Az idén érdemben, 5,2-5,3 százalékra csökkenhet az átlagos munkanélküliségi ráta a tavalyi 6,8 százalékról, jövőre pedig 5 százalék alá mérséklődhet – vélik elemzők azt követően, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétette a legfrissebb munkaügyi statisztikát.

Ürmössy Gergely, az Erste Bank vezető makrogazdasági elemzője az MTI-nek kiemelte, hogy az augusztusban és szeptemberben látott stagnálást követően, októberben újra csökkent a munkanélküliségi ráta. A jelentős csökkenés mellett az aktivitási ráta emelkedett és elérte a 61,6 százalékot, ami új csúcsnak számít – tette hozzá.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője azt hangsúlyozta, hogy minden ágazatban nőtt a foglalkoztatottság, és úgy vélte, az idén érdemben, 5,3 százalékra csökkenhet az átlagos munkanélküliségi ráta a tavalyi 6,8 százalékról, jövőre pedig 5 százalék alá mérséklődhet.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Újabb 500.000 munkavállaló készül Nyugat-Európába?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Arról nem is beszélve, ha az adott hónapban egy napot dolgozott, már "munkavállaló". Kis hazugság, nagy hazugság, statisztika, kormány propaganda!
vadnarancs
A sok nyugger segglyuk ezt is beveszi. Mert Magyarország jobban teljesít!
Eladott Ország
@vadnarancs: Ez a baj, mert ha sok nyugger összefogna, elfogyna az fidesz " új többsége".
nyanya001
Persze, ha a Századvég csinálja majd a felmérést !
mégállnekem
Ennek csak örülni lehet, főleg a nyugdíjasoknak! Meg lesz az a kis lé minden hónapban, most már ne legyen álmatlan éjszakája emiatt senkinek. Nyugodjon le mindenki a pecsába...a stadionépítések óriási lehetőség a munkanélküliség felszámolására, ergo, építsünk fel még vagy ezer stadiont!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.