Az úgynevezett Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Téren (EESZT), egy külön honlapon keresztül lesznek elérhetők a jövőben az e-egészségügyi szolgáltatások – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a jobbikos Lukács László György kérdésére. Az EESZT várhatóan 2017-ben indul.

Rétvári Bence az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában kifejtette: egy lakossági portál felületére lehet majd belépni, ügyfélkapus regisztrációt követően és a saját TAJ-azonosító megadásával. Itt lesz lehetőség rendelkezni az EESZT-be kerülő egészségügyi adatok és dokumentumok láthatóságáról. Ezen túlmenően minden élesített szolgáltatás lehetőséget ad majd a lakosság számára, hogy aktív részesévé váljon saját egészségügyi ellátásának.

A tárca az MTI kérdésére közölte: az EESZT rendszeréhez való kötelező csatlakozás 2017-re tehető. A magánszolgáltatók számára – a tervek szerint – 2018-ra jelölik ki a kötelező csatlakozási időszak lezárását, összhangban a korábban eltervezettekkel.

A regisztráló megtekintheti a számára felírt e-recepteket és e-beutalókat, nyomon követheti azok állapotát, és értesülhet a hozzájuk tartozó információkról (e-beutalóval lefoglalt vizsgálati időpontja, helyszíne, intézmény elérhetősége, rendelési idő ). Letölthetővé válnak az egészségügyi dokumentumai, leletei, zárójelentései, valamint lekérhetőek lesznek képi vizsgálatainak eredményei (röntgenfelvételek, CT vizsgálati eredmények) – sorolta az államtitkár, aki kitért arra is: a portál súgófelülete biztosítja, hogy mindenki könnyedén eligazodhasson a szolgáltatások használatában.

Azok számára, akik újonnan kívánják megismerni az e-egészségügy adta lehetőségeket és az EESZT-t, létrehoztak egy EESZT Információs Portált, mely a digitális önrendelkezés lehetőségének élesítésével egy időben válik elérhetővé, és ahol minden, az EESZT-vel kapcsolatos információ, ismeretterjesztő, valamint képzési, oktatási anyag elérhető lesz, az EESZT bevezetésének menetéhez igazodva.

Kitért arra is, hogy gondoltak az internetet kevésbé használó betegekre is, számukra az egyre nagyobb lefedettséget biztosító Kormányablakok által válik elérhetővé az e-egészségügy. Hozzátette: minden lakossági portálon megtalálható szolgáltatás elérhető bármely Kormányablak ügyintézőjén keresztül is.

Az EESZT szolgáltatásainak teljes körű bevezetését követően készül majd egy, a magyar e-egészségügyet részletesen bemutató kisfilm, mely a TV csatornák és az internet segítségével szinte mindenkihez eljuthat.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Biztos hogy ez a legfontosabb jelenleg az egészségügyben???
Szerintem nem, inkább meg kéne oldani a pénztelenségből adódó problémákat, meg a rendes ellátás lehetőségét, azt, hogy a terhesnő ne 2 hónap múlva jusson orvos elé, hogy ne legyen oszló holttest a mosdóban!!!
Egyáltalán azt, hogy elegendő létszámú orvos, nővér legyen, és ami ugyanolyan fontos elegendő létszámmal legyen takarító, karbantartó, hogy a kórház ne tologassa maga előtt a számlákat, mert nincs pénze, hogy kifizesse!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemfideszes
Ez az fiúk! Gyurcsók a megoldás az egészségügy problémáira!
Zeta
Az ,aki meg n tud mit kezdeni az internettel,hát az meh irány a kormányhivatal,csak most nem az utalványért, 20- km.
Ez , most, tényleg fontosabb ,mint a várólista, a fizetés képtelenség, amit folyamatosan görgetnek maguk előtt a kórházak.az orvos elvándorlás ,mit számít, Viktor sem foglalkozik vele, így helyes!
csa-csa
@papa.49: bizony ez lenne az igazán fontos egyelőre! meg: hogy ne sebfertőzésbe hajlanak meg a betegek egy talán sikeres műtét után! hogy legyen elég (alapvető!!!) fertőtlenítő kézmosó, gumikesztyű, stb..! hogy pl. gyomorműtét után szó szerint diétás étel biztosítva legyen! hogy legyen elég ápoló, nővér, hogy legyen elég CT, MR gép, hogy ne kelljen hosszú hónapokat várni egy kemó, vagy egyéb fontos kezelésre! hogy a fürdők ne ússzanak a mocsokban, hogy alapvető felszereltség legyen a mellékhelyiségekben, (amit egyébként a rohadék tolvajok kapnak szét nap mint nap, a szemét látogatók ugyanúgy) nem is sorolom tovább...
Eladott Ország
"Letölthetővé válnak az egészségügyi dokumentumai, leletei, zárójelentései, valamint lekérhetőek lesznek képi vizsgálatainak eredményei (röntgenfelvételek, CT vizsgálati eredmények)"
Továbbá a beteg letöltheti hogyan műtse meg magát. Utána már csak saját sírját kell megásnia. Keresztény Retekváriék kifogyhatatlanok a látszatintézkedésekben ,mintha problémamegoldás elleni gyógyszert szednének.
Cefi
És androidra is lesz letölthető vakbélműtét applikáció? És mi van, ha lefagy a windows a proktológiai vizsgálat alatt?
Equus
"Letölthetővé válnak az egészségügyi dokumentumai, leletei, zárójelentései"... itt van az eb elhantolva.
Nézzük csak:
"Ahhoz, h egy betegség tüneteit meg tudják ítélni az egészség és a gazdagodás védelmére felesküdött szakemberek, ahhoz nekik egy-két dolgot tudniok kell rólad. Tudod, olyan ez, mint az autószerelőknél, ahol megkérdezik nem volt-e túlterhelve a kocsid. Ezért faggatóznak: dohányzol, kávézol, kólát iszol-e, volt-e menszeszed, alkoholt is iszol-e. Ezután kitalálják, h milyen gyógyszer való neked.
Amikor összeáll a kép, az nem csak az orvos előtt fog összeállni, hanem a az Állam nagyhatalmú szervei előtt is. Aztán jöhet, h aki rendszeres kávéfogyasztó az többet fizet a vérnyomáscsökkentőkért... aki alkoholt fogyaszt, az nem számítson tb-támogatásra... rendszeres nemi életet élők, ha váltogatják a partnerüket egy-egy nőgyógyászati vizsgálatért fizessenek 1000x-es díjat és s serdülőkort túllépő fiúk minden maszturbálás után 2 napi közmunkára kötelezhetők."
Aztán ímé a következő:
http://hvg.hu/gazdasag/20161202_biztositas_ri...

hát ezért. Aki meg nem tud hozzáférni a nethez, az pusztuljon. Örüljön, h felépíthette az Erzsébet-hidat, hogy lecsapolhatta a Kunság mocsarait, hogy kommunista szombatban épített óvodát, művelődési házat, most takarodó van

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél