A váci I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskolában a tantestület ellenében Fördősné Rozmán Edina, a kormánypárti Fördős Attila felesége lett igazgató. 

A magyarnarancs.hu azt írja, bár a 48 fős tanári kar kétharmada nem támogatta a pedagógust, a Klik mégis őt nevezte ki a középiskola élére. A történet pikantériáját az adja, hogy Fördősnét nem a szakmai alkalmatlansága miatt szavazta le a testület, hanem a lap szerint a város polgármesterével szemben érzett ellenszenv miatt. Fördősné Rozmán Edina ugyanis Fördős Attila (Fidesz–KDNP), Vác polgármesterének felesége.

Fördős Attila tavaly nagy felháborodást ki azzal, hogy amikor a március 15-i központi ünnepségre diák integetőket toborzó Kliket visszautasította a váci Madách Gimnázium, ezért Fördős szőnyeg szélére állította az iskola vezetőit, holott technikailag a polgármesternek semmi köze nincs egy oktatási intézmény szakmai munkájához.

Az esettel kapcsolatban Fördősné Rozmán Edina azt mondta, semmiféle összefüggés nincs a polgármester és a kinevezése között.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ez a fideSS-rendszer. Akinek nem tetszik 2018-ban tehet ellene.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
Soha nem a tanári kar választotta meg a saját főnökét, nekik eddig is egyetértési joguk volt. Az önkormányzat pedig jóvá hagyta, de a KLIK most él a munkáltatói jogával!
Szóval hol itt a probléma? Az, hogy a munkáltató gyakorolja a jogait és nem a tanárokra bízza ezt?
eugen4402
@karma1: Ez jó..!!! A kalapos rabbi egy Wartburg fedélzetén... Felér egy rémálommal.:-)))
karma1
@eugen4402: Plane, ha az illeto meg raadasul a helyi parttitkar is...:o)))
eugen4402
@karma1: Akkor biztos, hogy az "asszonka" dirinéni lesz, hiszen jó kapcsolataik lehetnek azzal a másik váci céggel is, tudod, ahova könnyű bejutni, csak a kilépésre kell várni néhány évet...
soljanka
@bosszants: Ezen jót mosolyogtam :)
Szeptemberben ott fognak sorakozni az igazgatói előtt. Nyelvüket előkészítve.
desert
Sajnos most kivételesen igaza van Bringásnak, legalábbis a kommentje első felében. Tényleg nem a tanári kar dönt, csak véleményt nyilváníthat ezen a módon a jelölt alkalmasságáról, a végső döntés a munkáltatóé és a minisztériumé. Ez nyilván nem jó gyakorlat, amellett hogy a "kisember" szokás szerint leszarva érzi magát, szerintem felesleges időpocsékolás is, de a demokrácia látszatát fenn kell tartani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.