Az előzetes eredmények alapján Gyenes Levente Zoltán (Gyömrő 2000 Kör) kapta a legtöbb voksot a Pest megyei Gyömrőn vasárnap tartott időközi polgármester-választáson – közölte a település jegyzője késő este az MTI-vel.

Varga Ernő tájékoztatása szerint Gyenesre 4610-en voksoltak, míg a további két jelölt közül Horváth István Attila (független) 1258, Kovács István (Magyar Munkáspárt) 88 szavazatot kapott. Az adminisztratív teendők még zajlanak, így a hivatalos választási részvétel egyelőre nem ismert – tette hozzá.

A több mint 17 ezer lakosú városban tartott időközi önkormányzati választás előzménye, hogy Gyenes Leventét a Szegedi Ítélőtábla április 20-án bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt, amiért 9 hónap, 2 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, helybenhagyva az elsőfokú ítéletet; a bíróság a közügyek gyakorlásától nem tiltotta el. Az úgynevezett "számlagyáras" perben Gyenes Levente hetedrendű vádlott volt.

A hatályos jogszabályok szerint a képviselő-testületnek méltatlansági eljárást kellett volna indítania polgármestere ellen, ezt nem megvárva Gyenes május 31-én benyújtotta lemondását.

Távozását indokolva akkor egyebek mellett azt mondta az MTI-nek: a történtek miatt nem kívánta kellemetlen helyzetbe hozni a – Gyömrő 2000 Kör kilenc képviselőjéből, valamint egy fideszes, egy jobbikos és egy MDF-es tagból álló – képviselő-testületet, amelynek jelezte, hogy újra indulni fog a megmérettetésen, mivel a közügyek gyakorlásától nem tiltották el.

Kiemelte: lemondásával lehetőség nyílik arra, hogy a gyömrői lakosok a megismert információk birtokában döntsenek arról, alkalmasnak tartják-e továbbra is a város irányítására.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
Mindenki aki rá szavazott lehúzhatja magát a klozeton!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
levarosbukta
Mindenki aki rá szavazott lehúzhatja magát a klozeton!
Szókrakész
Egy szót ne szóljon mostantól se ellenzék se fidesz.
magyarbakancs
Gyömrő városa ezek szerint a bűnözök pártján áll.
szaboria1
Előbb kellene jobban meg ismerni az ítéletet mert csak kiemelt részekből tájékoztattak minket kinek milyen szája íze szerint. Heted rendű vádlottként vajon hogy is szól az ítélet? Közügyek gyakorlásától nem tiltották el. Ebben sajna a bíróság nagy hibát követett el. Mert van egy rendelet ha valakit büntetve is volt de kétszer megválasztják nem lehet ellene tenni. Tudta ezt Ő és ezért is indult újra.
human
@szaboria1: Lehet, hogy túl kegyes volt a bíróság. De a lényeg, hogy 80%-ban megválasztották. Ha társadalomkutató lennék én egy hétre odaköltöznék tanulmányozni az ottani elmeállapotokat.
archive
Felelős állásban nem elvárás az erkölcsi bizonyítván (országgyűlési képviselők, polgármesterek) egy önkormányzati dolgozónál viszont már igen - sőt, tudomásom szerint a legtöbb munkahelyen és állami cégnél (mint például egy egyszerű közkatona, vagy gyártósori összeszerelő nem lehet tiszta erkölcsi bizonyítvány nélkül.
Csizmás Kond
Az a fasiszta aki a mások akaratát nem képes elfogadni.
szaboria1
@human: Én láttam egy riportot a gyömrőiekkel akik nagyon felmagasztalták állítólag nagyon fellendítette a várost.
A Blikk cikkében le is van írva miért választották öt meg újra.
human
@szaboria1: Erről a Voldemar sztori jut eszembe. Fideszék válasza a korrupciót alátámasztó hangfelvételekre az volt, hogy egy polgármesternek mindig arra kell törekednie, hogy beruházások történjenek a városában. Tehát a fideszes mentalitás szerint kit érdekel, hogy az szökőkút árának 90%-át ellopták, de legalább van szökőkút.
desert
@archive: Jól mondod, bizony. Egy iskolában, például bármilyen munkakör ellátásához követelmény az erkölcsi bizonyítvány. Sőt, egy biztonságiőr képzéshez is az. Úgylátszik polgármester státuszhoz már nem.
@szaboria1:Értem én, hogy mekkora ász a manus, hogy kánaán van Gyömrőn a munkája nyomán, de akkor lehet "alacsonyabb rendű" hivatásokat betöltőknek is meg kéne adni a lehetőséget, mert ez így baromira nem fair szerintem.
szaboria1
@desert: Szerintem se jó így de kik is változtattak ezen 2014-ben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.