Szerdán kora este kiadott közleményében arra szólította fel a Ligetvédőket a Fidesz, hogy mielőbb tisztázzák, mi is "a valódi célja a Városliget megvédésének".

Azt írták: a szerdai rendőri szemle során kábítószergyanús anyagmaradványokat és eszközöket találtak. Felmerül a kérdés, hogy az aktivisták – emberek jóhiszeműségét kihasználva – valójában nem is a környezetért aggódnak, hanem egy drogtanyáért.

A kormánypárt közleménye szerint a zöldfelületért felesleges aggódniuk a demonstrálóknak, "ezt ők is tudhatják"; a felújítást követően a Városliget szebb, zöldebb, fásabb lesz – a főváros legszebb parkjává válik. A parkban csökken a betonfelület, a zöldterület nagysága nő, több fa és cserje lesz, a kivágott fákat pedig többszörösen pótolják.

A rendőrség nem sokkal korábban azt közölte honlapján: miután átadták a területet a bontást végző cégnek, a biztonsági szolgálat munkatársai több helyen kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket találtak, ezért a rendőrök kábítószer-kereső kutyával átvizsgálták a területet. A helyszínen kábítószergyanús anyagmaradványokat – marihuánát – és eszközöket találtak és foglaltak le, a BRFK pedig büntetőeljárást indított kábítószer-birtoklás gyanúja miatt.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A tájékozatlan embereket talán meg tudja etetni a fidesz, hogy ennél jobb terv nem is lehetne a liget átalakítására. Csakhogy azt titkolják, hogy maguk a pályázatírók ragaszkodtak hozzá, hogy a vasbetonos terv mellé valódi ligetfejlesztési alternatív tervet is készítsenek. Tehát van zöld alternatíva, csak ott nem lehet elkölteni több tízmilliárdot. Abból meg ugye nem lehet új fideszes milliárdosokat gyártani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Szarháziak! Mocskos fidesz - mocskos módszer!
bencemacska
Volt a kutatásnál független tanú???
Egyébként valaki odatette a bűnjeleket!
Én nem a kurmánynak hiszek, hanem a kertészeti, tájépítési szakembereknek!
Láttam már fát, sőt ültettem is és neveltem is néhányat!!!
human
A tájékozatlan embereket talán meg tudja etetni a fidesz, hogy ennél jobb terv nem is lehetne a liget átalakítására. Csakhogy azt titkolják, hogy maguk a pályázatírók ragaszkodtak hozzá, hogy a vasbetonos terv mellé valódi ligetfejlesztési alternatív tervet is készítsenek. Tehát van zöld alternatíva, csak ott nem lehet elkölteni több tízmilliárdot. Abból meg ugye nem lehet új fideszes milliárdosokat gyártani.
kkalman
Ez olyan fideszes. Beépítik a zöld felületet betonnal, kiirtanak egy erdőnyi fát, majd kijelentik, hogy több lesz a zöld felület.
Villon
@bencemacska: Szerinted, mégis melyik a bűnjel? A mosatlan kanál, a félig felnyitott üres konzervdoboz, a biztosítótű, vagy az a pár csikk, amit nem szétszórtak a földre, hanem legalább hamutartóként használt dobozba, konzervfedélbe nyomtak el? De nézz meg egy fotót a marihuanaról, és hasonlítsd össze ezzel, ami a zacsiban van. Szánalmas. Igazán szánalmas, hogy ilyennel bárkit belehet hülyíteni.
eszegfu
Ez azért hülyeség, mert a "gyanus eszközök" akár hetek, hónapok óta ott heverhetnek... most megtalálták és ebből persze arra következtetnek, hogy a ligetvédők használták... hiszen nincsenek mellettük cédula, melyekre dátumot irtak volna. Ettől függetlenül nehéz lesz bizonyitani, hogy kik használták...de talán a DNS vizsgálatok, mint O.V. lányának az esküvőjén...
human
Közben kiderült, mi is történt valójában. A rendőrség körbezárta a ligetvédők táborát és kiszorította őket. A ligetvédők csomagjaik viszont a lezárt területen maradtak. A rendőrök ezek után a területet átadták a kopaszoknak, akik ugyanazok voltak akik az egyik aktivistát gyomron vágták korábban. Mikor egy aktivista kérdezte a rendőrt, hogy kaphatja vissza a csomagját az a kopaszokhoz irányította őt. Tehát a kopaszok a rendőröknek köszönhetően hozzáfértek az őrizetlen csomagokhoz és akár ők is beletehettek bármit a tüntetők táskáiba.
