Januártól – 125 év után – megszűnik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP). Az OEP lesz a legnagyobb vesztese az állami bürokrácia csökkentésének. A vártnál sokkal több munkatárs elküldése miatt veszélybe kerül a biztosító egyik alapfeladata, az ellenőrzés- írja a Népszava. A lap szerint a kormány az intézmény- és létszámcsökkentéstől a költségek 20 százalékos megtakarítását várja, de átláthatatlan, mennyivel lesz kisebb a kormánytisztviselők és egyéb munkavállalók létszáma januártól, mivel érdemi egyeztetések nélkül hoznak döntéseket.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Perwool
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Kósa és Varga szerint, és az egész csürhe szerint jobban élünk, sőt a vajda szerint ismét lépünk egyet előre! Az OEP dolgozói pont beleestek a szakadékba! Remek hely Magyarország!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Perwool
Kósa és Varga szerint, és az egész csürhe szerint jobban élünk, sőt a vajda szerint ismét lépünk egyet előre! Az OEP dolgozói pont beleestek a szakadékba! Remek hely Magyarország!
RonaGyuri
ne izguljatok csak az érdemi ügyintézőket rúgják ki, így a dolgok mennek majd lassabban és/vagy rosszabbul , a derék pártkatonáknak lesz helyük! =))
Grafix69
Nyilván semmi különös nincs ebben, tb járulék is adó mint a nyugdíj járulék, nem jár érte semmi , máskülönben hogyan lopnák el ezt i.
eszegfu
Közvetve mindenki "vesztes" lesz! Bármelyikünket bármikor érinthet 1-1 dolog, amit eddig az OEP intézett -- lehet, hogy még ez után is -- de vajon mennyi időbe telik?! Külföldön dolgozó magyar, vagy itt dolgozó külföldiek TB kártyája, gyógyszer, segédeszköz, gyógyfürdő, anyatej ellátás, TB kifizetőhelyek munkáltatónál, várólisták, jogviszonyok és még sorolhatnám! Az eszükbe sem jut Rogán propaganda, vagy milyen minisztériumát megszüntetni, vagy egyáltalán létre sem kellett volna hozni!:(
quadrocopter
Valahol, valakiknek a valamilyen érdekeit sértette az OEP! Egyébként előre beharangozott létszámcsökkentéssel lehet a legnagyobb frászt kiváltani a nemkívánatos szervezetnél, hátha önként is beindul a lelépés.
Equilibrium
@RonaGyuri: Eddig is a pártkatonáknak volt és van helyük.
Qqberci
@quadrocopter: Igen. Az értelmesebbje lelép, aki meg nem piacképes, az marad...
aremy
hát ha valamiért akkor ezért nem lesz 15-20 év múlva nyugdíj lásd a munkatörvénykönyvet !!!
aremy
ja és mit tehetnek még tönkre ezek a nárciszok.pusztulat rátok!!
eszegfu
Az meglehetősen furcsa, hogy 40 %-os létszámleépitésnél csupán 20 %-ot takaritanak meg, tehát nem is igazán az alkalmazottak bére és járulékai lehettek a döntő költségek.
aremy
@aremy: bocs munkakönyvet akartam írni.
eszegfu
@aremy: Én munkakönyvnek olvastam eredetileg is!
Desischado
Szép. Ezek mindent tönkretesznek, a szent lopásért! Hogy a lakat rohadna már rájuk a börtönben!
kkalman
Vajon melyik baromarcnak sértette az érdekeit az OEP működése? Vagy csak arról van szó, hogy még nem álltak be kellő intenzitással a seggnyalók táborába?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.