Két nap alatt húzza fel azt a házat, amihez az embereknek nyolc nap kellene. Az ausztrál Fastbrick Robotics nevű cég most bemutatott gépe óránként ezer téglát tud lerakni. A Hadrian X nevű találmány egy átlagos téglamennyiségből felépülő házat két nap alatt össze tud hozni, ami nagyjából négyszer gyorsabb annál, mint mikor egy emberekből álló brigád áll neki ugyanennek. A gép nem bonyolult, gyakorlatilag egy 30 méter hosszú kar egy teherautóra szerelve, a karban a habarcs felhelyezésére alkalmas eszköz is van. A helyes pozicionálásról egy lézervezérelt rendszer gondoskodik.

Forrás: index.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mangu
@emerencia: Marhaság. A robotoknál is megjelenik a rasszizmus? Mi van a felderítő, tűzoltó, robbanószer hatástalanító (emberi életet kímélő) robotokkal. Azokat premizálják, szelektált adókivetés? Eszement ez a társadalom.
1magyar
@Nil: Nem, de nagyon sok a hiába született ember. Nincs lehetősége, élettere stb. persze a mocskos milliárdosok is hiába születettek, mert a következő életükben kutya,disznó állapotukban születnek újjá.
karma1
Hiaba, azert tudnak ezek az ausztralok ... a mas farkaval verekedni a csalanban... Naluk ugyanis eddig favazas hazak epultek, de nemregiben atvaltottak a ZOG rendszeru teljesen aluminiumvazas epitkezesre, . (A fat nagyon zabaltak a termeszek, es persze a tuz se segitett nekik) Ezert valtottak az aluminiumvazra es a tuzallo anyagokbol kifejlesztett falazoelemekre, amit egyben , nagy lemezekben szerelnek fel a femvazra, aztan jon egy tuzallo-hoszigetelo reteg, es belulrol arra a gipszkarton).
Szoval amit el akarnak adni, azt nem Ausztraliaban hasznalnak.
Okos...
karma1
@1magyar: A reinkarnacioban az emberek NEM szuletnek allatnak, konek, madarszarnak, levegonek, hanem ujra embernek... Ajanlom figyelmedbe Edgar Cayce: A reinkarnaciorol c,. konyvet...
A fejogepet meg ne hasonlitsd az automatizalashoz, ha fogalmad sincs rola. 550 tehenet 2 es fel ora alatt fej meg 3 ember, (mert a szivok felrakasa emberi erovel tortenik, es figyelni kell, hogy az allat fejheto-e, nincs-e mastitis-e, ami fertozott tejet keverne bele a tobbibe.
Az atlagos gazdasagban naponta ketszer fejnek, szamold ki, hogy egy alkalmankent 35-45 litert ado tejet egy fejono mennyi ido alatt fejne meg, es szorozd meg ezt napi kettovel...
A tejbol pedig tejport allitanak elo, amit a fejlodo orszagokba, meg Indiaba szallitanak, ahol a tehen szent allat, nem fejik, nem vagjak.
Az elso geprombolasok ugyis Angliaban voltak, a szovomunkasoknal, es elsosorban a gyerekmunkat akartak vele kivaltani. Az angolkort (az akut D vitaminhianyt) eppen ezeknek a gyerekeknek a betegsegerol neveztek el igy. Talan nem kellett volna oket kivaltani a munkabol?
Te szeretnel rabszolgatarto tarsadalomban elni?
emerencia
@Mangu: Be kell látni, hogy az emberek (nemcsak a kiváltságosok!) életviszonyai élveznek prioritást. Az automatizációval emberek egy csoportja kiszorítja fajtársait a javakból, ezért a keletkezett extraprofitból vissza kell juttatnia valahogyan valamit mert ha nem teszi, nem lesz aki megveszi az előállított terméket. Nevezhetjük ezt adózásnak vagy bármi másnak de az nem megoldás, hogy minél jobban fejlődik a robottechnika és az automatizálás, annál több ember kerül a társadalmi létminimum környékére vagy még ennél is lejjebb.
Mangu
@emerencia: Ezt úgy hívják felénk, hogy a javak újra el nem osztása - kisajátítás! Mindez köszönhető a robbanásszerű technikai, technológiai fejlődésnek, mely jóval megelőzte és nem véletlenül a társadalmi tudati fejlődését.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.