Az úgynevezett Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Téren (EESZT), egy külön honlapon keresztül lesznek elérhetők a jövőben az e-egészségügyi szolgáltatások – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a jobbikos Lukács László György kérdésére. Az EESZT várhatóan 2017-ben indul.

Rétvári Bence az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában kifejtette: egy lakossági portál felületére lehet majd belépni, ügyfélkapus regisztrációt követően és a saját TAJ-azonosító megadásával. Itt lesz lehetőség rendelkezni az EESZT-be kerülő egészségügyi adatok és dokumentumok láthatóságáról. Ezen túlmenően minden élesített szolgáltatás lehetőséget ad majd a lakosság számára, hogy aktív részesévé váljon saját egészségügyi ellátásának.

A tárca az MTI kérdésére közölte: az EESZT rendszeréhez való kötelező csatlakozás 2017-re tehető. A magánszolgáltatók számára – a tervek szerint – 2018-ra jelölik ki a kötelező csatlakozási időszak lezárását, összhangban a korábban eltervezettekkel.

A regisztráló megtekintheti a számára felírt e-recepteket és e-beutalókat, nyomon követheti azok állapotát, és értesülhet a hozzájuk tartozó információkról (e-beutalóval lefoglalt vizsgálati időpontja, helyszíne, intézmény elérhetősége, rendelési idő ). Letölthetővé válnak az egészségügyi dokumentumai, leletei, zárójelentései, valamint lekérhetőek lesznek képi vizsgálatainak eredményei (röntgenfelvételek, CT vizsgálati eredmények) – sorolta az államtitkár, aki kitért arra is: a portál súgófelülete biztosítja, hogy mindenki könnyedén eligazodhasson a szolgáltatások használatában.

Azok számára, akik újonnan kívánják megismerni az e-egészségügy adta lehetőségeket és az EESZT-t, létrehoztak egy EESZT Információs Portált, mely a digitális önrendelkezés lehetőségének élesítésével egy időben válik elérhetővé, és ahol minden, az EESZT-vel kapcsolatos információ, ismeretterjesztő, valamint képzési, oktatási anyag elérhető lesz, az EESZT bevezetésének menetéhez igazodva.

Kitért arra is, hogy gondoltak az internetet kevésbé használó betegekre is, számukra az egyre nagyobb lefedettséget biztosító Kormányablakok által válik elérhetővé az e-egészségügy. Hozzátette: minden lakossági portálon megtalálható szolgáltatás elérhető bármely Kormányablak ügyintézőjén keresztül is.

Az EESZT szolgáltatásainak teljes körű bevezetését követően készül majd egy, a magyar e-egészségügyet részletesen bemutató kisfilm, mely a TV csatornák és az internet segítségével szinte mindenkihez eljuthat.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Biztos hogy ez a legfontosabb jelenleg az egészségügyben???
Szerintem nem, inkább meg kéne oldani a pénztelenségből adódó problémákat, meg a rendes ellátás lehetőségét, azt, hogy a terhesnő ne 2 hónap múlva jusson orvos elé, hogy ne legyen oszló holttest a mosdóban!!!
Egyáltalán azt, hogy elegendő létszámú orvos, nővér legyen, és ami ugyanolyan fontos elegendő létszámmal legyen takarító, karbantartó, hogy a kórház ne tologassa maga előtt a számlákat, mert nincs pénze, hogy kifizesse!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@Eriksson: "S ő mit válaszolt?"
Lesett mint az edényes.
Vizsgáljál ne tátsad a szád mondtam neki.
Eriksson
@magyarbakancs: Szóval te teszel neki szívességet azzal, hogy felkeresed?
magyarbakancs
@Eriksson: Tudod mi a gond, hogy az orvos nincs meg fizetve és nincs szabályozva a paraszolvencia.
Keressen 1 milliót, de ha egy forintot is elfogad, akkor leporolnám munkaszerződését.
Legyen kipihenve és ne két-három munkahelyből tudjon megélni.
És mikkor a saját anya kórházában vizsgál meg dög fáradt.
Nem tud figyelni elsiklik a dolgok felett.
Mert az emberélet nem játékszer.
36 évig dolgoztam EÜ - ben ebből 25 évig intenzíven.
Eriksson
@magyarbakancs: Oké, rendben van, hogy intenzíven dolgoztál. De miért kell még neked is az alulfizetett dokit alázni? Nincs neki elég baja?
magyarbakancs
@Eriksson: "De miért kell még neked is az alulfizetett dokit alázni? Nincs neki elég baja?"
Mert a hangvétele és a viselkedése volt vissza taszító.
Mind ha terhes lenne neki ,hogy foglalkozni kell a beteggel.
Ezért írtam ezt"Keressen 1 milliót, de ha egy forintot is elfogad, akkor leporolnám munkaszerződését.
Legyen kipihenve és ne két-három munkahelyből tudjon megélni.
És mikkor a saját anya kórházában vizsgál meg dög fáradt.
Nem tud figyelni elsiklik a dolgok felett.
Mert az emberélet nem játékszer."
Eriksson
@magyarbakancs: Biztos igazad van. Van orvos ilyen is, meg olyan is. De talán mégis érdemes velük együttműködni, mert végülis nem mi vagyunk őértük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél