Megrongálta a rendőrség épületét és autóit Salgótarjánban egy német férfi, aki azon dühödött fel, hogy nem tudott bejutni a hatósághoz. A férfit gyorsított eljárásban 28 nap elzárásra ítélték.

Bóna Gyula elmondta: a 46 éves német állampolgár ittas állapotban jelent meg a salgótarjáni rendőrkapitányság már bezárt épülete előtt, majd azon feldühödve, hogy nem tud bejutni, felmászott a rendőrségi parkolóban álló egyik autó tetejére és azon ugrált, majd a nála lévő kameraállvánnyal verni kezdett egy másik autót.

Ezután ráállt a bejárat melletti, műkőből készült díszgömbre, és próbált felkapaszkodni a ráccsal védett ablakhoz, de miután ez nem sikerült neki, a kőgömböt a talapzatáról a szolgálati autók felé rúgta.

Az időközben az épületből kijövő rendőrök őrizetbe vették a dühöngő férfit, aki így végül bejutott az épületbe.

A főügyész közölte: a férfit harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték, ez idő alatt lefolytatták a nyomozást, majd a bíróság gyorsított eljárásban ítélte őt 28 nap elzárásra és 157 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
És vajon miért akart bejutni a rendőrségre?! Lehet ezt tudni? Mondjuk azt sem tudjuk, hogy a rendőrségen a mindenkori "kapuügyelet" -- nem tudom az elnevezésüket -- csak nézett, mint a moziban, vagy nem is voltak a bejárat közelében?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ila51
Gyorsított ügyintézés . Egyedüli ország , ahol betiltották a humort.
wagabund
ezt egy némettel meg merték tenni? nemáááá...azokkal most nem szabad újat húzni...mit szól majd mutti?...
a német, még ha részeg is, egészen bitosan felsőbb rendű...valam űbermijafaszt szoktak emlegetni...itt a kocsmában már nem is tudjuk mi az..
...az biztos, nekik mindent szabad...hisz olyan érzékenyek...
libellle
@wagabund: A gyógyszereidet már megint nem találod.
Jozefina
Van ügyeleti szolgálat, van ügyeletes tiszt. Neki kötelessége lett volna fogadni az illetőt!!!??? Rendőri önkény az persze működik!!!
eszegfu
És vajon miért akart bejutni a rendőrségre?! Lehet ezt tudni? Mondjuk azt sem tudjuk, hogy a rendőrségen a mindenkori "kapuügyelet" -- nem tudom az elnevezésüket -- csak nézett, mint a moziban, vagy nem is voltak a bejárat közelében?!
teuton
@wagabund: Maradj is ott a kocsmaban! A mocskolodasodra kint senki nem kivancsi...
teuton
@wagabund: Maradj is ott a kocsmaban! A mocskolodasodra kint senki nem kivancsi...
nemkati
@eszegfu: Ez ugrott be nekem is, hogy például a rendőrség, meg néhány más közintézmény, soha nem lehet teljesen zárva, mert bármikor szüksége lehet valakinek valamilyen segítségre. Úgyhogy legalább az a kapuőr megkérdezhette volna, hogy mi baja. Mondjuk, ha a német részeg volt, akkor talán el se tudta mondani, vagy csak a kapuőr német nyelvtudása volt hiányos?

Végülis az az igazán felháborító, hogy a rendőrségre csak úgy lehet bejutni, ha az ember randalírozni kezd! Na! Most nem ugrik be, kinek a meséje, de erről a történetről ez a mese jutott eszembe: van egy karácsonyi történet egy hajléktalanról, aki kinyitotta egy gazdag hölgy hintójának ajtaját, hogy lesegítse. A hölgy ezután megvádolta őt, hogy ellopta a gyűrűjét. Jöttek a rendőrök, el is vitték, aminek a hajléktalan nagyon örült. De a hölgy megtalálta a gyűrűt, és lelkiismeret furdalástól gyötörve elment a rendőrségre, hogy engedjék ki az embert. Az meg nem akart elmenni, tartotta magát ahhoz, hogy ellopta a gyűrűt. Nem volt mese, mennie kellett. Így aztán füstbe ment a reménye, hogy a karácsonyt meleg helyen töltheti, és kaphat egy tál ételt is. Lehet, hogy ez egy német mese?
eszegfu
@nemkati: Még az is elképzelhető, hogy részegségükben csak ugy heccből akartak bemenni a rendőrségre, de ezt a kapuőröknek -- ha egyáltalán a helyükön voltak -- "szerelniük" kellett volna. Én többször jártam éjnek idején a rendőrségre, de mindig volt a kapunál valaki, aki megfelelően tudott tájékoztatni... nem hiszem el, hogy őrizetlenül volt a rendőrség. A "tanmese" jó...én ugyan nem ismertem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.