Egy évvel ezelőtt leírtak: "Van, aki magáénak tudja, és van, aki nem. A vízválasztó ebben az esetben korántsem ott keresendő, hogy feltétlen híve-e valaki, vagy az ördög bérence. Valójában a feltétlen hívének lenni, és mindenki másra rásütni bélyeget, miszerint homofób, intoleráns barom valójában maga az intolerancia. A kirekesztés ugyanis nem csak az, amikor a melegeket rekesztik ki, hanem az is, amikor megtagadják a közömbösség jogát bárkitől. Holott a valójában a tényleges és semleges közömbösség a tolerancia. A tolerancia jegyében kivonulni és szó szerint, vagy a verbális agresszió eszköztárával élve leszólni mindenki mást pontosan ugyanolyan kirekesztés. "

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
GeoCravker
@Eladott Ország: otthon, négy fal között ki a fenét érdekli, hogy ki kivel? De őszintén.
Ha nem volna jó terep a politikusok exhibicionizmusához, és mondjuk a hűvösvölgyi nagyréten tartanák, szinte biztosan nem lenne több 1-2 száz megjelentnél. S azok is féltékenyen méregetnék egymást.
Eladott Ország
@GeoCravker: kanadaihirlap.com/2017/07/07/pride-a-rendorfokapitany-egyenruhaban-vonul-fel-ha-tetszik-ha-nem/
Engem különösebben nem zavar vonuljanak. Bár én személy szerint én egy szüreti felvonulást jobban elviselek.
Kanadában nem arról megy a vita az ottawai Pride felvonulás előtt, hogy legyen-e kordon, vagy sem, hanem arról, hogy a LGBTQ közösséggel lelkes szolidaritást vállaló fővárosi rendőrség felvonulhat-e egyenruhában.
GeoCravker
@Eladott Ország: Két álláspont ütközik. Az egyik, hogy a nemi identitás választása öröklött dolog. Ebben az esetben vonuljanak a kék és zöldszemüek is. Szintén genetikai ügy.
A másik, hogy Pride politikai akció. Ebben az esetben meg hívják szimpla politikai tüntetésnek, és viseljék el a kritikát.
A valóság az, hogy politikai tüntetést tartanak, de ha kritika éri, abban a pillanatban jön a süket szöveg a genetikáról. Lebarmolva mindenki mást.
Egyébként személy szerint rühellem a felvonulásokat. De mert olykor magam is vonulok (pl. oktatásügyben), és akkor engem utálnak, hát nem foglalkozom vele.
Csizmás Kond
Kirekesztés...az ugye nem az hogy valaki kötelezően el kell ismerjen valakit...
...mert ha az akkor ott nem csak az egyik kirekesztő.
GeoCravker
@Csizmás Kond: gondolom ezt azért írtad, mert cél, hogy ne lehessen megérteni, hogy mire és mit is gondoltál volna kifejteni :-)
Csizmás Kond
@GeoCravker: Szerintem aki akarja megérti. A kirekesztést itt abban a megfogalmazásban értettem, hogy ha nem fogadom el valaki szexuális hóbortját akkor kirekesztő vagyok. Namármost ha én el kell fogadjam, hogy valakinek a szodomia a rögeszméje akkor az is el kéne fogadja, hogy nálam az utálatot gerjeszt...és akkor mindketten kirekesztők leszünk.
GeoCravker
@Csizmás Kond: O.K. Így már értem. S igen, ebben az értelemben mindkét oldal lehet kirekesztő. Vagy mind a kettő toleráns egy határig. (nyilván van egy törvényi határ is, de ez minden nemi megnyilvánulásra igaz)
A pride-on résztvevők kirekesztése a társadalomból ugyanolyan kirekesztés, mint amikor a nem résztvevőket válogatás nélkül homfób baromnak titulálják. akár részt vesz ellentüntetésen, akár nem.
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...a prájdon résztvevők nincsenek kirekesztve sehonnan...inkább ők azok akik kitűnni feltűnni kérkedni akarnak.
Ha a társadalom minden résztvevője ugyanígy viselkedne képzeld mekkora lenne a zűrzavar.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Elképzelem. Hatalmas.
Ahogy pontosan tudom, na jó sejtem, hogy amennyiben nem egy városlezárás keretében politikailag frekventált módon akarnának találkozni egymással az órszerű hölgyek és viszont, akkor is más lenne a részvétel. Ha pl. akár csak a Hűvösvölgyi nagyréten lenne, szerintem már a felére zsugorodna a részvétel. Siófokon a harmadára.

