A Fidesz kicsit nőtt, az MSZP és a Jobbik stagnál, a Kétfarkú Kutya Párt, pedig még mindig mérhető. Ezt lehet leszűrni a legfrissebb közvélemény-kutatásból

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, november 11 és 15 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát. A népszavazási kampány hatására már két hónapja megnövekedett a szavazói aktivitás, és ez erre a hónapra is megmaradt. Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága egy százalékponttal növekedett és 27 százalék, az MSZP, a Jobbik tábora is változatlan maradt 12, és 11 százalék, valamint a Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága immár harmadik hónapja 1 százalék.

A Kétfarkú Kutya Párt népszerűbb, mint az Együtt és a Liberálisok

A Fidesz szavazóinak száma a népszavazási kampány alatt folyamatosan növekedett majd a múlt hónapban megtorpant, viszont ebben a hónapban ismét növekedett egy százalékpontot, így a párt támogatottsága 26 százalék. A párt támogatóinak aktivitása ebben a hónapban némileg növekedett.

Az MSZP támogatottsága már harmadik hónapja változatlan, továbbra is 12 százalék. A pártnak szavazói a kampány lecsengésével ismét meglehetősen aktívak.

A Jobbik támogatóinak száma szintén harmadik hónapja változatlan, 11 százalék. A párt támogató továbbra is a legkevésbé aktívak, és nincs változás abban sem, hogy meglehetősen magas a párthoz lazán kötődők aránya.

Az LMP a múlt hónapokhoz hasonlóan továbbra is 3 százalékon áll. A DK támogatóinak száma most egy százalékpontot növekedve újra 4 százalék. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban nem elérte el az 1 százalékot, viszont harmadjára ez sikerült a Kétfarkú Kutya Pártnak is. A PM és a MLP támogatóinak az aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot.

A kvótanépszavazási kampány felrázta a szavazókat, és ez az aktivitás azóta is megmaradt. Ám, ahogy a kampány sem változatott az erőviszonyokon, azóta sem történt ebben érdemi változás. A pártok lényegében megtartották a kampány során szerzett szavazóikat, a bizonytalanok aránya egy százalékponttal csökkent, 41 százalék.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

grincss
@Horizont: Ahogy mondani szokták - az enyém mellett sem áll rendőr!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@Clavigo: Az enyém is tuti. És csatlakoznék hozzátok!
JAJMÁR
"A Fidesz kicsit nőtt .." ez nem lehet! Ha mégis, akkor a magyarok megérdemlik a sorsukat!
coni
A magyar politikai életben valóban felüdülés a Kétfarkú Kutya Párt és kormányon kevesebbet ártanának mint a jelenlegi kormány.
A szerencsétlen olaszoknál is ez volt a helyzet amikor a Bohóc Párt tarolt.
nevemnick
@not me: 21:44 Írtad: ,,Én leszek aktivista, ha akarjátok." Nos, ha belépsz a saját akaratodból, akkor ,,aktivista" leszel, ha nem lépsz be és csak támogatod, akkor vagy ,,passzivista"! Így már ok?
kiscsillag66
Ki az a szerencsétlen, akik még mindig támogatja ezeket?
Törölt felhasználó
Lehet viccpárt, de van mondanivalójuk és tízszer többet tettek, mint pl a megélhetési liberális párt, akik ráadásul semmivel nem képviselik a liberálisokat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.