Legalább a kötvények kamatozását meg kell változtatni, mert így nem ez a legkedvezőbb módja a forrásbevonásnak. Azt szeretnénk, ha érdemben hozzá lehetne nyúlni a letelepedési kötvény kondícióihoz, az elmúlt három év során a magyar államadósság finanszírozásában a körülmények jelentősen megváltoztak, az év végén az államadósság finanszírozásának filozófiáját újragondolja a kormányzat - mondta Varga Mihály pénteken újságíróknak, a Díj a sikeres vállalkozásokért átadó ünnepségét követően. A nemzetgazdasági miniszter közölte, hogy az eszközöket újra kell értékelni, a letelepedési kötvény is azon papírok közé tartozik, amelyik körül jelentősen megváltoztak a feltételek. A kormány Varga szerint azt szeretné elérni, hogy változzon a letelepedési kötvény kamata, mert a mostani piaci kamatoktól eltér, és ez a magyar állam szempontjából drágább finanszírozásnak minősül. A kormány azt is el akarja érni, hogy a költségei is jelentősen csökkenjenek. „Azt gondoljuk, hogy ha olcsó...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Warlord
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Bezzeg a Sukoró vasat még tíz év után is veritek. Ezeket a károkat ugyan ki fogja megtéríteni?

Jaa, tudom szétterítve lesz nem megtérítve.
cs.n.
Miért, valaki talán bevette, hogy ennek komoly szerepe van az államadósság-csökkentésben? Huszonezer milliárd forintnyi adóssághoz képest molyfing. Persze nem is azért csinálták, csak ezt etetik a jónéppel. A kamatokat meg fizethetjük mindannyian.
nusika
..kellett "helyzetbe" hozni a Rogán , a jó barát gazdagodását! ...tele a zseb és jöhet egy újabb ötlet! ...ennek az összegnek a felét Mi fizetjük vissza, vagyis az adófizetők pénzelik a kormánytagokat!
nusika
@cs.n.: ...az adófizetők nem csak a kamatot, hanem a funkcionáriusok milliós fizetését is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.