Amellett fenntartom, hogy ez a rendezvény kontraproduktív. Az, aki egyébként lesz..ná, az is magas c-n fog buzizni, ha történetesen arra lenne dolga, de nem tud közlekedni a felvonulási lezárások miatt.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Egyébként van kirekesztés és előítélet. De ez jobbára nem rendszerszintű, hanem egyéni. (alkalmasint mindkét oldalon) Az egyént viszont egy ilyen felbonulás nem motivál semmire (legfeljebb radikalizálódásra, mint fentebb írtem)
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...és mindezek tudatában mégis mindig alázzák magukat...
Profonn
Csak a vonulás idejét tenném át januárra :)
Csizmás Kond
@GeoCravker: az mindig is volt, van...és szerintem kell is legyen, különben mégnagyobb lenne a káosz.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Nem hiszem, hogy önalázás...
Inkább valami rágörcsölés valamire, aminek nincs itt és most társadalmi beágyazottsága.
Magyarországon történelmileg nincs hagyománya az olyan rendezvényeknek, mint a tiói karnevál. A búcsú is inkább olyan, hogy egy rövid felvonulás után egy rétre kimennek piknikelni (korábban boszorkányt égetni, papaot hallgatni, májusfát mászni, stb.)

Nem véletlen, hogy a politikailag "magára" hagyott városi dzsemborik sorra elhalnak (ld. biciklis-felvonulás, május 1-i felvonulások). Holott ezek is lehetnének teret ölelő, önfenntartó, öngerjesző dzsemborik.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/07/09/hogy-ne-kelljen-soha-szegyenkezni/
Abban teljesen biztos vagyok, hogy a társadalom sokkal elfogadóbb, mint ahogy az a felszínre
vergődött fekália alapján hihető lenne. Sokkal. Én még nem láttam egyetlen embert sem, aki azt mondta volna az orvosnak, fodrásznak, buszsofőrnek, hogy nem kér a munkájából azért, mert az illető történetesen meleg. Azt hiszem, ez a lényeg. A többi ócska rongy, amit el kell dobni egyszer, ha majd megérett rá a társadalom. De azt jó lenne szem előtt tartani, hogy aki öncélúan buzizik, az apákat és anyákat tapos meg, nagyszülőket és testvéreket bánt. És hogy ez vele is előfordulhat bármikor, ha van, vagy volt gyereke, unokája. Jobb lenne egyszerűen csak embernek maradni, hogy ne kelljen soha szégyenkezni.
GeoCravker
@Csizmás Kond: riói karnevál akart lenni az előzőben :-)
JAJMÁR
Nem kellene ennyire "túlokoskodni" a dolgot!

"A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem"
(Bibó)
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." (Orwell)

Hát nem értitek? Amíg vonulhatnak a melegek, vagy a nők, a kékszeműek, vagy a romák, vagy akik éppen meg akarják mutatni, hogy - itt vagyunk, részesei vagyunk ennek a társadalomnak mi is - azok megtehetik? Talán hazudják le, mert neked, meg neked nem tetszik? Bujkáljanak, mert téged zavar, hogy ő milyen? Miből gondolod, hogy őt nem zavarja a te milyenséged?
Miféle ország az, ahol egy ún. "értelmiségi" programot akar a melegek "átnevelésére"?

