Becsó Zsolt fideszes képviselőnek érdekeltsége van egy cégben, amely mégsem szerepel a vagyonnyilatkozataiban. Annak ellenére sem, hogy 54 millió forintot nyert az államtól egy teniszcentrum és egy vendégház kialakítására – olvasható a 444.hu-n.

Becsó a vagyonnyilatkozati rendszer egyik kiskapuját kihasználva hallgatott a cégről; az ő esete is mutatja, hogy a vagyonnyilatkozati rendszer csak korlátozottan alkalmas a képviselők vagyoni helyzetének ellenőrzésére – írja a portál. A trükk egyébként az, hogy a cégnek nem magánszemélyként, hanem egy másik cégen keresztül tulajdonosa.

Több tízmilliós állami támogatásokat titkolt el a fideszes képviselő

Becsó Zsolt a Fidesz egyik legmeghatározóbb politikusa Nógrád megyében: 1998 óta parlamenti képviselő, és összesen tizenkét éven keresztül volt a Nógrád megyei közgyűlés elnöke. Testvére, Becsó Károly szintén a Fideszben politizál, volt Pásztó alpolgármestere, jelenleg önkormányzati képviselő a településen. A két Becsó testvér 2003-ban alapította meg az Ara-Coeli Kft. nevű céget, amelyet 50-50 százalékban tulajdonolnak.

Becsóék cége 2013-ban megvásárolta a Vertical Art nevű kft. teljes, százszázalékos tulajdonrészét, így Becsó Zsolt és testvére lett a cég közvetett tulajdonosa. Mivel a Vertical Artnak a Becsó testvérek cégén kívül nincs más tulajdonosa, így lényegében minden, a működését érintő ügyben ők dönthetnek. A cégek napi irányításába sem szól bele senki más. Ezé a cégé az összesen 54 milliós támogatást elnyerő hollókői vendégház és a pásztói sportcentrum.

Becsó Zsolt közölte, hogy azért hagyta ki a Vertical Artot a vagyonnyilatkozatából, mert magánszemélyként nincs benne érdekeltsége, csak testvérével közös cégén keresztül. A vagyonnyilatkozatokról szóló törvény nem részletezi a képviselők cégekre vonatkozó bevallási kötelezettségét, és a törvényhez csatolt melléklet sem teljesen egyértelmű. Ez alapján a képviselőknek a gazdasági társaságokban fennálló érdekeltséget fel kell tüntetniük a nyilatkozatban, de nincs részletezve, hogy a törvény mit ért „gazdasági érdekeltség” alatt.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodálkozó
Közpénzből hizlalt rusnya tohonya disznósajtképű fityisz-díszpéldány.
Állatkertben kéne mutogatni, elrettentésül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@magyarbakancs: Nekem csak a "szellemi gyarapodás" gyanus egy kicsit, de a többi stimmel!:)
magyarbakancs
@eszegfu: Szellemileg is gyarapodott mivel megtanult (lopni) és a hazait fejleszteni.
Vagy eleve érzéke volt hozzá a lopáshoz?
magyarbakancs
@eszegfu: Nógrád megyéért annyi mindent tett zse többit találd ki.
eszegfu
@magyarbakancs: Azt gondolom, inkább "eleve érzéke" lehetett... hiszen 1998. óta a megyei közgyülésben van -- kisebb megszakitással, amikor is a megyei Fideszben volt valami "nagykutya". Ugyhogy -- persze megnéztem -- nem nehéz a "többit kitalálni"!
Maxipocak
Én már csak reménykedem...Amikor a dzshizsadista kényszermunkások ölre mennek az exfideszeses börtönfrakcióval...A csere folyamatos...Kék sapkában az utóbbiak, fehérben az előzőek...A lehetőségek tárháza sajnos végtelen...
kukac50
Ezt is vizsgálni kellene, úgy mint az MSZP-s képviselőket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.