Az Európai Bizottság döntése alapján a kormánynak vissza kell vonnia a 2014-ben kivetett reklámadót, amely egyoldalúan sújtja a sajtó kormánytól független részét – írja az MTI-hez eljuttatott közleményében a Demokratikus Koalíció.

Hangsúlyozták, hogy

Magyarországot ismét az Európai Unió védi meg a magyar kormánnyal szemben,

a véleményük szerint a szabad sajtó elhallgattatásának eszközeként használt intézkedéstől.

A DK szerint szégyen, hogy a magyarok hiteles tájékozódáshoz való jogát az európai közösségnek kell megvédenie a "pártállami időket feltámasztani kívánó Fidesztől".

"A DK országgyűlési képviselői a továbbiakban is bojkottálni fogják az orbáni önkény demokratikus díszletéül funkcionáló országgyűlést"

- írták.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ez bizony szó szerint így van! A sorvadtagyu hibbant konokságának ára van!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Ez bizony szó szerint így van! A sorvadtagyu hibbant konokságának ára van!
Törölt felhasználó
Vannak a bajnokok és vannak azok a "nyertesek", akik a játékszabályokat kikerülve, átírva nyernek.
Csizmás Kond
A reklámadó miatt még egyetlen sajtó sem bukott meg.
szép új világ
@volvós: Ha ennek negyede igaz, már akkor is döbbenetes amit művel ez a banda.
Bringás
@volvós: @Cefi: Megszóljátok a Miniszterelnök Urat?
Jellemző "emberi" minőség!
Mézike
@Csizmás Kond: Cirmi. Ha nem tudod értelmezni akkor én lefordítom.
...amely egyoldalúan sújtja a a sajtó kormánytól független részét...
Ez azt jelenti hogy vajnabandi az nem fizet illetve a jobboldali lapok stb. sem csak a független, netán bal oldali, mert azt szélnek eresztik. Na érted?
Csizmás Kond
@Mézike: ...én értem csak nem tudom elhinni hogy te ezt így hiszed...
A törvény az törvény és bármekkora korrupció is van még nem jutottak odáig, hogy csak azért ne fizessen egyik sajtó adót mert az kormányközeli.
...A reklám ma amúgy egy hazug propaganda...aki meg annak a terjesztését szorgalmazza az hazudni akar.
Szókrakész
"A DK szerint szégyen, hogy a magyarok hiteles tájékozódáshoz való jogát az európai közösségnek kell megvédenie a"

A reklámokkal?!?!?!