Nem a Pride betiltását hanem éppen annak a lehetőségét kellene zászlóra tűzni, mert szabadság addig van, amíg az vonul, aki akar! Hiszen annyiféle kisebbség van, amelyik valami miatt, valakiknek nem tetszik. De ennyire lealázott kisebbség talán nincs másik, mint éppen a más nemi identitás. Egy tiltás után jön a másik, a harmadik... és senki se meri majd vállalni, hogy 2x2=4! Majd az ŐK MONDJÁK MEG? HOGY MENNY!
El ne menjen már az eszetek...
GeoCravker
@Eladott Ország: "Holott a valójában a tényleges és semleges közömbösség a tolerancia. "
A fodrásznál, fogorvosnál stb. nem azzal nyitsz be az üzletbe, hogy "maga buzi?" Valójában a kutyát sem érdekli alapesetben.
A társadalom valójában nem elfogadó, ahenm az egyes emberek alapesetben tesznek rá. Amikor meg találkoznak a jelenséggel, akkor meg, mint egyes ember reagálnak rá.
A Pride, illetve a 63+1 vármegye akciója azonben, ezzel szemben, társadalmi szintű, tömeges megszólítás.
GeoCravker
@JAJMÁR: Lemaradtál 1-2 brossurával. A fentiekben senki nem beszélt szerintem betiltásról.
JAJMÁR
Állítólag a nők sokkal elfogadóbbak a melegekkel. Lehet, és talán az okát is értem, én ugyanis nő vagyok. Ezerféle előítélettel kell küzdenem még a mai napig is, csak emiatt jóval magasabb a követelmény a munkában, közéletben... csak emiatt! Mert a "férfi" lehet ostoba, iszákos, xar alak, lusta és mohó, ha ehhez még agresszív, az se gond.

Igen, vonulni kellene a nőknek is, mert ebben az országban még annak is helye lenne.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: A szabadságnak is van határa, sőt aki nem tudja hol van az akkor téved a legnagyobbat.
A félelmet csak a tilos, a nem elfogadott, a szégyenletes stb dolgok elkövetői éreznek. A többséget nem az zavarja hogy milyen, hanem az hogy azt miként hozza nyilvánosságra...és hogy őt is zavarhatja a más milyensége ???...gondolom az olyan nem tudja felfogni, hogy ő hogyan jött létre.
...és tiltás vagy szabadság...ha nincs határ holnap újabb szexmániás, pedofil, fajtalan vagy kitudjaki kezd követelőzni.
JAJMÁR
@GeoCravker: Ja, lemaradtam... toleranciáról volt szó
Profonn
Na Habony Árpi ! Kösd össze ezeket a migránsokkal és kapsz még 100 misit ! :)
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Nem érzed a "fonákságát" annak amit írsz! No, nem baj :)
GeoCravker
@JAJMÁR: Ezt írtad:
"Nem a Pride betiltását hanem éppen annak a lehetőségét kellene zászlóra tűzni, mert szabadság addig van, amíg az vonul, aki akar! "

Erre írtam, hogy nem erről "beszélgettünk", mert szóba sem került a betiltása.
GeoCravker
@Csizmás Kond: @JAJMÁR: A szabadság az én olvasatomban addig tart, amíg mások, hasonlóan jogos szabadságigényébe nem ütközik Az én olvasatomban ez egy kompromisszuomos rendszer, ahol mindenki megköti a határokon a maga kompromisszumait.

A szabadság valójában az, ha azt is kimondhatja valaki, hogy a 2x2 nem biztos, hogy 4, és ezért sem kell félnie. Attól sem, hogy lenyomják a torkán a kötelező végeredményt, vagy lehülypi..zzák miatta. Mármint akkor, ha különben jó fodrász, géplakatos, metrómérnök, színpadi rendező, stb.
S viszont, meg lehet mondani valakinek, hogy pocsék fodrász, színpadi rendező, stb. anélkül, hogy homofób baromnak titulálják.

