus-zülléseit követve???
Milyen érdekes Rogán KÖZBESZERZÉSI KIÍRÁS NÉKÜL BANKOLHAT AZ EGYÉB MEGBIZATÁSAI MELLETT???-ebből könnyen-bőven telik homárra,meg minden más vállalkozásra a ciki-cicának...
BÜNTETŐ VÉGREHAJTÁST MINDEN ÉRINTETT ELLEN,de a rögtönítélő bíróság még indikoltabb lenne
ÉRDEKES EZ A LÁZÁR MINISZTER MENNYIVEL BŐBESZÉDŰBBB MINT ANNÓ MIKOR FAGGATTÁK MÁR A HABONYÁRPIKA ÉS ROGÁN ÜGYLETEINEK TARTALMI KÉRDÉSEIVEL.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.