A kormány alighanem egy titkos, vállalatirányítási szereppel bízta meg Semjén Zsoltot. Amennyiben Állampolgár (Álpol) Impex néven esetleg új, és titkos vállalkozást alapított. A tünetek ugyanis aligha titkosak. Az export oldalán jó ideje zajlik a gazdasági exodus. Az import oldalon is rendszeresek a tervbeszámolók. S valamiért Semjéné a szerep, hogy ezeket megtarthatja. Már a 2014-es választások előtt is kétszázezer új szavazót emlegetett, és természetesen jelen volt pár hónappal korábban a félmilliomodik állampolgári igazolvány átadásánál. Amikor a kormányzat Böjte Csabának, a félmilliomodik állampolgár fiának a hátára mászva próbált kitűnni a katyvaszból. A 2014-es rizsa olyan tervelőirányzatot tartalmazott, hogy az akkori ciklus végére legyen meg a 600 ezer állampolgársági kérelem. Az, hogy ezt honnan gondolták összetarhálni az egy más kérdés. ahogy az is, hogy a letelepedési, vagy milyen, kötvényből mennyi extraprofitra számítottak, és számítanak a mai napig. Pénzben és...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Igen. Ha nem sikerul visszahivni azt a majdnem osszesen 1 millio gazdasagi kitantorgottat Nyugatrol, akkor valahonnan muszaj nekik krealni szavazokat...Pedig ha ennyi penzt, faradsagot feccoltak volna bele a magyar gazdasagba, akkor most nem kellene ehhez a valasztasi csalasi eszkozhoz folyamodniuk. De mivel ennek a kormanynak a legnagyobb ellensege a magyar HONI allampolgar, (akinek a fejere nagyivben sz@rnak), igy valahogyan produkalni kell a szavazokat.

Szegyellje magat ez a szemet kormany, aki eluldozte az eszt, a szulokepes korosztalyt, a munkaskezet Magyarorszagrol,.
Remelem, mar nem sokaig tudnak garazdalkodni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Igen. Ha nem sikerul visszahivni azt a majdnem osszesen 1 millio gazdasagi kitantorgottat Nyugatrol, akkor valahonnan muszaj nekik krealni szavazokat...Pedig ha ennyi penzt, faradsagot feccoltak volna bele a magyar gazdasagba, akkor most nem kellene ehhez a valasztasi csalasi eszkozhoz folyamodniuk. De mivel ennek a kormanynak a legnagyobb ellensege a magyar HONI allampolgar, (akinek a fejere nagyivben sz@rnak), igy valahogyan produkalni kell a szavazokat.

Szegyellje magat ez a szemet kormany, aki eluldozte az eszt, a szulokepes korosztalyt, a munkaskezet Magyarorszagrol,.
Remelem, mar nem sokaig tudnak garazdalkodni...
esdi
@karma1: Egyáltalán nem érdekeljük őket. Eszközként, pajzsként FELHASZNÁLNAK. A szégyen szó jelentése is ismeretlen, így a megélése pedig elképzelhetetlen...
Csizmás Kond
Az bizonyos hogy a tömeges ide-oda vándorlás főleg a keleteurópai államokban nagy gazdasági problémákat okoz. Az is igaz, hogy ezek megszüntetése sokakból kémregénybe illő elméleteket vált ki. Mindenki az adott kormányokat hibáztatja egyidejüleg dicsérve a befogadó országot a jobb megélhetéséért, holott a folyamat épp a befogadó országok gazdaságpolitikájának az eredménye. Azok privatizáltak úgy , hogy tönkretegyék a keleti rész gazdaságát miáltal a sajátjukat gazdagították így megspórolva a taníttatást és piacot teremtve a saját termékeiknek.
Sokan hajlamosak úgy vélekedni, hogy ott kint mennyire megbecsülik a munkáját, elfeledve hogy azt itt tanították neki akiket ma megugat.
A magyarországi kivándorlás nem háború, nem üldözés, nem kényszer eredménye amit hasonlítani lehetne a közelkeleti eseményekhez viszont mégis sokan úgy értékelik. A kormány úgy próbálja pótolni a kiesést, hogy olyan embereknek ad lehetőséget betelepedni akiknek már van nyelvi kultúrája, szakmai tapasztalata.vagy egyes esetekben akik nagyobb beruházást eszközölnek .
Elméleteket gyártani lehet sőt ma divat viszont az biztos, hogy értelmetlen.
Toby
@Csizmás Kond: Ne komolytalankodj! "... elfeledve hogy azt itt tanították neki akiket ma megugat." De, majd hazaffyas őrületből hagyja, hogy szarért-húgyért közmunkáért dolgoztassák, mert itt tanították neki!
Csizmás Kond
@Toby: " hogy szarért-húgyért közmunkáért dolgoztassák, "
ki dolgoztat ,...az állam ?...Orbán ?...Semlyén ?
amit meg kijelöltél az szólt valakinek...és ha elolvassa magára ismer de az is lehet nem...
GeoCravker
@karma1: Szerintem a nyugatra kmenekültek nem sokan szavaznának Orbánra. Akkor már inkább a jobbikra. Talán a 2-3. generáció.
GeoCravker
@Csizmás Kond: "Azok privatizáltak úgy , hogy tönkretegyék a keleti rész gazdaságát"
Részben. De ehhez Magyarországon kellett egy Antall és kormánya is. Az a kormány amelynek a károkozásáért keletebbre simán tarkón lövik a Mennyei Béke terén.