(Mert Alföldi esetében pillanatok alatt jön elő, hogy azért nem tetszik, mert homofób az, akinek nem tetszik)
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...elméletileg szabadság nincs is...minden szusszanás, mozzanat, tett vagy akarat egy szabályozott, előírt cselekmény. ...ha szabadság volna azt ma azt hiszem anarchiának neveznénk...:)
JAJMÁR
@GeoCravker: Kimondhatod az összes zagyvaságodat, ha nem vetted volna észre!
Az a te egyéni szabadságod, hogy még "hülye" is lehetsz.
Egy szabad társadalomban viszont a közösségeknek jogai is vannak. A melegek pedig nem vonulnak minden nap - de minden nap ezzel a mássággal élnek -, csak egyszer egy évben. ha zavar, ne menj oda, és ne is nézz oda, és ne is írj róla, vagy írj róla... csak hát én már megint azt gondolom, hogy aki sokaknak ír, annak felelőssége is van. Bocs, hogy én ezt gondolni merem :)
A közgondolkodás alakítása felelősséggel jár!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Butaságokat írsz! Kevered a szezont a fazonnal :)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...dehát arra kértelek idézz melyek azok necsak fújjad ...
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Kevered a pedofilt - aki bűnöző - a melegekkel... a szabadságot az anarchiával... nincs teneked fogalmad se arról, amiről szó van. Nekem meg időm nincs most, de majd egyszer elmagyarázom :)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ja keverem...nem keverem...lehet te nem tudod de valamikor a szodomia épp olyan bűn volt mint a pedofilia...tehát lassan az sem lesz az hála az olyan toleráns személyeknek akiknek tetszik az ilyesmi...
...és anarchia...idézek " Az anarchizmus (a görög ἄναρχος-ból[1]) egy politikai ideológia, mely magába foglalja azokat az elméleteket és a meggyőződéseket, melyek támogatnak minden kötelező érvényű kormányzat eltörlését.[2][3][4] Története során a libertarianizmus óriási hatást gyakorolt rá, annak többnyire baloldali formáinak szokták az anarchista irányzatokat tekinteni."
...de mindezek ellenére várom a magyarázatodat...:)
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Hú, csak vendégeket várok... :) szóval saját kútfőből hozom a példát:
szabadság - demokráciában: előre bejelentett tüntetést, felvonulást, bármilyen civil kezdeményezést - pl. előadásokat, zenés esteket, fesztiválokat is - tartani lehet, és ennek hátrányos, zajos következményeit a város eltűri.
anarchia - ha valaki azt képzeli, hogy ezeket a törvényileg védett rendezvényeket neki joga van megzavarni, sőt, agresszív eszközökkel ellehetetleníteni, hogy a saját - közösségi törvényekkel ellentétes - elveit érvényesítheti.
Bármelyik nemi identitású ember - a heteró is beleértve - erőszakot másokkal szemben nem tehet, mert az bűncselekmény. Magában az, hogy valaki férfi, nő, vagy homo, és saját akaratából másokkal nemi aktust kezdeményez, nem az!
Oksi?
GeoCravker
@JAJMÁR: "Egy szabad társadalomban viszont a közösségeknek jogai is vannak. "
Ki vonta kétségbe? Mármint az itteni beírásokban.
Amúgy "zagyvaság" gyanánt a liberalizmus klasszikus meghatározását idéztem. Ami alapján mindenkinek mindehez joga van addig, amíg mások ugyanolyan jog-igényébe nem ütközik.
A melegeknek, mint egyénnek joga van melegnek lenni, és a nem melegeknek, mint egyénnek joguk van heteroszexuálisnak lenni.
A melegeknek joguk van felvonulni. A nem melegeknek is joguk lenne felvonulni.
Idáig remélem tudod követni, bár látom, hogy az érvek elől már megont nem érsz rá nem menekülni.

