Abban egyébként lehetne valami, hogy az „üldözötteknek saját hazájukban, de legalább saját kultúrkörükben kell segítséget nyújtani az emberhez méltó élet feltételeinek biztosításával”. Például, ha nem dúlna ott háború. Bár így sem kizárt. A keresztényi Európa által fel nem kért fogadatlan védnököket például biztos szeretettel várnák a tetthelyen. A szélsőséges paramilitánsokat is magukkal vihetnék. Elvégre ott ahol háború dúl, nyilván tudhatnának segítséget nyújtani a most menekülni kényszerülőknek. Esetleg megpróbálkozhatnának a hittérítéssel is. Végszükségben építhetnének pár stadiont. Arra bármikor szükség lehet. Még az sem kizárt, hogy Orbán beszédek lejátszásával kelthetnének riadalmat az IS seregeinek soraiban. Az a nézet is lehet, hogy népszerűséget hozna arra fele is, hogy „pápa menekültügyről vallott gondolatai nem képezik a hivatalos egyházi tanítás részét, vagyis nem jelentenek a hívő katolikusok számára lelkiismeretben kötelező azonosulást”. Amely pillanatnyilag csak...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kakaósbögre
az orrszarvú egy szép állat.kérem ne sértegessük őket egy ilyen ember alatti lénnyel való összehasonlítással.
eugen4402
Teljes tisztelettel, nem értem miért nem azonosulhat egy keresztény ember a pápa menekültekről vallott nézeteivel..? Szabadjon emlékeztetnem, hogy idén hivatalosan is Szent Mártonra emlékezik a katolikus világ, tetszik tudni, neki volt az az esete (nem Tóth Marival) az amiens-i koldussal, aki megfagyott volna, ha Márton nem hasítja ketté saját köpenyét, és az egyik felével a reszkető koldus életét mentette meg.A pápa csak az elesettek segítését szorgalmazza, ti meg gondoskodtok, hogy minél több elesett legyen...Ámen.
GeoCravker
@eugen4402: Egy keresztény azonosulhat Ferenccel. Egy KDNP-s ezek szerint soha
eugen4402
@GeoCravker: Tökéletes a fogalmazásod, frappáns és lényegre-törő...
nezelodo
@eugen4402: "miért nem azonosulhat egy keresztény ember a pápa menekültekről vallott nézeteivel..?"
Azért nem azonosulhat a KDNP a pápa nézeteivel mer ők nem a kereszténységet, hanem Orbánt képviselik a sűrűn váltogatott vallási identitásával együtt. Szóval Orbán kereszténységét hagyjuk, mert nincs a Tíz parancsolatban szinte olyan, amit ne szegett volna meg!
eugen4402
@nezelodo: Tudod, elég baj, hogy 2016-ban még mindig a vallásháborúk korát éljük. Én (balga) Szent Mártonra hivatkozva védem Ferenc pápát, a rossz tanácsadó (Harrach) Szent Orbán szellemében tiporja lábbal a Tíz parancsolatot, és gondosan ápolják közben a kis kedvenc oligarcháikat, akik a Hét főbűn elkövetésében jeleskednek. Ja, és cuzammen élethalál harcot vívunk az iszlám hódítók ellen...Itt megáll az ész.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.