Feri!!!
Mézike
@Csizmás Kond: Cirmi! Te azt írtad "bármekkora korrupció is van"...:-)
Elhiszem.
Clavigo
@Bringás: Már megint bunkó vagy Bugsy...
Csizmás Kond
@Mézike: Persze hogy van és ahogy nő a demokrácia úgy nő a korrupció- Sajnos a zunió csak abban érdekelt.
Madácsi Pali
@Csizmás Kond: Az állami hitelből megvett vaja tv romániában jegyezték be. A közpénzből bele öntött reklám milliárdok (1000 milliók) így már adómentesek. Mert ugye a törvények mindenkire vonatkoznak, csak a haverokra nem.
Mézike
@Csizmás Kond: Szívem szőrös cirmije! Mért lenne érdeke az uniónak a korrupció magyarországon?
Csizmás Kond
@Madácsi Pali: Neked is leírom, a törvény az törvény. Azt mindenki a leírtak szerint tudja csak alkalmazni. A külföldön bejegyzett akármikre ugyanúgy mindenkinek lehetősége van nem csak "vajának"
magyarbakancs
Minek az EU ?
Lasú,tohonya,bürokrata banda.
nemfideszes
@Csizmás Kond: „...A reklám ma amúgy egy hazug propaganda...aki meg annak a terjesztését szorgalmazza az hazudni akar.”
Örülök, hogy te is úgy látod, hogy amikor a kormány azt reklámozza, hogy a reformok működnek akkor hazudik.
nemfideszes
@Csizmás Kond: Kifejtenéd bővebben, hogy a demokráciának pontosan mi köze is van a korrupcióhoz? Illetve, hogy az Uniónak milyen érdeke is fűződik ahhoz, hogy egy gázszerelő egy másfél milliárdos jachton süttethesse a hasát, az Adria közepén?
Mézike
@Csizmás Kond: Mé? Hogy bekebelezze az országot?
Csizmás Kond
@nemfideszes: ...nem is tudom...de a reformok működnek az nem reklám...legalábbis nekem nem az.
A demokrácia úgy kapcsolódik a korrupcióhoz, hogy a zunió kimondottan demokratikusan kizsákmányol, átver minden gyengébb országot, demokratikusan kisajátít mindent és a saját sarát a nyakunkba sózza.
Ha a zunió a tagállamainak a javát szolgálná, és abban igyekezne, hogy a gyengébbek minél hamarább felfejlődjenek a nagyok mellé akkor nem sújtaná migráncsáradattal, nem játszaná az ipart a nyugat hatalmasai kezére, nem akarna káoszt, nem hírdetne olyan demokráciát ahol a rablás az elnyomás a multi diktál mindenben.
Mézike
@Csizmás Kond: De mi érdeke egy döglött ország?
Csizmás Kond
@Mézike: ...mert ma nekik csak a pénz számít.
...csak nézd merkelbanyát. Eladja az országát mármint a nemzetét és kedvez a pénzhatalmasságoknak akik őt megtartják a székében...és így nem kell a paraszt szavazatától rettegjen.
Mézike
@Csizmás Kond: Akkor miért küldik azt a rengeteg pénzt ? Amiből lehet nagyot álmodni...pl. mészáros.
Csizmás Kond
@Mézike: ...azt nem küldik...arra alkusznak, és mivel Mészárosnak sok a pénze annyit igér amennyiért megkapja amit akar...amúgy ez is egy demokratikus vívmány.
nemfideszes
@Csizmás Kond: Az Unió tehetne arról, hogy a gazdag magyar drága nyugati cikkeket, pl. autót vásárol, a csóró magyar pedig az olcsó nyugati multinál, és nem a drága CBA-ban vásárol?! Az Unió tehene arról, hogy a multiknál 3x annyit fizetnek az alkalmazottnak, mint a magyar, EU-s és adófizetői pénzekből kitömött fideszes tulajdonú cégeknél?! Az Unió tehene arról, hogy a kormány inkább üresen kongó, méreg drága stadionokra költi a pénzt, és nem az egészségügy vagy az oktatás fejlesztésére?! Az Unió tehetne arról, hogy az ide tolt milliárdokból a magyar kormány a saját és a haverok zsebét tömi a túlárazott projektekkel, és nem az ország felfejlesztésére költik, hanem soha meg nem térülő kisvasútra?! Az Unió tehetne arról, hogy Assad inkább sz@rrá bombáztatja az országát az oroszokkal, ezzel milliókat menekülésre kényszerítve, minthogy lemondjon és választásokat írjon ki, ahogy ezt pl. demokratikus országokban szokás?! Az Unió tehene arról, hogy anno Széles Gábor félék kezére kerültek a gyárak, üzemek amiket aztán csavarjaira szedve érékesíttek?!... nem hinném!!!
„...nem is tudom...de a reformok működnek az nem reklám...legalábbis nekem nem az.”
Ebben látod igazad lehet, ha úgy vesszük hogy az egy nektek szóló propaganda… de attól még hazug.
nemfideszes
@Csizmás Kond: "...mert ma nekik csak a pénz számít.
...csak nézd merkelbanyát. Eladja az országát mármint a nemzetét és kedvez a pénzhatalmasságoknak akik őt megtartják a székében...és így nem kell a paraszt szavazatától rettegjen."

Érdekes és fölöttébb mulatságos amikor a fidesz bűneit másokra kivetítve vádaskodtok.
Amúgy felhívnám a figyelmedet, szargyártó melldöngetésére amikor sikerül egy újabb stratégiai megállapodást tető alá hozni, valamelyik multival... és hát ugye csutiék is csak és kizárólag emberbaráti szeretetből üzletelnek egy terroristával és nem a pénzért...
Mézike
@Csizmás Kond: Ja értem! Lőrincke megkapja az apanázst hogy felnőjön önmagához, Viktorka közben elvan a kisvasúttal, Merkel + félredobva az Osztrák sógort, nagynémet gondolatokkal küszködve a magyarokat leigázni indul a csatába.
nemfideszes
@Csizmás Kond: "...azt nem küldik...arra alkusznak, és mivel Mészárosnak sok a pénze annyit igér amennyiért megkapja amit akar...amúgy ez is egy demokratikus vívmány."

Tehát ha valakinek sok pénze van akkor joga van jóval drágábban kiviteleznie egy projektet mint amennyibe az valójában kerül?!!! Te normális vagy??? És még te köpködöd az EU-t, hogy mért is nem támogatja az ország fejlődését?! A nemzet gázszerelője pedig nem, hogy az EU-val, de senkivel sem alkuszik. Az EU-s projekteket a kormány írja ki, és a kormány biztosítja azt is hogy senki mással ne kelljen versenyeznie. Ezért teheti meg, hogy annyiért vállalja el a munkát amennyiért akarja, és nem azért mert sok pénze van. Amúgy az árat mint ahogy a visszafolyatandó pénzt sem ő szabja meg, hanem gazdája és annak stábja. Ezért is feledkezik meg hébe hóba egy két milliárdról az adóbevallásnál, mert ez az idióta azt se tudja mi folyik körülötte, csak a nevét adja az egészhez.
Csizmás Kond
@Mézike: ...nem érted...na de inkább hagyjuk...:)
amúgy hogy vagy ...hogy bírod a gyűrődést ???
Csizmás Kond
@nemfideszes: ..így van ha valakinek sok a pénze azt csinál amit akar...ez mindig is így volt csak azért nem tudtál róla mert nem volt interneted és a helyi sajtó nem írt olyanokat...szóval a pénz beszél a kutya meg ugat...
...amúgy ha majd változni fog a kormány, majd akkor is lesznek ilyen mészárosok meg hozzá hasonlóak...és majd meglátjuk azok mennyire fognak neked tetszeni ...
nemfideszes
@Csizmás Kond: "így van ha valakinek sok a pénze azt csinál amit akar."
Mivel egy gazdag környéken nőttem fel, tele tehetős emberrel, ezzel már akkor tisztában voltam, amikor még nem, hogy internet, de még számítógép sem igazán létezett.
Attól, hogy 'így van" még nem kéne, hogy így is maradjon. Pont a 2/3-al bíró fityesznek lett volna lehetősége ezen változtatni! De nem, hogy éltek volna az emberektől kapott bizalommal és lehetőséggel, hanem visszaéltek vele, ennek a következménye többek közt a Mészáros jelenség.
A kormányok eddig is változtak, de nem emlékszem, hogy bármelyik alatt egy gázszerelőből 1-2 éven belül milliárdos vált volna. Itt nem egy Csányiról vagy egy Demjánról van szó, akiknek nyilván szintén meg van (volt) a maguk sara, de a szakmájukban érték el mindazt, amit elértek, nem állami pénzekből, és nem pár év, hanem évtizedek alatt.
De ha tudsz mondani egy olyan politikust, családtagot, havert akinek saját stadionja, focicsapata, több száz milliós adriai villái, másfél milliárdos jachtja, több ezer hektár földje, kastélyai lennének, úgy ígérem nem firtatom tovább ezt a dolgot.
Mézike
@Csizmás Kond: Miazhogynemértem???
Szerinted a németek, merkellel az élen csak azért vannak hogy a kisebb országokat, úgymint minket is kihasználjanak. occsó munkaerő, a magyar ipar elnyomása stb. Monnyuk az iparunkat sikerült már az uniós belépés előtt tönkrevágni. Úgy nagyjából névszerint meg lehet meg lehet mondani kik voltak . Monnyuk mind ott vannak a parlamentbe.
Na most ha a kis országok likvidálva vannak , jöhet a nagy német állam. Az osztrák sógor is német. nem baj. Monarchia még egyszer nem lesz.
Csizmás Kond
@nemfideszes: ..én emlékszem, hogy nem gázszerelőből hanem szabóinasból lett államelnök...vagy hasonló.
Csizmás Kond
@Mézike: Nem a németek...csak a merkelfélék...
eszegfu
Nem tartom kizártnak, hogy a független sajtót sujtja leginkább a reklámtörvény... de azért az igazsághoz hozzátartozik: az EU azt kifogásolta -- a hir szerint --, hogy a reklámadó ugy általában nem vonatkozik mindenkire, azaz 100 milliós reklámbevételig 0% az adókulcs, e felett akármennyi is a bevétel egységesen 5,3 %. Az is igaz lehet, hogy a kisebb, független szerkesztőségek akár tönkre is mehettek volna, ha minden reklámbevétel után adót kellett volna fizetniük, igy ezzel a mentességi határral "meguszták". Nem tudom pontosan az EU kifogását, de szerintem jelen esetben nem biztos, hogy a DK-nak van igaza ezzel az indoklással.
Mézike
@Csizmás Kond: Nem szabó volt, hanem esernyő javító. De a szakmája az valamilyen műszerész.
Csizmás Kond
@Mézike: ...nagyon utálhatta a szakmáját...:)
Mézike
@Csizmás Kond: nem hinném hogy utálta. :-) Mikor esernyő javító volt, ismerkedett meg József Attilával...
Rockxy
Hitelesen tájékozódni ma kizárólag az internetről lehet.
A hivatalosnak hazudott sajtót meg jobb elkerülni, sőt elfelejteni.
De a reklámadó éppúgy nem humánus, mint bármilyen más adó.
Mert sárba tiporja az ember szabadságjogát.
(Szabadságjog már többezer éve nem létezik a civilizált világban.)
Szép napot!
kukac50
Nem a migránsoktól kel megvédeni Magyarországot,hanem a hatalmon levő Fideszes bandától!
Egyetlen egy olyan politikus nincs a Fideszbe aki Orbánnak merne szólni a Nép érdekében.
Vagy szavazáskor Ő nem szavazna meg mindent amit az a hibbant eszű kitalál.
Csizmás Kond
@Mézike: A lényeg hogy végül nagyra vitte...:)
Mézike
@Csizmás Kond: Monnyuk neki nem kellett senkit kiházasítani...
Csizmás Kond
@Mézike: ...és a magánvagyon sem volt ennyire nyilvánosan kötelező...
Mézike
@Csizmás Kond: Neki az se nagyon volt.
Csizmás Kond
@Mézike: ...de mit is csinált volna vele ?
...amúgy szerintem volt csak valakik elsimlizték...
Mézike
@Csizmás Kond: Kia a bánat simlizte volna el?
Soha senki nem vitatta hogy nem gyűjtött vagyont. Még a vezírünk se.
Csizmás Kond
@Mézike: ..s ha gyűjtött akkor hol van ?
Mézike
@Csizmás Kond: Nem gyűjtött! Olyan nehéz ezt megérteni, hogy valaki nem volt korrupt?
Csizmás Kond
@Mézike: ...a gyűjtés mióta korrupció ?
Mézike
@Csizmás Kond: Ja igen. Az már az őskorban is volt. Halászó, vadászó gyűjtögető életmód...igaz akkor a lányokat is csak úgy elkapták.
Csizmás Kond
@Mézike: ...most is aki hagyja csak úgy meggyüjtögetik...:)
Mézike
@Csizmás Kond: Jesszus! :-)
Mi bajod?
Csizmás Kond
@Mézike: ...Te még nem láttál az útszélén gyüjtögetésre várakozó lányokat ?
Mézike
@Csizmás Kond: De láttam, de ők legalább meg is dolgoznak érte, nem úgy mint a politikai ribancok...
Csizmás Kond
@Mézike: ...azt meg honnan tudod melyik ribanc mennyire dolgozik meg...?
Mézike
@Csizmás Kond: Hááát szerintem nincs az a pali aki elengedi munka nélkül, és ki is fizeti...
Here Potter
@Mézike: Írógép műszerész. Finom mechanika.
Here Potter
@Csizmás Kond: Írógép műszerész volt. Pártfőtitkár, nem Államelnök.
Mézike
@Here Potter: Tényleg! Nekem is eszembe jutott volna ha ez az átok macska nem kezd "udvarolni" :-)
Mézike
@Here Potter: Nem. Arra már rájöttem , jöttünk volna. Kissé beképzelt, amolyan megmondó ember aki azt hiszi hogy nincs olyan amihez ne tudna hozzászólni, bár akkor terel ezerrel...Úgy nagyjából összeveszett mindenkivel. :-)
Nagy tudású zenész. De ezt csak halkan súgom mert még kitollasodik itt nekem, mint a pávakakas...
hallod Cirmi? @Csizmás Kond:
Cefi
Ha férfi vagy, légy férfi,
S ne hitvány gyönge báb,
Mit kény és kedv szerint lök
A sors idébb-odább.
Félénk eb a sors, csak csahol;
A bátraktól szalad,
Kik szembeszállanak vele…
Azért ne hagyd magad!

