Több, síppal tiltakozó embert megtámadtak a kormánypárti szimpatizánsok, köztük Ungváry Krisztián történészt is.

A komoly biztonsági intézkedések ellenére is sok ellentüntető jutott be a háromnegyed részben megtelt Kossuth térre, ahol az 1956-os központi megemlékezés zajlik. Magát az ötletgazdát, Juhász Pétert nem engedték be a térre a rendezvényt biztosító Valton Security emberei, de sokan bejutottak, síppal vagy épp egy-egy Népszabadsággal felszerelkezve, azzal a szándékkal, hogy kifütyüljék Orbán Viktor miniszterelnököt.

A téren lévő, kormánypárti szimpatizánsok azonban előbb csak szóval, majd tettleg is felléptek ellenük. Meglepő módon idősebb, jól szituált nők és férfiak keltek ki magukból, egymást biztatták, hogy verjék meg a síppal tiltakozókat, sőt, többen le is köpték őket. Több ellenzéki tiltakozót ütöttek meg kézzel, esernyővel, zászlórúddal. Ezen a felvételen látszik, hogy Ungváry Krisztián történész arca vérzik is.

A kialakult verekedésekben jutott az újságíróknak is: volt, akit megütöttek, volt, akinek a telefonját verték ki a kezéből. A lezárt területen belül nincsenek rendőrök – vagy olyan kevesen, hogy ne látszanak –, csak a Valton emberei, de ők eddig vagy nem avatkoztak közbe, vagy a megtámadott tiltakozókat vezették el. Dulakodás és minősíthetetlen ordibálás alakult ki több helyen a kordonon kívül is. A rendőrség nagy erőkkel várakozik a Szalay utcában, vagyis be tudnak avatkozni, ha elfajulnak a dolgok.

Az Index fotóján jól látszik, hogy ment a matekozás a sajtótribünnél, és egy fiatal férfit a rendőrök le is kapcsoltak, mert megpróbált átmászni a kordonon.

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@anka: Feltételezem, sőt biztos vagyok benne, hogy nemzeti drótszamarunk is ott téblábolt ünnepi baksis reményében!:-))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@nemfideszes: Dehogy lényegtelenítem el...én arra amúgy is kevés lennék, csak azt igyekeztem elmagyarázni, hogy sajnos még mindig ott tartunk hogy a múlt rendszer kerekei hajtanak sok gépezetet...
...névváltoztatás. Mindent át lehet alakítani, még az embert is. A gyümölcsfát is beoltják és minden oltásból más gyümölcs terem. Az akkori egypártrendszerben nem volt lehetőség másnak lenni, de amikor megadatott sokan nem is akartak...hát ezt tartom a legnagyobb bajnak.
idézed "Én a nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát."...más a király ellen harcolni és más a királyság ellen harcolni... értelem kérdése csupán .
soljanka
Itt van a riporternőre támadó adatlapka.
Nem árt, ha jó sokan tudják. Ne csak egy kép legyen a sok közül.

www.facebook.com/simon.peter.71619533?fref=ts
silber13
@Bringás: Várható volt, hogy észérvek teljes híja esetén elkezdel vagdalkozni,általános műveltség híján össze-vissza beszélni,hazudozni, megjátszani a mindentudót közben segg buta és csökött agyú nulla vagyde ez a fajtád lényege! Ilyen vagy Sunyi-Szunyi Pista!
silber13
Kérem a tisztelt Moderátort, hogy Bringás nevű kommentelőjét megrendszabályozni szíveskedjék. Nevezett sorozatosan provokál, alpári stílusban írogat Most éppen lefasiztázott, de voltam már bála minden! Elhiszem, hogy az eddigi jelek szerint az önök egyik kedvence, de sorozatosan lépi át a határt!
Bringás
@silber13: Kedves Silbert!

Visszaolvasva a személyeskedő, alpári stílusod nekem is jogom van védekezni és véleményt nyilvánítani az engem sértegetőkkel szemben! Te az egyik ilyen alak vagy!
Azt, hoigy milyen politikai nézetet feltételezek rólad, a véleményem szabadságomnak a része, mint ahogy te is lerománozol, csökött agyúzol!
Tehát, ha nem szeretnéd, hogy visszaszóljanak, nem kellene sértegetned azt, akivel képtelen vagy vitázni, mert csak a sértegetés megy neked!
silber13
@Bringás: Szándékossn provkálsz mindenkit Figyeltem itt is miket írogatsz nekem, mintha vizsgáztatni szeretnél, de neked nem az a célod, hanem a kötekedés és aztán az abból megálmodott fixa ideáid hangoztatása. Egyébként az, hogy ki kezdte, meg mikor, nem lényeges, úg érzem,közutálatnak örvendezel itt! Az alpári stílusod miatt! Ezért ne csodáld, hogy úgy is válaszolnak neked

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.