Bringás
A sunyi kis drogos, pride-s, libbant banda elkezdett hőbörögni, de rákoppintottak az orrukra! Most megy a nyüszítés! Ahogy a képeket elnéztem, az a rengeteg nyomott fejű drogos hippi akar a többség pózában tetszelegni!
Most viszont lelepleződtek, mert csak egy drogtanyát védtek ezek a szerencsétlenek!
Végre helyreállították a törvényes rendet, de ezek még mindig nyüszítenek! Persze, mert eltakarították őket onnan, ahol semmi keresnivalójuk nem volt drogoséknak!
Jozefina
Nem normális Fidesz-kdnp (tarlóst is beleértve) nem tudom miért akarja a városligetet totálisan szétverni. Múzeumokra, egyéb vigalmi negyedre ott van DÉL-Budán temérdek kihasználatlan, terület végig a DUna-part mentén és a szigeten is egészen Érdig. Kiváló hely lenne ezen épületek elhelyezésére, egyben a Duna -part milliónyi lehetőséget kínál.
eszegfu
@human: 7:51 Sőt! Nem is kellett a táskába beletenni, elég volt, ha csak mellé "ejtették". Szerintem igazából a rendőrök sem kutathatják át a táskákat, ugy, hogy a tulajdonosa nincs jelen. Arról már nem is beszélve, hogy ki tudja mióta heverhetnek a Ligetben a "gyanus" drogos eszközök?! Mikor volt ott utoljára "nagytakaritás"?!
Bringás
Vajon mi az életszerű? Az, hogy a rendőrök az állásukat kockáztatva bizonyítékot hamisítanak, amikor már minden telefonon van kamera, vagy az, hogy a sunyi kis drogos ligetmajmok széthagyták a kábítószerezési eszközeiket?
Lehet tippelni! Szerintem egyértelmű! Remélem pár drogost elítélnek végre!
human
@eszegfu: A rendőrök feladata a rend fenntartása és a tüntetők eltávolítása lenne ilyen esetben. Ha valóban parancsba kapták, hogy közben kutassák is át a holmikat az egyértelműen bizonyítja, hogy a hatalom lejáratásra alkalmas nyomokat keresett, azaz visszaélt a hatalmával.
human
@Bringás: Nem figyeltél már megint. A rendőrök átadták a csomagokkal teli terepet a kopaszoknak. Azok meg azt szórtak ott széjjel amire megbízást kaptak a főnöküktől, aki ugyanaz aki a választási irodához vezényelte őket, illetve aki az egyik taxis cég autóit elzavartatta velük a taxis állomásról. Mostanában túl sok aljas dolognál ott vannak a kopaszok.
Bringás
@human: Kivéve, ha kis drogos ligetmajmok DNS-e vagy ujjlenyomata is rajta lesz! És rajta lesz! :-)))))))))))))))
bencemacska
@Villon: Idézőjelbe kellett volna talán tennem a bűnjelet, hogy egyértelmű legyek! A mai magyar igazságszolgáltatásban az a bűnjel, amit az ügyészség annak nyilvánít! Annak pedig az esetek egy részében - főleg, ha ellenzéki belekeverhető - semmi köze a valósághoz!
bencemacska
@Jozefina: Teljesen felesleges itt észérvekre hivatkozni, OV megmondta... ez a helyzet. ha sokat kötekedünk, egyetlen fa sem marad!!!
Tessék csak a kisvasútra mondottakra gondolni!
Ahogy most kinéz a helyzet, az olimpia megrendezése idejére Bp-et felcsúthoz csatolják!!! Bp-en lesz a zsúfoltság, a nyomor, felcsúton a szórakozás és a bevétel!
Toby
@Bringás: Látod mekkora ökör vagy és még mindig bizonyítod? Vajon hogyan "tűntek el" a trógánra terhelő tartalmú bizonyítékok a pintérségen, amikor a bűnjelkezelésnek szigorú eljárási rendje és szabályai vannak?
Erősen átlag alatt vagy - kismókus!
human
@Bringás: Valamit félreértettél. Ha az ujjlenyomatuk rajta lesz, akkor örülhetsz. De nem lesz rajta. Legfeljebb az izom agyú kopaszok ujjlenyomata. Figyeld meg, hogy nem lesz gazdája a tűknek és a kanalaknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.