"Sokan hajlamosak úgy vélekedni, hogy ott kint mennyire megbecsülik a munkáját, "
S tényleg. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy kolbászból van a kerítés, hogy nem lehet diplomával csatornát tisztítani.De azt a munkát, amit elvégez, azt megbecsülik. Az elvégezhető munkák körén lehet vitatkozni. De szerintem felesleges. Mert a legtöbb kivándorló pontosan tudja, hogy szakmafüggetlenül elég alul kell kezdeni, ha nem előkészített terepre érkezik.

"A magyarországi kivándorlás nem háború, nem üldözés, nem kényszer eredménye amit hasonlítani lehetne a közelkeleti eseményekhez"
Lőni valóban nem lőnek. Még. De folyamatos Orbán harca a belső ellenzékkel. Nem az ellenzéki pártokkal... Nem véletlen, hogy a retorika sokszor Rákosit idézi. Gyakorlatilag zajlik a kormányzati deszekularizáció, ami egy vallási hidegháborút jelent. Fokozódó antiszemitizmussal. Miközben zajlik egy rasszista hatalmi átrendeződés is. De a most kivándorlók zöme valóban gazdasági menekült inkább
Mert a fentiekkel párhuzamosan kialakult egy erős egzisztenciális vaákum. Sokan érzik úgy, és joggal, hogy vagy csatornát tisztíthatnak közmunkában, vagy nem lesz munkahelyük. A gyermekeiknek sem. S akkor már inkább másutt tisztít csatornát. A gazdasági, az egzisztenciális kényszer is kényszer. Még csak fegyver sem kell hozzá.
karma1
@GeoCravker: Ezt en is tudom. (Hogy nem szavaznanak a fideszre, az tuti). Viszont engem felhaborit A MOD, ahogy orban kirekeszti ezeket a polgarokat az otthoni szavazasbol, holott lehet, hogy tulnyomo reszuknek sajat jogon van meg otthoni lakcime is, mert esetleg a csaladtagjai meg otthon laknak.
Egyszeruen undorito, ahogy az egesz orbani gepezet hasznalja a polgarait: mint a targyakat: ezeket a nyugatra tavozott munkasokat Magyarorszagon beveszi a statisztikaba, mint magyar dolgozokat, akik elnek az unios szabad munkavallalasi jog gyakorlasaval, de amikor ugyanezek az emberek megprobalnak az allampolgari jogaikat is gyakorolni - akkor ordogien megneheziti a szavazasukat.
Gusztustalan, pitianer, de foleg : rendkivul draga jatekot uz a csungohasu ezekkel az emberekkel, pedig ezeknek koszonheti, hogy az orszag meg ugy-ahogy nem jutott csodbe, es nincs meg tobb szegeny ember otthon...
Csizmás Kond
@GeoCravker: A nyugat nem csak Magyarországot baszta át hanem az egész keleteurópár. Minden működő valamit kiprivatizélt és leállított majd tönkretett, sőt Ukrajnát beletaszította egy háborúba.
...és megbecsülés...szerintem fogalmad sincs mi az...elvégeztetik azt a munkát amit ma ő azért a pénzért nem csinál meg, de ez itt is úgy van.
...a többi meg csak jól összehordott oráció...duma aminek a lényege a hossza .
1magyar
@karma1: Azért én jobban örülök annak ha magyarokkal töltik fel a nem létező munkahelyeket, mint a muszlimokkal.
A németeknél már látszik a robbantásokkal, hogy mire képesek az arabok.
karma1
@1magyar: HOL ROBBANTOTTAK NEMETORSZAGBAN???

