Épülő mélygarázsba dőlt egy lakóépület Debrecen belvárosában a Hunyadi utcán, senki nem sérült meg – közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Épülő mélygarázsba dőlt egy lakóépület Debrecenben

Rácz Máté tájékoztatása szerint a baleset éjszaka két óra körül történt. A lakóépületben heten tartózkodtak, ők a hatalmas robajra kimenekültek a házból.

A helyszínre érkező tűzoltók a gázszolgáltató szakembereivel együttműködve még az éjszaka folyamán kizárták az összedőlt házból a közműveket, és átvizsgálták a romokat.

A ház lakóit átmenetileg egy közeli épületben szállásolták el – jelezte a szóvivő.

A debreceni önkormányzat "együttérez a tragédia miatt nehéz helyzetbe került emberekkel és igyekszik minden tőle telhető segítséget megadni részükre" – olvasható a helyhatóság vasárnap délutáni közleményében, amit az MTI-hez is eljuttattak.

Épülő mélygarázsba dőlt egy lakóépület Debrecenben

"Ha a vasárnap reggel a Hunyadi utcán történt falomlással kapcsolatban az ilyenkor szükséges kormányhivatali vizsgálat megállapítja, hogy az érintett lakóingatlan életveszélyessé vagy lakhatatlanná vált, akkor az önkormányzati lakásgazdálkodással foglalkozó Cívis Ház Zrt. soron kívül határozott időre, hat hónapra elhelyezést biztosít a bajba jutott családoknak" – olvasható a közleményben.

A dokumentum szerint Papp László polgármester – értesülve a történtekről – vasárnap úgy döntött: a családok, ha igénylik, a rendkívüli élethelyzetükre tekintettel soron kívüli szociális támogatásban részesülhetnek, amelynek átutalásáról a jövő hét első napjaiban gondoskodik a debreceni önkormányzat.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Igazi Trebics: Lehet, hogy jó a világ összse munkavédelmi és egyéb építkezéssel foglalkozó szabálya, de ez itt a debreceni szabály, ami érvényes!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@wagabund: Na igen és Te is meg én is meg mindenki csak ők nem ...
silber13
@Igazi Trebics: Lehet, hogy jó a világ összse munkavédelmi és egyéb építkezéssel foglalkozó szabálya, de ez itt a debreceni szabály, ami érvényes!
wagabund
@silber13: bocsánat...de ezen felröhögtem...

:-)
percsi
@silber13: Szerintem országos szabály, pontosabban mészáros és oviktor szabály!
Lesz itt még több balhé az építkezések körül :(
kukac50
Az engedélyt sem lett volna szabad kiadni ilyen közel a házakhoz nem lehet ásni.
nezelodo
Majd azzal fúrják meg a kártérítést, hogy az érintett lakó nem fellebbezte meg a szomszédjában tervezett építkezés engedélyét. Persze, hogy nem. mert bizonyára nem volt rá pénze, és úgy dőlt össze a háza, mint a MV-i új mentőállomás néhány nappal kormánymegbizotti átadó után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.