„Annyiba került, mintha egy centiméter vastagon bevonták volna arannyal” – nagyjából így él a köztudatban a Margit híd felújítása. Az bizonyos, hogy az eredetileg tervezett költség többszörösébe került a projekt, érdemben senki nem ellenőrizte, és a mai napig nem nyilvánosak azok az adatok, amelyek alapján igazolni vagy cáfolni lehetne a sokmilliárdos túlárazás gyanúját. A politikailag talajt vesztett, meggyengült integritású városháza, kezében a 30 milliárddal, ideális üzleti partnere volt a nagyétvágyú kivitelezőknek.

Forrás: atlatszo.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Hát ha már sokkal tovább tartott, legalább legyen sokkal drágább is. Különben ki hinné el...?
justhpeter
Ez is a Voldemort-módszer alapján készült ? 10% építésre, 90% Voldemortnak ?
Béla333
A Demszky által megrendelt felújítás fővállalkozója ki volt? Igen a KÖZGÉP!
Milyen érdekes, nem?
Béla333
hvg.hu/gazdasag/20110913_margithid_finanszirozas
"...a híd rekonstrukciója az eredetileg becsült összeg duplájába került, még a költségtúllépésben tapasztalt várospolitikusokat is meglepte.
A győztes konzorciumot a Közgép Építő és Fémszerkezetgyártó Zrt., az A-Híd Építő Zrt. és a Strabag-MML Kft. alkotja.
E trióban szerepel ugyanis a Közgép Építő és Fémszerkezetgyártó Zrt., az A-Híd Építő Zrt. és a Strabag-MML Kft. E három cégről elmondhatjuk, hogy sokkal mélyebben és áthatóbban ágyazódtak be a magyar közbeszerzési világba, mint az első látásra tűnik.
Miközben a Strabag a szociálliberális időkben teljesített általában jól, addig a Közgép inkább a Fideszhez áll közelebb,"

És ezek az ügyek a demokratikus ellenzéki szimpatizánsoknál nem veri ki a biztosítékot?
Miféle demokrácia ez?
Hellcat
@Béla333: Hát nem tudod? Illiberális! értsd...feudális diktatúra. Vagy (kamu) alkotmányos monarchia.
Béla333
A cikkből:
"Ettől függetlenül is tény, hogy a szocialista-liberális vezetésű főváros, a nagyprojektek jelentős részével olyan, közismerten a Fidesz holdudvarához tartozó cégeket erősített, mint az első Orbán-kormány építőipari favoritja, a Vegyépszer, vagy a következő ciklusban 100 milliárdos értékben közbeszerzéseket nyerő Közgép. De jócskán jutott munka a többek közt a 4-es metró építésénél a Vegyépszer mellett a Hídépítőnek is.

Igaz, talán a 70/30 jegyében, a szocialista kormány sem volt szűkmarkú a Fidesz gazdasági holdudvarával, dacára annak, hogy a 2006-os önkormányzati győzelem után a fideszes vezetésű vidéki városok egymással versengve hozták helyzetbe ezeket a cégeket."

Szerintem Demszky így vásárolta meg a szabad, büntetlen elvonulását. Ugyanis ő volt az a politikus, amelyik (már nem is tudom) vagy 20 évig vezette a Főváros, amelyik tele volt korrupciógyanús ügyekkel, mégis úgy ment el, hogy egy haja szála sem görbült!
Béla333
Nincs itt egy SZDSZ-es szimpatizáns, aki megmagyarázná, hogy nem is igaz az összejátszás a Fidesszel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.