Soha nem volt olyan alacsony az internetszolgáltatás általános forgalmi adója (áfa) Magyarországon, mint amilyen 2017-től lesz – közölte a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Deutsch Tamás felidézte, hogy januártól 27-ről 18 százalékra csökken az internetezés áfája. Hangsúlyozta: néhány évtizede, amióta az internet jelen van Magyarországon, nem volt ilyen alacsony ez az áfa, korábban az internetezésre mindig a legmagasabb adókulcs vonatkozott.

Bár az Európai Bizottság úgy véli, Magyarország nem csökkentheti az internetszolgáltatás áfáját, a kormány határozott álláspontja, hogy mérsékli azt – mondta.

A miniszterelnöki biztos arról is beszélt, hogy 2018-tól akár 5 százalékra csökkenhet az internet adója, mert elég jók a gazdaság mutatói. Ez még nagyobb lendületet adhat a digitális fejlődésnek – tette hozzá.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
150-200 Ft-os megtakarításom lesz havonta!!! Emberek, enyém a világ!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
"A miniszterelnöki biztos arról is beszélt, hogy 2018-tól akár 5 százalékra csökkenhet az internet adója, mert elég jók a gazdaság mutatói. Ez még nagyobb lendületet adhat a digitális fejlődésnek – tette hozzá."

Tompikám!

Ne szólj hozzá olyanhoz, amihez nem értesz!
human
150-200 Ft-os megtakarításom lesz havonta!!! Emberek, enyém a világ!
human
Parasztvakítás ezerrel. Ehhez értetek.
Peller Anikó
És 4618 -tól akár 1 %-ra is csökkenhet az adó, de csak ha választások közelednek. Akár.
human
Két skót beszélget:
- Tavaly megspóroltam 1000 fontot.
- Hogy?
- Hát nem mentem el nyaralni.
- Ja, hát én akkor meg 1500 fontot.
- Hogy?
- Én meg repülővel nem mentem el nyaralni.
eszegfu
Egy állitáskor a mult időt hogyan hasonlithatja a jövő időhöz?! Állitom, hogy "soha nem volt olyan alacsony", vagyis pl. ma a legalacsonyabb az elmult évekhez képest. De hogy a legalacsonyabb volt, ami majd jövőre lesz?! Egyébként meg a közös adó irányelvek miatt az EB elutasitotta M.o. ezen irányu kérelmét. A kenyér ÁFA-ját 18 %-ról 5 %-ra mérsékelni azzal az indokkal nem lehet, mert M.o-n 250 féle kenyér van fogalomban, az árakban nagy az eltérés, ezért BONYOLULT az ÁFA csökkentése.
human
@eszegfu: Ahogy a kaszinókban sem megoldható Lázár szerint az online pénztárgépek beüzemelése. Ott hasra ütés szerűen mozoghatnak a pénzek. De máshol seggberúgás van, ha valamiért elmegy a térerő és leszakad a gép a NAV-ról.
Hellcat
@human: Te reménykedsz benne hogy az ÁFA-val az szolgáltatás ára is csökken? Ugyanmár.
eszegfu
@human: Világos! Amit nem akar a kormány, az megoldhatatlan feladat! És tényleg a játékgépeknél nem lehet bevezetni, viszont a tervek szerint az italautomatákat be lehet kötni a Nav-hoz.
human
@Hellcat: Na látod erre nem gondoltam. Majd a szolgáltató hozzá csap egy nyalókát az előfizetéshez és marad az ár a régi.
Hellcat
@human: Szerintem az lesz. ÁFA csökken, az ár marad. Amikor a húsok áfáját csökkentették akkor is ez volt.
human
@Hellcat: Furcsa mód pont akkoriban indult be Mészáros Lőrincz sertéstelepe.
szaboria1
Nem kell előre örülni mert Varga meg a digitális szolgáltatókat akarja meg adóztatni köztük a facebookot. Amit a szolgáltatók valamilyen módon be is szedik.
simmering73
Az áfa rendben van te bitang. Az internet drága.
Kovács Gizella
A hús áfája is 5 %lett, mégis drgábább, mint előtte volt te f. kalap !
szaboria1
@Kovács Gizella: Így igaz mivel egy hónapban egyszer vásárolok be most néztem épp a Coop újságját. Múlt hónapban a kicsontozott tarja 1050.-ft/kg most meg a csontozott 1250.-Ft/kg lett.
Borsodi
Fantasztikus hír,máris jobban fogunk élni talán még nyaralni is elmehetnek sokan, annyi lesz a megtakarításunk.,hogy vehetünk egy fagyit.
szaboria1
@Borsodi: Talán ha egy gombócra ha futja. mert egy helyen 4 dkg-ás gombócot 300.-ft láttam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.