Több ország mellett Magyarország sem támogatja az Európai Unió pénzügyi érdekeit sértő csalások ellen büntetőjogi eszközökkel folytatott küzdelemről szóló irányelvjavaslatot (PIF), valamint az európai ügyészség (EPPO) létrehozásáról szóló tervezetet – jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter Brüsszelben.

Trócsányi László arról tájékoztatott, hogy az unió pénzügyi érdekeit érintő csalások elleni küzdelemről szóló irányelvjavaslat lehetővé teszi, hogy a súlyos, határokon átnyúló áfa-csalás eseteiben a vádhatósági eljárás lefolytatása az Európai Ügyészség által, uniós szinten történjen.

Magyarország határozott álláspontja – több más tagállammal együtt – hogy az adóigazgatást érintő döntések egyhangúságot igényelnek. Magyarország tehát nem tudja támogatni a szabályozás létrejöttét, mivel az áfa-bevételek több, mint 95 százaléka a nemzeti költségvetésbe folyik és így a szubszidiaritás és az arányosság elvét is sérti, ezáltal felvethet szuverenitási aggályokat is – hangsúlyozta a miniszter

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Féltik a 27 % ÁFÁT, ami a legmagasabb Európába? Az viszont már 80 évre titkosítva van, hogy mire is költik az uniós pénzeket, meg az adóbevételeket, a TAO-val együtt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Az uniós források nem azért érkeznek Magyarországra, hogy azokból egyik helyről a
másikra átpakolt térköveket rakjanak le aranyárban, kamu tanösvényeket építsenek, egy tízszer tíz méteres útelágazást 10 milliárdból újítsanak fel, játszóteret építsenek olyan falvakba, ahol
gyerek sincs. Mert ezek a beruházások kizárólag azt a célt szolgálják, hogy a tízszeres túlárazások
segítségével magánzsebekbe lapátolják az uniós forrásokat.
Továbbá a közösség nem arra adja a pénzt, hogy a Mészáros, Orbán, Garancsi, Tiborcz pereputty ész nélkül gazdagodhasson. Az a baj, drága országrontó urak , hogy önök úgy
lopnak, olyan természetességgel, szemrebbenés nélkül, pofátlanul és cinikusan, hogy az valami egészen elképesztő.
Ezt a szabadrablást, ennek a lehetőségét nem szeretnék elveszíteni, ezért hőbörögnek az
ügyészség ellen. Jelzem, ezért adott utasítást az Orbán nevű is a Nyílt Kormányzati
Együttműködés programból való kilépésre.
kisrigó
Kár, hogy az igazságügyi miniszter eladta magát az "élő istennek!" Neves jogász, de úgy látszik van az a pénz, amiért korpásodik a haj!
namihami
Magyarország nem támogatja? A meglepő és hírértékű az lett volna, ha támogatja. Hiszen az első kuncsaftok között lett volna.
quadrocopter
Magyarra fordítva: senki ne lessen bele a nemzethy, narancsbőrös, kormány - és pártszintű bűnözésbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.