Megrongálta a rendőrség épületét és autóit Salgótarjánban egy német férfi, aki azon dühödött fel, hogy nem tudott bejutni a hatósághoz. A férfit gyorsított eljárásban 28 nap elzárásra ítélték.

Bóna Gyula elmondta: a 46 éves német állampolgár ittas állapotban jelent meg a salgótarjáni rendőrkapitányság már bezárt épülete előtt, majd azon feldühödve, hogy nem tud bejutni, felmászott a rendőrségi parkolóban álló egyik autó tetejére és azon ugrált, majd a nála lévő kameraállvánnyal verni kezdett egy másik autót.

Ezután ráállt a bejárat melletti, műkőből készült díszgömbre, és próbált felkapaszkodni a ráccsal védett ablakhoz, de miután ez nem sikerült neki, a kőgömböt a talapzatáról a szolgálati autók felé rúgta.

Az időközben az épületből kijövő rendőrök őrizetbe vették a dühöngő férfit, aki így végül bejutott az épületbe.

A főügyész közölte: a férfit harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték, ez idő alatt lefolytatták a nyomozást, majd a bíróság gyorsított eljárásban ítélte őt 28 nap elzárásra és 157 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
És vajon miért akart bejutni a rendőrségre?! Lehet ezt tudni? Mondjuk azt sem tudjuk, hogy a rendőrségen a mindenkori "kapuügyelet" -- nem tudom az elnevezésüket -- csak nézett, mint a moziban, vagy nem is voltak a bejárat közelében?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Van ügyeleti szolgálat, van ügyeletes tiszt. Neki kötelessége lett volna fogadni az illetőt!!!??? Rendőri önkény az persze működik!!!
eszegfu
És vajon miért akart bejutni a rendőrségre?! Lehet ezt tudni? Mondjuk azt sem tudjuk, hogy a rendőrségen a mindenkori "kapuügyelet" -- nem tudom az elnevezésüket -- csak nézett, mint a moziban, vagy nem is voltak a bejárat közelében?!
teuton
@wagabund: Maradj is ott a kocsmaban! A mocskolodasodra kint senki nem kivancsi...
teuton
@wagabund: Maradj is ott a kocsmaban! A mocskolodasodra kint senki nem kivancsi...
nemkati
@eszegfu: Ez ugrott be nekem is, hogy például a rendőrség, meg néhány más közintézmény, soha nem lehet teljesen zárva, mert bármikor szüksége lehet valakinek valamilyen segítségre. Úgyhogy legalább az a kapuőr megkérdezhette volna, hogy mi baja. Mondjuk, ha a német részeg volt, akkor talán el se tudta mondani, vagy csak a kapuőr német nyelvtudása volt hiányos?

Végülis az az igazán felháborító, hogy a rendőrségre csak úgy lehet bejutni, ha az ember randalírozni kezd! Na! Most nem ugrik be, kinek a meséje, de erről a történetről ez a mese jutott eszembe: van egy karácsonyi történet egy hajléktalanról, aki kinyitotta egy gazdag hölgy hintójának ajtaját, hogy lesegítse. A hölgy ezután megvádolta őt, hogy ellopta a gyűrűjét. Jöttek a rendőrök, el is vitték, aminek a hajléktalan nagyon örült. De a hölgy megtalálta a gyűrűt, és lelkiismeret furdalástól gyötörve elment a rendőrségre, hogy engedjék ki az embert. Az meg nem akart elmenni, tartotta magát ahhoz, hogy ellopta a gyűrűt. Nem volt mese, mennie kellett. Így aztán füstbe ment a reménye, hogy a karácsonyt meleg helyen töltheti, és kaphat egy tál ételt is. Lehet, hogy ez egy német mese?
eszegfu
@nemkati: Még az is elképzelhető, hogy részegségükben csak ugy heccből akartak bemenni a rendőrségre, de ezt a kapuőröknek -- ha egyáltalán a helyükön voltak -- "szerelniük" kellett volna. Én többször jártam éjnek idején a rendőrségre, de mindig volt a kapunál valaki, aki megfelelően tudott tájékoztatni... nem hiszem el, hogy őrizetlenül volt a rendőrség. A "tanmese" jó...én ugyan nem ismertem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.