A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára szerint az alaptörvény-módosítás megszavazása a nemzet melletti kiállás.

Tuzson Bence az M1 aktuális csatornán péntek este azt mondta: jó lenne, ha az országgyűlési képviselők kétharmada támogatná a módosítást, mert "Magyarország érdekéről", nem pártérdekről van szó.

Hozzátette: ha a Jobbik képviselői lelkiismereti alapon szavaznak, tőlük is érkezhetnek támogató szavazatok. Az október 2-i népszavazásra utalva úgy fogalmazott: nem hiszi, hogy "lenne bátorság a Jobbikban" ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény módosítását, mert ehhez "szembe kell menni az emberek akaratával", köztük a jobbikosokéval is.

Tuzson Bence megismételte a kormány álláspontját, mely szerint az európai uniós jog "nem lehet felsőbbrendű" a nemzeti joghoz képest. Szavai szerint az európai jog a nemzeti jogból ered, így éppen "az alaptörvény hatalmazza fel" az EU-t arra, hogy közös joggyakorlás jöjjön létre bizonyos kérdésekben. Az európai uniós jog korlátját a nemzeti jogok jelentik, hiszen a nemzetek határozzák meg, milyen részt adnak át jogaikból – tette hozzá.

Gulyás Gergely, a parlament törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke csütörtökön közölte: az Országgyűlés november 8-án megtartja a zárószavazást az alaptörvény hetedik módosításáról, amely kizárná, hogy az Európai Unió felső korlát nélkül hajthasson végre kényszerbetelepítést Magyarországra.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tisztelt Tuzson úr!
Az Alaptörvény megalkotása, az eddigi hat módosítás esetében nem voltak ennyire tekintettel a "nemzet érdekeire"!
Nem inkább a saját érdekeikről van szó???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
aremy
nekünk is jó lenne ha már jobb lenne!!!
Nessy
Tisztelt Tuzson úr!
Az Alaptörvény megalkotása, az eddigi hat módosítás esetében nem voltak ennyire tekintettel a "nemzet érdekeire"!
Nem inkább a saját érdekeikről van szó???
kisrigó
Már megint lopják a nemzetet, a saját céljaikat öntik le a nemzethhy mázzal! DDD..
Grafix69
Milyen alaptörvény? Ki kért meg rá benneteket ,hogy ilyet írjatok? Ki a tököm akar , még menekültként is letelepedni Orbanisztánban 100000 forintos éh bérért,hogy kilopjátok a szemüket . Az egész parlamenttől kellene megvédeni az otthoni magyarokat. Külhoni Magyarokat akartok segíteni , támogatni a pofám leszakad népnyúzó csürhe. A Nagy Magyar Keresztény ,hogy oda ne szarjak , a szar ideológiátokat nem lehet megenni , sem gyermekeket nevelni sem élni , de még meghalni sem érdemes .Mocskos képmutató tolvaj banda Nemzeti Gazemberek . Nacionalista semmirekellők .
papa.49
Minek alapján is lett kitalálva a ,,kalaptörvény,, módosítás???
Egy érvénytelen népszavazás alapján, ami ugye nonszensz, hiszen ha valami érvénytelen akkor azt nem lehet figyelembe venni, de mivel a csutifélkegyelmű,, úgy gondolta, nem számít az érvénytelenség tehát lesz ,,tákolmánymódosítás,, !!!
Kétsége meg senkinek ne legyen megfogja kapni a rosszabbikos szavazatokat a 2/3 szavazás, mert amit a kondás tett eddig azt mutatja ez volt a ,,ovis homokozóban,, a cicaharc!!!
Zeta
Mo.lakosainak száma,OV szerint ,3.3 millió. A többi" szerte nézett,s nem lelé honját e hazában"!
papa.49
A nemzetről itt szó sincs csak és kizárólag a saját hatalmuk megrősítéséről szól ez az egész!!!
Grafix69
@papa.49: Magyarországon megalkották a szocialista kapitalizmust . Azt jelenti ,hogy amit a nép megtermel az a királyé és a hűbéreseké . A közös elosztás meg csak egyfajta közösséget céloz meg , magukat. Eljön az az idő mikor már senki nem dolgozik és senki nem termel és senki nem csinál semmit ,mert nem lesz senki aki dolgozzon . Na akkor lesz fasza mert akkor az utolsó kapcsolja le a villanyt . Én még azon csodálkozom ,hogy ezt amit csinálnak bűntettlenül meglehet úszni . Mondjon nekem valami Fidesznyik egyetlen egy politikust aki tiszta ebben a bűnszervezetben ?
magyarbakancs
A Fidesznek az a nemzet kik mellettük vannak.
A többi mind hazaáruló,bitang komcsi.
Ez a demokrácia hazánkban.
3,300,000 ember számít nekik.
5,700,000 ember meg semmi a szemükben mert nem velük van.
quadrocopter
Most már el lehetne takarodni az ótvaros sunyi p****ba a primitív, állandó nemzethyzéssel és a mesés megvédéssel!
Sunyi tökalsók!
quadrocopter
@Nessy: A "Tisztelt Tuzson úr" azért nagyon durva volt egy hivatásosos hazudozó megszólítására!
Nessy
@quadrocopter: Tudd be neveltetési hiányosságomnak! :-)
quadrocopter
@Nessy: "lakóközösségi" megrovásban részesítelek.
bencemacska
@Nessy: Javaslom a "Nem Tisztelt Tuzson Nemzettárs"! megszólítást -:))))
Nessy
@quadrocopter: Kérek engedélyt meghunyászkodni! :-)
namihami
@quadrocopter: @Nessy: @quadrocopter: @bencemacska: @Nessy: Az ő esetében maradjunk csak úgy egyszerűen a ""Hé te"" formulánál. Még ez is nagyságrendekkel több, mint amit áldásos tevékenysége kivívna-kivívhatna számára.
A Toldiból megismert ""melyik út vezet Budára"" előtti megszólítás a földművelő réteg számára lenne sértés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.