Ha férfi vagy, légy férfi,
S ne szád hirdesse ezt,
Minden Demosthenesnél
Szebben beszél a tett.
Építs vagy ronts, mint a vihar,
S hallgass, ha műved kész,
Mint a vihar, ha megtevé
Munkáját, elenyész.

Ha férfi vagy, légy férfi,
Legyen elved, hited,
És ezt kimondd, ha mindjárt
Véreddel fizeted.
Százszorta inkább éltedet
Tagadd meg, mint magad;
Hadd vesszen el az élet, ha
A becsület marad.

Ha férfi vagy, légy férfi,
Függetlenségedet
A nagyvilág kincséért
Árúba ne ereszd.
Vesd meg, kik egy jobb falatért
Eladják magokat.
„Koldusbot és függetlenség!”
Ez légyen jelszavad.

Ha férfi vagy, légy férfi,
Erős, bátor, szilárd.
Akkor, hidd, hogy sem ember
Sem sors könnyen nem árt.
Légy tölgyfa, mit a fergeteg
Ki képes dönteni,
De méltóságos derekát
Meg nem görbítheti.

Petőfi Sándor
kkalman
Aztán megvédte Magyarországot Orbántól az Unió? Igazán nem. Kimondta, hogy a reklámadó nem EU kompatibilis, meg jogsértő, meg...
És? Semmi nem történt. Maradt minden úgy, ahogy a csutkai putriszökevény kitalálta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.