A Párbeszéd Magyarországért semmilyen alkut nem hajlandó kötni a jelenlegi Alkotmánybíróság (Ab) "elvtelen működésének fenntartása érdekében" és arra kéri az LMP-t is, hogy ne biztosítsa a Fidesznek a kétharmados többséget a "látszatdemokrácia kulisszáinak megácsolásához".

Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője pénteki közleményében azt írta: az Alkotmánybíróság (Ab) fontos intézmény lenne, azonban a jelenlegi testület nem a jogállam védője, hanem "Orbán Viktor rendszerének fenntartója". A Párbeszéd szerint az Ab tagjainak kiválasztása nem lehet elvtelen pártalkuk tárgya, és aki olyan bírákat támogat, akik között megtalálható "a szélsőjobb híve", valamint az egyháztörvénnyel "a vallásszabadságot szétverő" bíró egyaránt, az nem tesz mást, mint elárulja a demokráciát.

Csütörtökön jelentette be Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, hogy a Fidesz, a KDNP és az LMP megegyezett a jelöltekről a hiányzó bírói helyekre, és az Ab új elnökének személyéről is konszenzus alakult ki a három képviselőcsoport között.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Tordai Bencének igaza van, hogy "a jelenlegi testület nem a jogállam védője, hanem Orbán Viktor rendszerének fenntartója".

Szerintem, meg kellene szüntetni az Alkotmánybíróságot, csak a nagy pénz veszik fel, a munkájuk nem ér semmit.
Egy demokratikus ellenzéki párt nem biztosíthatja a kétharmadot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@bencemacska: Simicskán kívül a fővállalkozó Strabag is biztosan tisztán lát, hiszen nem hiába öntötte vissza a pénzt az MSZP-SZDSZ nek és még a Fidesznek is!:

"Strabag-ügy - Virágozzék minden virág?
Az egyik olyan eset, amivel kapcsolatban több forrásunk is egybehangzóan állította: minden magyar párt érintett volt, ezért is ült el hamar a botrány idehaza. A "Strabag-ügy" nem is Magyarországon pattant ki: a 2006-os osztrák parlamenti választások idején számolt be a Profil osztrák magazin arról, hogy a Strabag üzleti előnyszerzés céljából magyar pártoknak adott adományokat eurómilliós nagyságrendben, egy PR-cégen keresztül. A lap szerint az Eurocontact nevű cég 2003-2005 között szisztematikusan kereste meg a magyar parlamenti pártokat, a dokumentumokban az M5-ös, M35-ös, M0-ás, M7-es autópályákról, a 4-es metróról és egy budapesti kórházról volt szó. A Strabag ebben az időben több ezekhez kapcsolódó közbeszerzésen nyert megbízást. A Profil azt írta, az akkor kormányzó MSZP-SZDSZ között egy 11 millió eurós adományt 8-3 arányban kellett elosztani (ez volt a híres Blumen, Vogel, azaz virágok és madarak minősítés), a kórházépítés kapcsán pedig a Fidesz budapesti szervezetének jutott állítólag pénz. A magyar pártok egyhangúlag minősítették "az osztrák politikai folklór részének" az ügyet."
hirszerzo.hu/hirek/2010/9/28/20100927_partok_korrupcio_kampanyfinanszirozas

Hoppá! Igaz? Itt is a jelek szerint kapott az MSZP-SZDSZ és kapott a Fidesz is, hogy befogja a száját!
Na többet nem idézek az autópályákról, mára ennyi is elég.
Folytassuk a Gripen kenőpénzzel?
az Alstrom kenőpénzzel?
a Fidesz-MSZP közös parkolótársaságok milliárdos lenyúlásaival?
a Margit-híd aranyárban történt felújításával a KÖZGÉP fővállalkozásában?

Vagy neked van más ötleted?
dr. prédikátor
Az lmp egy rakás szerencsétlenség!!! Jól benyalt és le is pippantotta a fütyiszt!!!
bencemacska
@Béla333: magyarepitok.hu/negymilliardos-munkat-nyert-strabag-liget-projektben
Béla333
@bencemacska: 15.28
atlatszo.hu/2014/03/04/igy-szponzoral-a-strabag-nyoma-veszett-13-milliard-forintnak/
"A 2006-ban kipattant botrány első hírei arról szóltak, hogy a Strabag 2004-ben mintegy 15 millió eurót áldozott arra, hogy a kormányzó pártok döntéshozóinak támogatását megszerezve minél nagyobb részt kaphasson az M5-ös autópálya építéséből. (A Strabag bevételeinek igen jelentős része közfinanszírozású projektekből származott, és származik ma is.
Az akkori ügyben az SZDSZ mellett szocialista politikusok, konkrétan Puch László neve is felmerült.
Az ügy két évvel későbbi felmelegítésekor az derült ki, hogy a Strabag bő 13 milliárd forintot utalt át ezekben az években itteni lobbicégének, az Euro:contact Kft-nek.
A „demokráciafejlesztésre” szánt pénz túlnyomó része az SZDSZ és a szocialisták környékén landolt, de az ügy kapcsán az akkori ellenzék, konkrétan Gyürk András és Lezsák Sándor, vagyis a Fidesz és az MDF érintettsége is kiderült. (Igaz, az ellenzéknek juttatott támogatás – szemben a kormánypártoknak szánt 13 millióval – mindössze 100 ezer euró volt.)"
bencemacska
@Béla333: ma, 15:33
A Strabag 2016-ban is nyert! Kit kellett lefizetnie???
Térjünk vissza a témához:
HA LÓ NINCS A SZAMÁR IS JÓ!
Béla333
@bencemacska: 16.31
2016-ban?
Még a Gyurcsány is elmesélte, hogy az volt a fő gond a Fidesszel, hogy a 2010-es 2/3-os választások után mohó lett:

"A 2010-es szocialista vereség után pedig olyan pletykát hallott, hogy Puch azt hitte, minden folytatódhat tovább Simicskával, de azt a választ kapta, hogy „a kétharmadra más vonatkozik”."
index.hu/belfold/2015/04/09/gyurcsany_puch_laszlo_es_simicska_lajos_egyeztetett/

Egyébként hallani olyan pletykát, miszerint azért csurgat a Fidesz továbbra is az MSZP-nek, nehogy éhen halljanak, csak nem olyan szabályokkal, mint korábban az autópálya felülszámlázásoknál bevett 2/3-1/3 arányú osztozkodás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.