A jövő évi költségvetésben 10 százalékkal többet fordítanak családtámogatásra, mint az idén – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin a BabaMama Expón a fontos jövő évi változások között elsőként említette, hogy tovább nő a kétgyermekes családok adókedvezménye. Mint mondta: január 1-jétől 30 ezer forint havi adókedvezményt kapnak a kétgyermekesek. A másik fontos változás, hogy megújul, sokkal rugalmasabb lesz a bölcsődei ellátórendszer – közölte az államtitkár. A kormány célja, hogy egyetlen családnál se legyen a munkavállalás akadálya, hogy nem tudják elhelyezni három év alatti gyermekeiket – tette hozzá.

Ismertette: a hagyományos bölcsődék mellett mini bölcsődék is létrejönnek, a családi napközik családi bölcsődékké alakulnak és munkahelyi bölcsődék létrehozását is támogatják. Tovább növelik a bölcsődei helyek számát és a dolgozók bérhelyzetét is javítják – közölte.

Fontos előírásnak nevezte, hogy kiterjesztik a bölcsődei ellátás megszervezésének kötelezettségét minden olyan településre, ahol legalább 40 három év alatti gyermek lakik vagy öt olyan gyermek, akiknek szülei igénylik a bölcsődei elhelyezést.

Novák Katalin összegzése szerint a családok azt fogják érezni a jövő évtől, hogy egyre több lesz a bölcsőde típusú lehetőség és egyre kevesebb akadálya lesz a gyermekvállalásnak.

Az államtitkár szólt arról is, hogy az országban egyre népszerűbb a családalapítás, hiszen az elmúlt években 30 százalékkal nőtt a házasságkötések száma, a termékenységi mutató pedig öt év alatt – 2010 és 2015 között – 15 százalékkal emelkedett.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Ha a kenyérhez hasonlóan 30%-al emelgetitek az árakat, akkor nem 10%-al több jut a családtámogatásra, hanem a szegényház is.
Szemét banda.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
ALÍZ CSODAORSZÁGÁBAN A 10-ED LESZ A JOBBÁGYOKÉ 90% A MÉSZÁROS ORBÁNOKÉ!
Ez a baromagyú azt hiszi a gyereket csakkk megcsinálni kell,mint ahogy ő tette!!!
Nessy
Már megint azokat "támogatja", aki anélkül is el lenne! Sokra megy a delikvens a közmunka adójának a kedvezményével. Akinek már, vagy még nincs kisgyermeke, az így járt.
Érdekes, hogy az unio legmagasabb ÁFA kulcsa ( 27 % ) nem zavarja pártunkat és kormányunkat. Jelzem milliós jövedelemből engem sem érdekelne. A "nem létező" ( KSH-MNB) infláció is több, mint a mostani igéretük.
papa.49
@human: Nem most a Sára következik))))))))
papa.49
Az osztási arány a felső 1 milliónak 9 %, a az alul levő 8.5 milliónak 1 %, oszt ezt be is oszthatjuk!!!
human
@papa.49: Igen. Sajnos ott is jelentkeznek már a ráhelitisz jelei.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.