Mit tehetünk, ha nem fűt ránk a munkáltatónk?

(fotó: NICOLAS ASFOURI / AFP)

Milliós bírságra számíthat az a munkáltató, aki nem biztosítja a pihenőitalt, a megfelelő hőmérsékletet vagy a meleg teát. A 24.hu-hoz levélben fordult egyik olvasójuk, aki arról panaszkodott, hogy annak ellenére dideregnek, hogy a köpenyük alá két pulóvert vesznek fel. Az olvasó egy családi tulajdonban lévő franchise-élelmiszerüzletben dolgozik, ahol télen gyakorlatilag nem fűt a tulajdonos, a két kassza között egy aprócska, elektromos radiátornak kellene megfelelő hőmérsékletűre felfűtenie a boltot úgy, hogy a bejárat szinte állandóan nyitva van. Kollégáival megpróbálták a munkáltatójuk segítségét kérni a probléma megoldásában, mindhiába.

Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) elnöke a portálnak elmondta, nem a törvénnyel van gond, milliós bírságot kaphat az a munkaadó, aki veszélyezteti alkalmazottai egészségét. A gond az ellenőrzések számával és a büntetések érvényesítésével van véleménye szerint.

A portál közli az ide vonatkozó legfontosabb jogszabályokat is. Aki úgy érzi, ezeket munkáltatója megszegi, a munkahelyén nem megfelelőek a körülmények, forduljon a szakszervezethez, ha erre nincs módja, a területileg illetékes kormányhivatal munkavédelmi felügyelőségnél tehet bejelentést. A munkavédelmi, munkaügyi eseteket minden esetben diszkréten kezelik, anonimak: a panaszos neve nem derülhet ki.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
"Mit tehetünk, ha nem fűt ránk a munkáltatónk?"

Akkor majd a bíróságon jól befűtünk neki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
elnyomott
És azok az iskolák, ahol nincs fűtés? Ott az állam hány milliárdos büntit fizessen?
A minidiktátor, az ő lábán álló veje és lánya, meg az ország gázszerelője nyissa ki ilyenkor a zsebét!
Szókrakész
@Eladott Ország: Nem önszántunkból álltunk.
Önös érdekből a hazaáruló vezetőink állítottak minket a rossz oldalra.
Eladott Ország
@eugen4402: A megvilágosodás fénye betöltötte kicsiny hazánk minden zegét és zugát.
Ez egy irónikus bevezetés a nagy állami fizetést lenyelő szarházi szakszervezeti vezetők felé szól. ( Gaskó, Cser Ágnes, Gallóné stb.)
eugen4402
@Eladott Ország: Így persze érthető. Első olvasatra figyelmetlen voltam, és nem éreztem az iróniát. Bocs...
1magyar
Ha mindenki lenne annyira "tökös",hogy megtagadja a munkát írásban, azzal az indokkal, hogy nem teljesíti a munkaadó a megfelelő munkakörülményeket, hazamenne és akkor menne újra ha rendben van minden,akkor majd meggondolnák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.