Mondd, egeszen biztosan romaniai kettosallampolgarokat akarsz latni Magyarorszagon? Vagy Ukrajnabol, Karpataljarol erkezoket? TENYLEG???
1magyar
@karma1: Ha választani lehet a muszlimok és közöttük - akkor igen,egyértelműen. De van itt munkaerő, annak sincs hely.
karma1
@1magyar: Szakkepzett munkaerorol beszelunk... Ma mar nincs komolyabban kepzett, gyakorlott szakember otthon, mert mind kulfoldre ment.
Van informatikus ismerosom, kivalo szakember, fiatal, es megsem kap megfelelo munkahelyet. Altalaban csak egy projektre vezik fel, bejelentve 30 ezer forintra, (ho vegen kezhez kap kevesebb mint 80-at, osszesen), es ahogy megcsinalta a sok millio eurot hozo specialis programot, mar is megkoszonik a szerepleset, harcolhat tovabb a meloert. A ceg meg szepen rohogve eleldegel abbol a haszonbol, amit a srac kidolgozott a 3 fos KFT-nek, oszt jonapot. Aztan amikor 4-5-szor megcsinaljak a fiuval ezt, akkor beint, es elhuz nyugatra, ahol tart karokkal varjak... (A baratunk 26 eves zseni gyerekerol van szo.) Gondolod, hogy a srac kimenne, ha lenne itthon jovoje? Egyetlen gyereke a szuleinek, most akkor el tudod kepzelni, hogy ezek a szulok kire fognak szavazni? (Hat NEM a futyiszre!)
Es nemcsak egy ilyen van...
GeoCravker
@Csizmás Kond: Nem azt állítottam, hogy a nyugat szent volt, hanem azt, hogy Antalla elég hazaáruló gazdaságpolitikát folytatott ahhoz, hogy mélyebbre jussunk, mint a többiek. Ukrajna valóban oráció a részedről, mert a hazai privatizélés ésaz ukrán háború évtizedes eltérésekkel zajlott. Ergo: szokás szerint terelsz és csúsztatsz.
"...a többi meg csak jól összehordott oráció."
Magyarul: érveid, szoksá szerint nincsenek. Csak végehossza egybites lózungokat eregetsz.

