Nagy a Fidesz előnye, de sokan váltanának kormányt, állapítja meg legfrissebb elemzésében a ZRI Závecz Research Intézet. A Jobbik harmadik hónapja folyamatosan veszít népszerűségéből – írja az Index.

Fidesz: a kormánypárt támogatottsága hónapok óta hullámzó, most érzékelhetően többen lettek a kormánypárt hívei: 24-ről 27 százalék bővült a tábor.

MSZP: támogatottságuk valamelyest kisebb lett. A múltkor 12 százalékon álltak, most 10 százalékosak.

Jobbik: folytatódott a nemzeti radikális párt negyedéve tartó visszaesése. Áprilisban 15, májusban 14, júniusban 12, most 11 százalék sorakozik fel mögéjük.

A DK és az LMP tábora 1-1 százalékpontot módosult, előbbié 6-ról 5-re, utóbbié 3-ról 4-re. Az Együtt változatlanul 2, a Magyar Liberális Párt pedig 1 százalékon áll.

A Jobbiknak kis lépésekben, fokozatosan csökkent a tábora. A párt elsősorban azokban a társadalmi rétegekben esett vissza, ahol korábban erős pozíciói voltak: a fiatalok és a kisebb településeken élők között.

A Fidesz jelentős előnnyel rendelkezik, mégis a magyar választók körében többen vannak, akik 2018-ban váltást szeretnének az ország élén (43 százalék), mint ahányan a mostani kormány maradását pártolják (32%).

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Micsoda ellentmondasok.
Nos ezert fogja elcsaln a fideSS a 18-as valasztast is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vadnarancs
Már értem, miért lettek olyan aktívak mostanában a fideszes trollok... Elindult a tolvaj banda a lejtőn, visz magával mindent, mint a lavina. Ti is megkapjátok, ami nektek jár mocskos bértrollok!
NaponTamas
@Nil: igyekszem értelmezni...Gyurcsány ugye szóba sem jöhet...tőle még Vitya is jobb...Vona egy bohóc...de akkor ki?
kamazuka
. ZRI Závecz Research Intézet.
Assszonygya társadalom kutató intézet.
Ennyi elemző,meg szarértő,még arra is gáz,hogy lemenjen egy vidéki zsáktelepülésre,és a helyi krimóban elordítsa magát, fideszes vagyok!
Társadalom kutatás elsőfokon .Az arcokról mindent leolvashat.De ne parkoljon távol az épülettől.
Két kilóméterre távol is remeg majd a térde.
Desischado
@dr. prédikátor: Igazad van, ezt mondom én is! Ha akik eddig nem mentek szavazni, de most elmennek, akkor hiába minden trükközés! A fidesz és a jobbik: SOHA!!!
Központi Bizottság
@Desischado: Valószínűen rajtad max a 2/3 fog múlni, de inkább az sem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.