A csavar ugyanis ezután következik. Amikor a melegek vonulási jogát nem melegek használják ki a saját politiokai ambicióik, céljaik kifejezésére, akkor ez már nem a melegek vonulási jogáról szól, hanem politikai akcióról.
Ehhez is joga van mindenkinek. De ettől a pillanattól a Pride már NEM a melegek felvonulási jogáról, az egyéni szaxuális szabadságukról, stb szól, hanem a politikai akcionizmusról. Így pontosan ugyanolyan megítélés alapján kell kezelni, mint bármelyik másik politikai tüntetést.
Nem lehet azt mondani, hogy amikor vonulunk, akkor de facto poltikai akciót hajtunk végre, de amikor kritizálják, akkor a melegek egyéni jogainak védelmét rángatják elő a kalapból. (alkalmasint nem-meleg poltikusok)
Vagy-vagy.
GeoCravker
@Csizmás Kond: korlátlan szabadság valóban nincs.
Az egyenlően korlátlan szabadság az anarchia, az asszimetrikusan korlátlan szabadság a diktatúra.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...szép amiket felsoroltál csak épp nem erről beszéltünk.
és hogy ne mond, hogy szónélkül hagyom az eszmefuttatásodat, szóval nem minden felvonulás, tüntetés vagy civil akármi törvényes egyetlen demokráciában sem mégha önmagában csak pl húsz ember vonulna békésen és csendben akkor sem...ugye gondolod mire célzok ?
az anarchiát a túlzott szabadságérzet szüli.
már az is erőszak ha nincs meg a korhatár, hiába akarta mindkét fél.
...oksi...
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...mi pedig szépen lassan arra haladunk
JAJMÁR
@GeoCravker: A "zagyvaság"-ot a cikkre értettem. Az egészre!

Hogy nincs benne, és a hozzászólásokban sem a betiltás szó? Aha, hát a sorosozós plakátokban sincs benne az antiszemita szó...
Éppen azt magyarázom itt, és már előbbi cikkeknél is, hogy a Pride nem csak a melegek jogairól szól, hanem mindannyiunk szabadságjogáról. Hogy ez politika lett? De hát mi más lenne? Persze, hogy politika! Minden utcai megmozdulás az.
Kőkeményen politika! Nem érted te se, hogy nem a homoszex és a heteroszex áll szembe, és ez nem két külön tábor? A szabadságszerető és a szolgaságkedvelő a két külön tábor. Ez ugyanis választás kérdése. Aki most, ebben a társadalomban a demokrácia oldalán áll, az a Pride felvonulást érti.

De tényleg ennyire "hibbant" ez a nép, hogy csont nélkül nyel le minden "cumit"?
Nem véletlenül tartunk itt, ahol! Megérdemeljük. Adjuk oda az összes jogunkat mielőbb, hiszen már az is meg van "magyarázva", hogy az anarchia a liberalizmusból születik :)))) nosza, el vele! De nincs semmi baj az anarchiával, amíg át nem csap szélsőségbe - ahogy az összes szélsőséges ideológiával baj van -, amíg szabályozott mederbe lehet tartani, sokkal jobb, mint a diktatúra. Csak sajnos szélsőséges anarchia éppen a túlzott szigor szorításában robban ki. Attól viszont mentsen meg minket az Úristen!
"Gyáva népnek nincs hazája" meg a butának is minek? Úgyse tud vele mit kezdeni!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: ma: 22:25 neked is szól.
GeoCravker
@JAJMÁR: "Éppen azt magyarázom itt, és már előbbi cikkeknél is, hogy a Pride nem csak a melegek jogairól szól, hanem mindannyiunk szabadságjogáról. Hogy ez politika lett? De hát mi más lenne? Persze, hogy politika! Minden utcai megmozdulás az."

O.K. pont erre írtam, hogy tessék eldönteni. A melegek vagy genetikailag determináltak, és akkor egyenrangúak a kékszeműekke. Viszont akkor a Pride ugyebár Ópusztaszeren is lehetne és a politikusoknak coki.
Vagy a melegek jogvédésének harci eszköztára a Pride. Akkor viszont egy kalap alá tartozik az összes többi politikai megmozdulással. Ugyanúgy tűrve a kritikát is.

Jelenleg azonban úgy áll a helyzet, hogy amikor vonulnak, akkor politikai akció. Amikor kritizálják, akkor szegény genetikailag determinált melegek. S mindenki antidemokrata homofób szemét állat, aki nem vonul velük, illetve nem szereti a vonulgatásokat, stb.