"..és megbecsülés...szerintem fogalmad sincs mi az..."
Az a jó, hogy Te itt vagy és majd kioktatsz. Hülyeséget írsz. Nem azt állítottam, hogy a nullára kivándorlókat kolbászkerítéssel fogadják, hanem azt, hogy azt az alja munkát legalább anyagilag megbecsülik. Azaz meg tud élni belőle. Ellentétben hazánkkal, ahol nő az átlagos szegénység, és szintén alja munkával ellátott közmunkást még csak meg sem becsülik. anyagilag sem.
GeoCravker
@1magyar: "mint a muszlimokkal...l, hogy mire képesek az arabok. "
Az arab egy népcsoport, a muszlim egy vallás követője.
Értem én, hogy előítéletes és rasszista vagy, de legalább ebben a koordinátarendszerben ne csúsztass.
GeoCravker
@karma1: Nem a projekt-munkával van baj. Tapasztalatból tudom. A szemlélet rohadtul más. Egy maerikai cégnek dolgozva pontosan tudod, hogy fél évre vesznek fel. Ők is tudják. Azt is, hogy a projekt végén esetleg supportra van szükségük. Ergo: a fél évre annyit tudsz kialkudni, amibál akár egy évig meg lehet élni. S mert kiszámítható, az első pillanattól kjereshetsz másik projektet. Cégen belül vagy másutt, ahova át lehet lépni.
Magyarországon ez úgy működik, hogy látszólag állandóra veszik fel a tagot, 3 hónap próbaidővel, és ráteszik egy projektre. A tag dolgozik, mert a hosszabításért hajt. A próbaidő végétől. Valójában a 89. napon indoklás nélkül felmondanak neki. S mert csak a normál fizut kapta nincs újabb negyedéves tartaléka. Ja, és nem csak 3 fős KFT-k játszák ezt, hanem multik hazai leánykái is. Az informatikában, telko-ban biztosan (arról tudok).
Ha tehát ugyanennek a tagnak egy fixen ismert N hónapos projektet ajánlanak Angliában, Amerikában, bárhol másutt, és tud alkudni (bírja a nyelvet és ismeri a helyi munkaerőpiacot), akkor a következő repülővel távozik.
Nem véletlen, hogy ma egy nagyobb informatikai projektre csak olyan fejlesztőket lehet kapni, akik
a/ gyakornokok
b/ legfeljebb juniorok
c/ inkább nem adsz a kezükbe számítógépet.
A kivétel az, aki családi vagy egyéb személyes okból (eü állapot, és hasonlók) nem mozdul kifele. De ezek száma nem annyi, hogy egy iparágat kiszolgáljon. A következmény az, hogy még nagy kormányzati projektek is csúsznak. Nem heteket, hanem akár fél éveket is.
karma1
@GeoCravker: Krisztalytiszta helyzetleiras...:o)) Mintha szemelyesen is lett volna hasonlo ugy a kozeledben...:o))) Ez van, a srac nem akarja a szuleit banatba donteni, inkabb vergodik. De ha tovabbra is igy muxik a dolog, akkor lehet, hogy csak a tavozas lesz a megoldas. Sajnalnam mindannyiukat, tobbet erdemeltek volna.
1magyar
@karma1: tegnap 15.51-re: Na ugye, hogy van munkaerő, nem kell ide az arab cigány!
90 %-a cigány ezeknek a migránsoknak, abból nekünk van és ráadásul békésebb,magyarul beszél, sőt még lakásuk is van.
Azokra fordítson merkel pénzt, persze ne farkas flóriánok kezébe adja.
1magyar
@GeoCravker: Az arabok nem muszlimok? (nagy része)
karma1
@1magyar: Ma Magyarorszagon NINCS elegendo szakkepzett munkaero, mert a nagy allami cegek megszuntek, a kisvallalkozok meg nem talalnak eleg gyorsan munkat, piacot.
karma1
@1magyar: Bar nem tolem kerdezted, de a ketto nem ugyanaz... Tudod, a torok, arab, palesztin, (es sokan a szerbek, bulgarok es a volt SZU-beli nemzetisegek kozott is) kulonbseget teszunk NEMZETISEGILEG, viszont a vallasaban ez a sokfele nep MUSZLIM.

Ez olyan dolog, hogy a magyar, cseh, nemet, francia, norveg az meg katolikus, vagy reformatus, vagy evangelikus. Kulonbozunk a nemzetisegunkben, de ugyanazon a vallason vagyunk.

De peldaul Romaniabol importaltuk annakidejen a feketeboru ciganyokat, az "olah ciganyokat"... Ok vandorlo eletmodot, "ciganyeletet" folytatnak, igy jutottak el Ma.o.-ra is. Ok peldaul johetnek Erdelybol, vagy echte roman varosokbol is, tehat beszelhetnek magyarul is, es/vagy romanul is, amellett, hogy megvan a sajat cigany-nyelvuk is.

Szoval akkor Te inkabb elfogadsz csak azert valakit Ukrajnabol, Romaniabol, mert esetleg beszel egy kicsit magyarul (de nem magyar, mert nem Magyarorszagon el!), mint egy haborus menekultet, akinek van szakmaja, es a sajatjan kivul esetleg beszel mas nyelvet is. (Persze, nem feltetlenul a magyart, hanem inkabb az angolt, franciat).

