A MÁV már nyáron beharangozta az emeletes motorvonatok beszerzését, de csak most jelent meg a Közbeszerzési értesítőben a kiírás – szúrta ki az IHO. A járművásárlást a MÁV-Start 100 százalékban EU-s forrásból, az IKOP-projekt keretében hajtja végre.

A kiírás szerint a vasúttársaság összesen 40 darab, legalább 600 ülőhelyes motorvonatra kér ajánlatot, ami a gyakorlatban szinte biztosan emeletes megoldást jelent. Ilyen vonatok például Németországból lehetnek ismerősek.

Az ajánlattételi határidő rövid: 2017. január 13-áig lehet jelentkezni a kiírásra. A győztesnek 96 hónapja lesz a vonatok leszállítására.

Hamarosan emeletes vonatok járnak Budapest környékénA győztes az IHO szerint szinte biztosra vehető: a MÁV-Startnak 123, a GYSEV-nek pedig eddig tíz Flirt motorvonatot leszállító Stadler az esélyes. Főleg, hogy a svájci cég Pusztaszabolcson karbantartó-, Szolnokon pedig kocsiszekrénygyártó üzemmel is rendelkezik.

A képen egy, a svájci vasúttársaságnál futó Stadler Dosto. Forrás: Wikipedia.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Hamarosan emeletes vonatok járnak Budapest környékén.
Új vasútvonalat kezdtek fektetni budapest-felcsút között. A megállók: Czinege u.-Pancho aréna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Remélem lift is lesz, golfpálya, uszi, kosárpálya, ovosi rendelő és fertőző emeletes osztály!
Jozefina
Vajon mit jelent Budapest környéke??? Esetleg Felcsútig tart? Ma npság minden lehetséges.
csa-csa
@Mirabilis: örüljünk hogy egyáltalán "földszintes" vonat jár. az is olyan mint egy disznóól!
lusta
@varrólány: Ez speciel nem erről szól. Az emeletes vonatokon egységynyi helyre több utas jut és az utasáramlás is gyorsabb (fel-, leszállás). Hosszúú éveken át, még ősrégi csotrogányokon jártam be velük, ismerem őket. Annak idején, ez igen érdekes, ˝feleselek˝ válasz, amikor még Devecz Miklós volt a MÁV személszállításért felelős főnöke, itthon próbajáratokkal próbálkozott. Akkor nem jött össze, talán most.
Everest
...hát igen! Ha jól számolom, akkor a 96 hónap ugyebár 8 év. Nem lehetne szerényebben, de gyorsabban? Nem kéne inkább a metróval foglalkozni, de azonnal? Stadionok vagy a bpesti metró, múzeumok, vagy a bpesti metró? A válasz egyszerű: akik döntenek nem utaznak a metróval !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.