Na ez a szemforgató, álszent és hazug viszinyulás az, amiért valójában a melegek jó része sem megy ki a Pride-ra és többekkel beszéltem, akik szerint majd akkor mennek ki, ha nem politikusok húzatják a népszerűségi talp alá valót azokkal a melegekkel, akik kivonulnak a saját politikai ambícióiktól vezérelve.
JAJMÁR
@GeoCravker: Persze, minden nézőpont és felfogás kérdése... Igaz, lehetne bárhol vonulgatni, de Mo. fővárosa Budapest...még!
A demokratikus pártok képviselőinek amúgy szerintem ott a helyük. Ez az én nézőpontom. Igen, a melegek genetikailag determináltak. Ahogy pl. én is.
De hidd el, bőven vannak az országban olyanok, akik azért ütnek a fenekemre, mert nő vagyok, és ezért már biztos qva is. Hihetetlen arrogáns, bunkó módon gondolkodó ember van.. előítéletekkel terhes az ország! Van okuk az embereknek vonulgatni.
Miért lenne őszintébb az a világ, ahol nem lenne Pride? Mitől?
Persze, kihasználják más politikai pártok, - főleg az ellenzék - de eléggé szűkös az ő megnyilvánulási platformjuk, ezért ezt el tudom fogadni. Ennél jóval nagyobb "álszentség", ha valaki azt képzeli ő csak amiatt több a másiknál, mert heteró, pláne férfi.
Azt is megértem, hogy vannak akik különböző okokból, de részt vesznek a felvonuláson, és vannak, akik meg nem. Melegségtől függetlenül.
Én pl. még soha nem voltam, nem is tartozik a céljaim közé, de örülök, hogy megrendezhető minden évben.
Egyébként ezzel az uccsó hozzászólásoddal eléggé egyet tudok érteni.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: " Nem érted te se, hogy nem a homoszex és a heteroszex áll szembe, és ez nem két külön tábor?"
de értem, és valójában csak az ember áll szembe az erkölcstől, az elfogadott iránytól, a megszokott szabályoktól vezérelve azzal aki ezeket fel akarja rúgni.
A törvényt a politika szentesíti de a többségi elfogadás alapján.Mindig próbálnak lenyomni a torkunkon olyan dolgokat amitől az embernek hányingere támad...
...és a prájd nem a szabadságról szól hanem az erkölcstelenségről, olyan felfogásból próbálnak szabadságot hazudni ahol egy beteges kényszer diktál.
Csizmás Kond
Azt még kifelejtettem...az mondja prájdra hogy jó aki szívesen csinálná, örvendene ha a gyerekei is azt követnék...mert ugye itt is érvényes, hogy vétkesek közt cinkos aki néma.
GeoCravker
@JAJMÁR: Nem írtam, hogy a Pride nélküli világ őszintébb lenne. De abban biztos vagyok, hogy őszintébb lenne, ha a Pride-ot annak kezelnék a szervezők és a társadalom is, ami: Politikai megmozdulás városlezárással.
Az a szemforgatás, hogy amikor pofáznak, akkor politikai megmozdulás, amikor politikai kritika éri, akkor tömegrendezvényes dzsembori. Az uóbbinak ugyanis nem a főutakon, hanem Hüvösvölgyben a helye.

Az arrogáns bunkók számát a Pride nem fogja csökkenteni. Mint fentebb írtam, max. radikalizálni fogja a közömböseket is. Anno a nők is vonultak. A fenékrecsapások száma aligha csökkent ettől. Amúgy a magam részéről nem szoktam fenekeket csapkodni. Viszont ma már ott tartunk, hogy egy síró kolleganőnek lassan egy papírzsepit sem mer senki felajánlani.
JAJMÁR
@GeoCravker: Vannak problémák bőven. Rárepülni a melegekre a megoldások keresése helyett több, mint álszentség. Nem hiszem, hogy véletlen, - pl. Egy fideszes képviselő ajánlásai, szankciói velük szemben, "tudatos társadalmi szemléletformálás". Megosztó és gyűlöletkeltő.
Biztos még minden más is, az is, amikről írsz, de azok már a következmények.

Lehet azokon rugózni, de szinte biztos, hogy ez is a cél ... szépen rágja a nép a "gumicsontot" .
JAJMÁR
@JAJMÁR: szerintem a Pride egyben politikai tömegrendezvény az egyén suabadsáháért és a melegek azonos jogai ért.
Nem szoktam sírni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.