Elcsodalkoznal azon, ha tudnad, hogy milyen kepzettek, es emberileg mennyivel tobbet tudnak adni azok, akiknek MUSZAJ a hazajukbol menekulniuk, es talalnak egy normalis befogadoorszagot?
Ahol en elek, itt mindenki jott valahonnan,... Csak az orvosok az orvosi rendeloben szirek, del-afrikaiak, fiji indianok, szamoanok.
A mi gyogyszertarunk , ahonnan a gyogyszert vesszuk, egy bevandorolt szir gyogyszeresz testverpare, ok meg kisgyerekkent kerultek ide a szuleikkel, es mondhatom neked, hogy akinek keves penze van, nem tudja megfizetni egy receptert a 40 dolcsis vizitdijat, annak INGYEN segit maga a tulajdonos, ugyanolyan szinten, mint az orvos tenne. Tudja a nevedet, szeretettel udvozol, es karacsonykor ad a vevoinek valamilyen ajandekot...
Csizmás Kond
@GeoCravker: még szerencse hogy van ahol kiéld a frusztrációdat...minden beírásodba belefoglalod a terelést a csúsztatást vagy a mellébeszélést mintha egy séma szerint szerkesztenéd a szöveget.
Nem érdekelnek a sablonos dumáid és szerintem nem is a vita kedvéért nyüvöd a billentyűzetet hanem propagandaterjesztésből. Sok sikert de ne feled nem mindenki veszi be az elavult dumádat.
Ha nem kötne le annyira a szövegszerkesztés, hogy ugyanazt el tudd mondani más köntösbe volna időd szétnézni máshol is és csak rájönnél, hogy ez az egész nem csak Magyarországi jelenség hanem már világi, kinőve a kontinenseket is.
Ez igaz nem mentség semmire, viszont csak helyi nyomorúságnak feltüntetni és azt követelni, hogy csak itt és csak neked teremtsenek bőséget, úri megélhetést és gond nélküli életet már annyira lesajnáló, hogy szavakat sem lehet találni a helyretevésre.
Tőlem sírhatsz panaszkodhatsz de ha magadért nem teszel semmit mehetsz a világba és elhiheted az itt leírta képtelennél képtelenebb jóléti meséket mert az is csak azért hazudik ilyen bátran mert nem tudod ellenőrizni a valóságot.
Szarba van az egész világ és a folytonos rabszolgapiacot megálmodó nagytőke meg is fogja valósítani ha nem lesz valaki tökösebb ember aki megállítja őket. Ezért van migráció, ezért van háború és ezért kapnak beleszólási jogot a politikába a sorosféle (azért említettem a vén szart mert mindenki ismeri) harácsok, mert nekik csak a pénz az istenük és már a félvilág politikusai a markukban vannak.
A jobb vagy baloldaliság itt nem segít, és azzal nem is lehet megoldani, mert az csak dogma és nem tett. Mocskolni lehet bárkit viszont úgy magasztalni valakit, hogy a sarát nem venni észre már nagyon nagy badarság...és te ezt csinálod, támadod a kormányt de nem tudsz alternatívát felajánlani...na én ezt nevezem agybajnak.
1magyar
@karma1: Egyik tényközléseddel ütöd a másikat. Miért ment ki máshová az ismerősöd ha ide annyira kellene a muszlim munkaerő?
GeoCravker
@Csizmás Kond: Veled szemben frusztráció? Sokat képzelsz magadról :-)
GeoCravker
@1magyar: Dolgoztam nemzetközi projekten. Külföldön. Tőlünk nyugatra. Soha senki nem kérdezte senki vallását. Pusztán az volt a mérce, hogy meg tudja csinálni vagy nem a feladatot?

De remélem, ha egy családtagod fuldokolna és egy muszlim vallású néger próbálná kimenteni, akkor hagynád vízbefulladni a rokont. Mert nehopgy már egy muszlim...
Csizmás Kond
@GeoCravker: hát persze...vagy szerinted mit kéne tennem ?
karma1
@1magyar: Sehol nem irtam, hogy elhagyta az orszagot. A Ma.o.-ra valo betelepitesnel pedig kihagyod azt az egyszeru lehetoseget, hogy az EU-bol is johetnek dolgozni Ma.o.-ra. Viszont hidd el, a keleti muszlim vallasu orszagban sem mindenki terrorista. Ezt csak orban probalja beleverni a magyarok fejebe, mert egyszeruen felelmet akar kelteni orszagszerte, mert egy megfelemlitett neppel sokkal konnyebb elbannia, mint egy ertelmesen, logikusan gondolkodo polgarsaggal. Az oktatast sem veletlenul verte, veri szet. Egy muvelt, ertelmes nepet nem lehet megvezetni, nem lehet ennyi hazugsagot lenyomni a torkukon.

Szo szerint ezt irtam: " De ha tovabbra is igy muxik a dolog, akkor lehet, hogy csak a tavozas lesz a megoldas. "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.